Sp Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

Sp Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Eskişehir'de

Sp Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Eskişehir\'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Suriye konusunda savaş çığırtkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

20.09.2013 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Suriye konusunda savaş çığırtkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Parti çalışmaları kapsamında Eskişehir'e gelen Hasan Bitmez, İl Başkanlığında yöneticiler ve parti üyeleri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Suriye ile yaşanan sürece değinen Bitmez, Türkiye ve Suriye'yi sıcak bir savaşın içine sürüklemek isteyen küresel güçlerin ekmeğine yağ sürecek adımlardan kaçınılması gerektiğini belirterek, "Mısır ve Suriye'de yaşanan bütün gelişmeler Büyük Orta Doğu Projesi'nin (BOP) bir parçasıdır. Asıl acı ve üzücü olan ise maalesef AK Parti iktidarının bilerek ya da bilmeyerek bu oyunun bir parçası olmuş olmasıdır. Gelinen noktada Türkiye ABD'nin Suriye'ye bir askeri müdahalenin en büyük destekçisi haline gelmiştir. Başından beri yaşanan süreçte kaybeden Suriye, kaybeden Türkiye, kaybeden bütün İslam coğrafyası oluyor. Kazanansa küresel sömürgeciler, silah baronları ve haçlı zihniyeti olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bitmez, bölgede barış ve huzurun sağlanması için yapılması gerekenleri ise şöyle açıkladı:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan itiraf ettiği BOP Eş Başkanlığından istifa etmelidir. Milletimiz kendisine böyle bir görev vermemiştir. Erdoğan, Suriye'deki problemin çözümü konusunda başta ABD olmak üzere batılıların isteği ve menfaati üzere hareket etmek yerine İslam aleminin menfaatini önceleyen bir davranış ve uygulama içine girmelidir. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye batılıların İslam düşmanlarının müdahalesini isteyen savaş çığırtkanlığından vazgeçmelidir. Biz akan kanı durduracak her adımın yandayız, bütün gücümüzle destek vereceğiz."

SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Eskişehir'de bulunacağı 3 gün boyunca bütün ilçe ve beldelerde teşkilat, halkla ilişkiler ve seçim çalışmaları yürüteceklerini de belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sp Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement