Sözen'den AİHM'nin Demirtaş Kararına Tepki - Son Dakika
Güncel

Sözen'den AİHM'nin Demirtaş Kararına Tepki

Sözen\'den AİHM\'nin Demirtaş Kararına Tepki

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, AİHM’nin Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiği yönündeki kararını kınadığını söyledi.

22.11.2018 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, AİHM'nin Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiği yönündeki kararını kınadığını söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), duyurduğu kararla, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna son verilmesini hükmetmişti. Bu kararın huhuki olmadığını, siyasi karar olduğunu belirten Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, bu karar 6-7 Ekim olaylarında Selahattin Demirtaş'ın talimatları ile şehit edilenlerin ailelerini üzdüğünü ve incittiğini dile getirdi. AİHM'nin bu kararı ile bir kez daha tarafsızlığını yitirdiğini dile getiren Sözen, "Davanın tarafları terör örgütlerine destek veren irtibatlı ve iltisaklı kişiler olduğunda AİHM genelde bu tür başvurularda ülkemiz aleyhine kararlar vermektedir. Bu da gösteriyor ki AİHM terör örgütlerine çanak tutmaktadır. Terör seçiciliği yapmaktadır" dedi.

"İnsanın en doğal hakkı yaşam hakkıdır"

Ziya Sözen 6-7 Ekim olaylarında Selahattin Demirtaş'ın verdiği talimatlarla sokakları kan gölüne çevirenlerin Yasin Börü ve arkadaşlarını hunharca şehit ettiğini söyledi. Sözen, "Yasin Börü ve arkadaşlarının gencecik yaşta hayatlarına son verilirken, yaşama hakları elinden alınırken AİHM üyeleri neredeydi? Türkiye'de PKK terör örgütü on binlerce insanımızı şehit ederken AİHM'nin PKK üyeleri aleyhine bir karar verdiğini gören olmuş mu? Doğu ve Güneydoğuda PKK tarafından yıllarca masum çocuklar, kundaktaki isimsiz bebekler, kadınlar, yaşlılar katledilirken AİHM neredeydi? AİHM bu masum insanların aileleri lehine bir tek karar verdi mi? AİHM bu kararı ile hukuku katletmiştir. Yaşam hakkının ihlal edildiği yerde diğer haklardan bahsetmek asla mümkün değildir. AİHM bu kararı ile ülkemizde yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi Selahattin Demirtaş üzerinden HDP lehine bir mağduriyet algısı oluşturma çabasındadır. Hukuk ilkeleri çerçevesinde yapılacak seçimlere gölge düşürme, şaibe varmış izlenimini oluşturma çabasındadır. Selahattin Demirtaş üzerinden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısına gölge düşürmeye çalışmaktadır. Bu karara imza atan AİHM kendinde içişlerimize karışma küstahlığını göstererek ülkemizdeki siyaseti dizayn etme amacını gütmektedir. Ülke olarak bu tür kararlara itibar edilmemeli ve asla uygulamaya konulmamalıdır. Zaten Cumhurbaşkanımız dik bir duruş göstererek karara tepki göstermiş, kararı tanımadıklarını beyan etmiş ve şehit ailelerimize net bir şekilde sahip çıkmıştır. Bu dik duruşundan dolayı ve şehit ailelerimize sahip çıkmasından dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ülke olarak gerekirse imzamız bulunan Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinden çekilerek AİHM'in bu hukuk skandalı kararını asla kabul etmemeliyiz. Bu bağlamda ülkemizde faaliyet gösteren bütün şehit aileleri, gazileri derneklerini Yasin Börü ve arkadaşlarının ailelerine sahip çıkmaya ve bu karara tepki göstermeye davet ediyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sözen'den AİHM'nin Demirtaş Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı
    15:15 Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı

    Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun, 30 yıldır işgal altında bulunan dört köyün Azerbaycan'a iadesi ve delimitasyon çalışmalarının devamı konusunda uzlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Bu olumlu gelişme, nihai barış anlaşmasının imzalanması yolunda önemli bir adımdır.

  • Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
    15:13 Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

    Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER), Aliağa Belediyesi CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül'ün meclis toplantısında Aliağa'daki gemi söküm sektöründen 'uyuşturucu trafiğinin durağı' şeklinde söz etmesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

  • Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL
    15:13 Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL

    CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 1 milyar 153 milyon 308 bin 77 lira olduğunu açıkladı. Erdem, belediyenin borçlarını belediye binasına astığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo televizyon dünyasına giriş yapıyor
    15:10 Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo televizyon dünyasına giriş yapıyor

    Fallout dizisinin ardından, Diablo'nun da televizyon dünyasına girişi gündeme geldi. Diablo serisinin başı Rod Fergusson, oyunun derin temalarının televizyon formatına başarıyla aktarılabileceğini düşünüyor. Fergusson, Diablo'nun evrensel temalarının sürükleyici bir televizyon dizisi için uygun olduğunu ifade etti. Potansiyel dizi uyarlaması, Diablo hayranlarını heyecanlandırmış durumda ve oyuncular arasında büyük bir heyecan yaratmıştır.

  • Windows 11'de hesap yönetimi değişiyor
    15:10 Windows 11'de hesap yönetimi değişiyor

    Microsoft, Windows 11 ile hesap yönetimine ağırlık veriyor. Kullanıcıların işletim sistemlerini kişisel hesaplarıyla kullanmalarını isteyen şirket, hesaptan çıkış yapmayı zorlaştırıyor gibi görünüyor. Windows 11 Insider'ın yeni derlemesinde, Başlat menüsünde bulunan Oturumu Kapat ve Kullanıcı Değiştir düğmelerinin yeni bir alana taşındığı belirtildi. Buna göre Başlat menüsü üzerinden Hesap Yöneticisi'ne geçiş yapılması gerekecek. Artık oturumu kapatmak için üç noktalı bir düğmenin ardından yeni bir menü açmanız gerekiyor. Microsoft ayrıca Başlat menüsünde reklam göstermeye başladı.

  • JAECOO, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit SUV modellerini tanıtacak
    15:10 JAECOO, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit SUV modellerini tanıtacak

    Çinli otomobil markası JAECOO, 7 PHEV ve 8 PHEV modellerini 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtacağını duyurdu. Şirketin yeni SUV modelleri, tasarımları ve özellikleri ile dikkat çekiyor.

  • Yeni Nesil OLED Ekranlı Kredi Kartı Tanıtıldı
    15:09 Yeni Nesil OLED Ekranlı Kredi Kartı Tanıtıldı

    Sentry Enterprises firması tarafından tanıtılan Radiance adlı OLED ekranlı kredi kartı, kullanıcılara ek güvenlik önlemleri sunacak ve bankaların reklamlarını yapabileceği bir ekranla donatılmıştır. Ayrıca temassız ödemelerde ekran parlaklığını artıran kart, VISA ve Mastercard ile tam entegre çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

  • LittleBigPlanet 3 Sunucuları Kapatıldı
    15:09 LittleBigPlanet 3 Sunucuları Kapatıldı

    LittleBigPlanet serisi, kullanıcıların kendi bölümlerini oluşturmasına ve diğer oyuncularla paylaşmasına olanak tanıyan benzersiz bir deneyim sunuyordu. Ancak LittleBigPlanet 3'ün sunucularının kapatılmasıyla, oyuncular artık yeni içerikleri keşfedemeyecekler ve toplulukları bir araya getiremeyecekler. Sony'nin bu kararı eleştirilere neden oldu ve oyuncular, şirketin daha iyi bir çözüm bulması gerektiğini düşünüyorlar. LittleBigPlanet 3'ün sunucularının kapanması, çevrimiçi oyunların dayanıklılığı konusunda daha geniş bir tartışmayı da tetikleyebilir.

  • Counter-Strike 2 Hangi Ülkelerde Popüler?
    15:09 Counter-Strike 2 Hangi Ülkelerde Popüler?

    Valve'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü Counter-Strike 2, dünyanın en popüler FPS oyunları arasında yer alıyor. Son verilere göre, oyuncuların en fazla yüzde 21.7'si Çin'de bulunurken, Amerika Birleşik Devletleri yüzde 10.3 ile ikinci sırada yer alıyor. Rusya, Brezilya ve Türkiye ise sırasıyla yüzde 9.1, yüzde 4.4 ve yüzde 3.3 oranlarıyla listede yer alıyor.


Advertisement