Sözlü: "Adanamız 10 Milyar Dolarlık Yatırımla Milli Ekonominin Lokomotif Olacak" - Son Dakika
Ekonomi

Sözlü: "Adanamız 10 Milyar Dolarlık Yatırımla Milli Ekonominin Lokomotif Olacak"

Sözlü: "Adanamız 10 Milyar Dolarlık Yatırımla Milli Ekonominin Lokomotif Olacak"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, 8 bin küçük ve orta ölçekli işletmenin (KOBİ) kümelendiği Metal Sanayi Sitesi, Atikop Toptancılar Sitesi ve Modern Sanayi Sitesi'ni ziyaret edip, hayata geçireceği ekonomik kalkınma ve istihdam projelerini anlattı.

23.03.2019 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, 8 bin küçük ve orta ölçekli işletmenin (KOBİ) kümelendiği Metal Sanayi Sitesi, Atikop Toptancılar Sitesi ve Modern Sanayi Sitesi'ni ziyaret edip, hayata geçireceği ekonomik kalkınma ve istihdam projelerini anlattı. Başkan Hüseyin Sözlü, 11 yeni organize sanayi bölgesi ve üretim merkezinin kurulmasına öncülük ettiklerini vurgulayıp, altyapısı güçlü, ulaşım imkanları eksiksiz, modern ve güvenli sanayi tesislerinin Adana'da yükseleceğini müjdeledi. Başkan Sözlü, "Adana'da 10 milyar dolarlık yatırımın ve 250 bin kişiye istihdamın önünü açtık. Adanamız alacağı bu yatırımlarla milli ekonominin lokomotifi olacak" dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, Metal Sanayi Sitesi ve Atikop Toptancılar Sitesi'nde seçim kampanyasını sürdürdü. AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Seyhan Belediye Başkan Adayı Fikret Yeni ve Çukurova Belediye Başkan Adayı Yusuf Baş ile birlikte Cumhur İttifakı'na destek isteyen Başkan Sözlü, ekonominin lokomotifi olan KOBİ'lerin hizmetkarı olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Hüseyin Sözlü, Metal Sanayi Sitesi'nde başarıyla uyguladıkları D8 Drenaj Kanalı Kanalizasyon Kollektörü projesiyle atık su ve pis koku sorununu ortadan kaldırdıklarını, kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmeyen yolları sıcak karışım bitümlü asfaltla kaplayarak otoyol standartlarına kavuşturduklarını anlattı. Adana'nın ekonomisine ve üretimine yön veren meslek odaları, kooperatifler ve sanayi sitelerinin yöneticileriyle uyum içinde belediye hizmetlerini hayata gerçekleştirdiklerini anımsatan Sözlü, 20 yıldır kesintisiz belediye başkanı olarak elde ettiği bilgi ve deneyimle Adana'nın gelecek 100 yılını şekillendirecek projeler ve planlamaları da hazır hale getirdiklerini dile getirdi.

Adana'da 250 bin kişiye iş ve AŞ sağlayacak istihdam projeleri için seferber olduklarını kaydeden Sözlü, "54 bin dönüm arazide 11 yeni organize sanayi bölgesi ve üretim merkezinin kurulması için imar düzenlemelerimizi tamamladık. Bugün bir araya geldiğimiz gıda toptancılarımız için de 500 dönüm arazide modern bir site kuracağız. Metal Sanayi Sitesi'nde yaptığımız hizmetlere hepiniz şahitsiniz. Bu bölgede altyapı ve üst yapı için 35 milyon liralık yatırım yaptık. Metal Sanayi Sitesi'ndeki işletmelerimizin yapay zekalı robotları, makineleri Almanya'ya ihraç ettiğini biliyorum. Savunma sanayinde Airbus'a, Boing'e üretim yapan firmalarımız var. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Ben inanıyorum ki, yakın gelecekte 2 milyar dolarlık ihracatı tek başına Metal Sanayi Sitesi'ndeki işletmelerimiz yapacaktır. Sizler yeter ki, piyasaları tahrik eden, Türkiye'nin batmasını isteyen, kara tablolar çizenlere fırsat vermeyin. Yeter ki, mavralarla, avantadan seçim kazanma hesapları yapanlara sandıkta hak ettikleri tokadı vurun. Yeter ki, siyasi istikrarın sürmesini sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmek, parçalamak isteyenlere karşı Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı'nın elini güçlendirin. İşte o zaman Metal Sanayi Sitemiz, bu bölgedeki 11 kooperatifimiz, KOBİ'lerimiz ekonominin lokomotif olacaktır" diye konuştu.

Başkan Sözlü, daha sonra Metal Sanayi Sitesi yöneticileriyle birlikte işletmeleri ziyaret edip, esnafla bir araya gelerek Cumhur İttifakı'nın tüm belediye başkan adaylarına ve belediye meclis üyesi adaylarına destek istedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sözlü: 'Adanamız 10 Milyar Dolarlık Yatırımla Milli Ekonominin Lokomotif Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement