SP'Lİ AYDIN SAVAŞ DURUMU HİÇBİR ÜLKEYE, HİÇBİR TOPLUMA YARAR GETİRMEZ - Son Dakika
Güncel

SP'Lİ AYDIN SAVAŞ DURUMU HİÇBİR ÜLKEYE, HİÇBİR TOPLUMA YARAR GETİRMEZ

SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Türkiye'nin, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan işgal ve savaş haline ilişkin doğru sözü söylediğini ifade etti.

27.02.2022 13:56  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Türkiye'nin, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan işgal ve savaş haline ilişkin doğru sözü söylediğini ifade etti. Aydın, Bugün behemehal ortak akıl, ortak irade ve bütün bölge ülkeleri, savaşın durmasını, bu işgalin durmasını ve sürecin müzakere yoluyla kaç yıl süreyle sürsün sürdürülmesi tarafındadır. Savaş durumu hiçbir ülkeye, hiçbir topluma yarar getirmez dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç ile beraber partisinin düzenlediği bir dizi programa katılmak için geldiği Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye'nin, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan işgal ve savaş haline ilişkin doğru sözü söylediğini ifade eden Aydın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

'SAVAŞ DURUMU HİÇBİR ÜLKEYE YARAR GETİRMEZ'

En çok Türkiye'yi etkileyecek olan bu durum karşısında, dünün yanlışlarından dolayı bugün etkin ve yetkin bir pozisyon alınamadığını belirten Aydın, Doğru sözü söylediği muhakkak. Biz Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kabullenemeyiz, doğru bulamayız, onaylayamayız. Saadet Partisi olarak öteden beri temel şiarımız, çatışma değil diyalog, savaş değil barış. Diyalogla çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Bir siyasetçinin dediği gibi, 'bir saat savaşmaktansa 10 yıl müzakere edelim'. Dolayısıyla bugün yanı başımızda Rusya ve Ukrayna arasında olan, gerekçesi ne olursa olsun, hem NATO'ya girmek isteyen Ukrayna açısından hem NATO'nun Ukrayna'yı içine dahil ederek Rusya'ya neden olabileceği tehditler bu savaşı haklı gösteremez. Mutlaka ve muhakkak diyalog yolunun, uluslararası hukukun cari olacağı bir zemini bulmak durumundayız. Burada da zararın neresinden dönülse kardır. Bugün behemehal ortak akıl, ortak irade ve bütün bölge ülkeleri, savaşın durmasını, bu işgalin durmasını ve sürecin müzakere yoluyla kaç yıl süreyle sürsün sürdürülmesi tarafındadır. Savaş durumu hiçbir ülkeye, hiçbir topluma yarar getirmez diye konuştu.

'28 ŞUBAT'TA OLUP BİTENİ KONUŞUYOR, NEDEN OLDUĞUNU KONUŞMUYORLAR'

İnsanların 28 Şubat'ta olup biteni konuştuğunu ancak neden olduğunu konuşmayarak hokkabazlık yaptıklarını söyleyen Aydın, 28 Şubat, altını kalın şekilde çizerek ifade ediyorum; bir, Türkiye'nin dış politikada bağımsız hareket etme iradesini ortaya koymasından dolayı, yani D8'i ortaya koymasından dolayı olmuştur. 28 Şubat, Türkiye'nin maddi kalkınma açısından kendi bağımsız adımlarını atmaya başladığı için, denk bütçeyi, havuz sistemini ortaya koyduğu için olmuştur ve Kürt meselesini bir kısım dış güçlerin telkinleriyle ve siparişleriyle değil, Türkiye kendi iradesiyle çözme iradesini ortaya koyduğu için yapılmıştır dedi.

CÜBBELİ AHMET'İN SÖZLERİ

Parti Sözcüsü Birol Aydın, Cübbeli Ahmet Hoca'nın HDP oylarıyla ilgili sarf ettiği, Bunun yüzde 1'e 2'ye düşmesi lazımdı. Kadıncağızlar çocuklarının kaçırıldığını söylüyor, bunların ne namussuz olduğunu söylüyor. Yüzde 12 nasıl çıkar ya Bu ne dinsizliktir ya sözleriyle ilgili olarak da, şunları söyledi

Normalde uzun olacak ama ben tırnak içerisinde söyleyeyim, bir kısım insanlarımız okusunlar. Süleyman Peygamber ile bir güvercin arasındaki hikaye vardır, hikayenin sonunda, bir avcının kendisine yapmış olduğu eziyetin karşılığında kısas olarak güvercin der ki; 'cübbesini çıkar, bir daha başkasını aldatamaz, inandıramaz.' Bu kadar pervasız, bu kadar gereksiz ve bu kadar lüzumsuz açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz.

SP\'Lİ AYDIN SAVAŞ DURUMU HİÇBİR ÜLKEYE, HİÇBİR TOPLUMA YARAR GETİRMEZ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SP'Lİ AYDIN SAVAŞ DURUMU HİÇBİR ÜLKEYE, HİÇBİR TOPLUMA YARAR GETİRMEZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı
    14:09 İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir restoranda hesap tutarı sebebiyle müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan kavgada polise saldıran bir şahıs ile birlikte toplam 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, kavgaya müdahale eden 3 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın adli ve idari soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.

  • Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu
    14:08 Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkmenistan uyruklu Nurullah Shukurova isimli genç, odasında ölü bulundu. İş arkadaşları tarafından ulaşılamayan Shukurova'nın hareketsiz yattığını görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Shukurova'nın epilepsi hastası olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

  • Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık
    14:07 Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık

    Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, takımın Türkiye Kupası'nı kazanmaya odaklandığını belirtti. Yücel ayrıca, transfer dedikoduları hakkında açıklamalarda bulunarak Semih Kılıçsoy'un değerli bir oyuncu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Beşiktaş'ın evinde oynadığı Samsunspor maçına yabancı VAR hakemi atanmamasını eleştirdi ve yabancı VAR hakemlerinin Türk futboluna katkısını değerlendirdi.

  • P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor
    14:07 P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor

    Basketbol Süper Ligi'nde üst üste galibiyetler alan P. Karşıyaka, normal sezonu üçüncü sırada bitirmek için kalan maçlarını kazanıp, rakibi olan Beşiktaş'ın hatalar yapmasını bekleyecek.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.


Advertisement