Speak Up Şubeleri Kapandı 2 Bin Öğrenci Ortada Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

Speak Up Şubeleri Kapandı 2 Bin Öğrenci Ortada Kaldı

Speak Up Şubeleri Kapandı 2 Bin Öğrenci Ortada Kaldı

4 yıl önce yabancı dil eğitimi vermeye başlayan Speak UP sessiz sedasız kapılarını kapattı. 2 bine yakın öğrencisi iki ile üç bin TL arası kurs ücretini geri alamadı.

03.07.2015 17:42  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Maltepe ve Bahçelievler'deki 5 şubesinde yabancı dil eğitimi veren yabancı sermayeli Speak Up (Speak Up Yabancı Dil Eğitim Merkezi Limited Şirketi) ocak 2011'den itibaren Türkiye'de faaliyet göstermeye başladı.

ÖĞRENCİLER KAPIDA KALDI

Kısa süre içinde ciddi bir öğrenci kitlesine ulaşan Speak Up'ta kayıt yaptıran öğrencilere geçtiğimiz mayıs ayı sonunda kurs merkezlerinin tadilata gireceği bilgisi verildi. Kurs yetkililerinin öğrencilere verdiği bilgilere göre tadilat süreci 22 Haziran'da tamamlanacaktı. Ancak anılan gün kursa giden öğrenciler şoke oldu. Kurs görevlileri şirketin iflas ettiğini örgün eğitim verilemeyeceğini ancak isteyen öğrencilere online eğitim verilebileceğini belirtti.



'Kapalıyız' açıklaması şirketin web sitesine konuldu.

ŞİRKETİN İFLASI İSTENDİ

Şirketin iflası istemi ile geçtiğimiz 22 Haziran'da Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruda bulunuldu. Şirketin dava başvuru dosyası 2015/626 olarak kayıtlara geçti. Malta'da kurulu bir şirketin hisselerine sahip olduğu Speak Up'un Türkiye'de bir varlığı bulunmuyor. Var olan borçların nasıl ödeneceği ise belirsiz.

ÇALIŞANLARIN DA PARASI ÖDENMEDİ

2 bin TL ile 3 bin TL arasında değişen kurs ücreti ödeyen öğrenciler ise sorunun çözümü için yetkililere ulaşamadıklarını söyledi. Hurriyet.com.tr'nin görüştüğü öğrenciler, şirketin kapanacağının bilinmesine rağmen yeni kayıtların alınmaya devam edildiğini öne sürdü. Sosyal medya üzerinden bir araya gelen öğrenciler, yaptıkları ödemeleri geri almak için yargıya başvuracaklarını belirtti. Yaşanan süreç nedeni ile öğrencilerin yanı sıra çalışanların da alamadıkları ücretleri nedeni ile sıkıntı yaşadıkları kaydedildi. Öğrenciler, yaptıkları ödemelerin iadesi için imza kampanyası başlattı.

İflas başvurusu bilgisi resmi kurumlar ile de paylaşıldı.

ALACAKLILAR DAVA AÇSIN

Avukat Yasemin Bal, öğrenciler başta olmak üzere alacaklı olduğu iddia eden kişilerin yasal süreci başlatmalarında yarar olduğunu kaydetti. Av. Bal, Türkiye'de malvarlığı bulunmayan kurumların zaman zaman benzer sorunlara yol açabildiklerine işaret etti. Av. Itır Durdabak ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Yaşanan bu süreçte öğrenciler ile birlikte öğretmenler de mağdur durumda. Mağduriyetin giderilmesi için gerekli hukuki süreç başlatılacak." şeklinde konuştu. (Kaynak:Hürriyet)

Son Dakika Ekonomi Speak Up Şubeleri Kapandı 2 Bin Öğrenci Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Amed city: Hirsiz arsiz yalanci dolandirici karaktersiz insanlar yurdu tcye hos geldiniz. Irk ayrimi yapmiyorum, turku de kurdu de boyle maalesef, hele bir de dindar gorunenleri yok mu, kurekle agizlarina vurasim geliyor. 5 2 Yanıtla
  • 1903: Türkiye burası... Bu düzen degismeli. ( Duydunmu Mhp ) 5 2 Yanıtla
  • Said: AKP ye laf atıyorsunuz da siz suan hala koalisyon Sürecinde bile krizin farkında degilmisiniz.a.b.c parti fark etmiyor ülke elden gidiyor suan da biz hep birseyler yapanı eleştirdik . BI SIMIT yaz dinle gerçekleri .SAYIN CUMHURBASKINIMIZIN NEDEN VE ÜLKEYE GELEN TÜRKİYEYE AIT OLMAYAN PARALARI SAKLADINI DINLEYIN .Recep Tayip Erdoğan Allah rızası için birsey ler yapıyo çekemeyen vatan hainleri eleştiriyor neden millet in işi bu eleştirmek ... 3 3 Yanıtla
  • Rahatsız: akp baktı tek başına iktidar olamıyo ufak ufak para bayilerini kapatmaya başladı 3 3 Yanıtla
  • minnos: maltadan carpmislar 0 0 Yanıtla
  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.


Advertisement