Spd'ye Lider Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Spd'ye Lider Aranıyor

Spd\'ye Lider Aranıyor

Anketler, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) oylarını yüzde 20'lerde gösteriyor.

18.05.2016 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anketler, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) oylarını yüzde 20'lerde gösteriyor. SPD gelecek seçimlerden karamsar. Partiyi bu derin düşüşten çıkaracak bir lider, bir başbakan adayı aranıyor.

Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel bunu başarır mı?

Parti içinde bu konuda şüpheler var. Gabriel, başbakan adaylığı konusunda yarış istiyor.

Gabriel, "Parti yönetiminden gelecek yıl iki veya üç kişi çıkıp adayım desin ve bunlardan hangisinin başbakan adayı olacağına referandumla üyeler karar versin" diyor.

Gabriel'e rakip olarak Genel Başkan Yardımcısı ve Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz'un adı geçiyor. Ancak Scholz yarış önerisini reddetti.

Scholz, "SPD bir dayanışma partisi. SPD yönetimi olarak birbirimize bağlıyız. Birbirimizle koltuk kavgasına girmeyiz. SPD Genel Başkanı en doğal başbakan adayıdır" diyerek topu Gabriel'e attı.

Scholz, gelecek seçimlerden ümitli değil ve kendisi için zamanın henüz erken olduğunu düşünüyor. Gönlünden bir sonraki seçimde aday olmak geçiyor.

GABRİEL İSTEKLİ AMA...

SPD'nin başbakan adaylığına Scholz'la birlikte Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Çalışma Bakanı Andrea Nahles'in de isimleri geçiyor. İkisi de bu konuda şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor. Aday olmayacağının sinyalini daha önce veren Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Gabriel'i en doğru aday gösterdi.

Steinmeier, "Tagesspiegel" Gazetesi'nde Gabriel'i övdü ve en çok Gabriel'in başbakan adaylığını hak ettiğini söyledi.

Gabriel ise "Başbakan adayı olmaya kararlı mısınız" sorusuna, "Buna zamanı geldiğinde SPD karar versin" dediGabriel, başbakan adayı olmayı arzu ediyor, ama bunun öncesinde partisinin tam desteğini arkasında görmek istiyor. Aksi takdirde seçimde başarılı olamayacağı- nı biliyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Spd'ye Lider Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement