Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar - Son Dakika
Dekorasyon

Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar

Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar

Gardırobumuzda en çok yer verdiğimiz ayakkabılar şüphesiz ki spor olanlar. Spor ayakkabılarımızı günlük hayatımızdan özel gecelere kadar yaz kış demeden giyiyor, ayaklarımızı onlara teslim ediyoruz. Uzun yıllar kullandığımız spor ayakkabıların temizliğinde kimi zaman zorlanabiliyoruz.

24.11.2018 20:16  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

<a class='keyword-sd' href='/Spor/' title='Son Dakika Spor, Son Dakika Spor Haberleri, Spor Son Dakika'>Spor</a> Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar

İşte spor ayakkabı temizliğinde pratik yöntemler;

Spor ayakkabı temizliği için ihtiyacınız olan 6 malzeme

Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar

Yumuşak bir bez

Sağlam bir diş fırçası

Bir kova

Bir fincan sirke

Su

Gliserin

Spor ayakkabılarınızı diş fırçası ile fırçalayın

Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar

Öncelikle spor ayakkabılarınızın bağcıklarını çıkarın ve ayakkabılarınızı etrafı kirletmeyecek şekilde bir zemine yerleştirin. Bunun için eski bir gazete kağıdı kullanabilirsiniz. Bağcıkları da ayrıca beyaz sabunla yıkayarak temizleyebileceğinizi hatırlatalım. Diş fırçasını beyaz sabunla hazırladığınız suya batırarak nazikçe fırçalamaya başlayın. Burada dikkat etmeniz gereken şey; ayakkabıya zarar verecek sert hareketlerden kaçınmanız olacaktır.

Sirke yine mucize!

Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar

Temizlikte sirkenin mucizevi etkiler yarattığını hepimiz biliyoruz. Spor ayakkabı temizliğinde de işe yarar sonuçları sirke ile almanız mümkün. Yarım bardak suyun içine bir kahve fincanı beyaz sirke koyun ve yumuşak bezi, karışıma batırarak ayakkabınızda kirlenen yerleri silin. Islak silme işlemi bitince kuru bir bezle silerek ya da güneş ışığında ayakkabılarınızı bir süre bekleterek kurutun. Burada kullandığınız bezlerin renk vermeyecek, beyaz renkte bezler olmasına dikkat etmelisiniz.

Küf lekeleri için gliserin

Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar

Uzun süre kullanmadığınız ve özellikle dolap içinde bekleyen spor ayakkabılarınızda zamanla küf oluşabilir. Ayakkabılarınızı küflerden arındırmanız için gliserin öneririz. Bir miktar pamuğa gliserin dökerek spor ayakkabılarınızı sildiğinizde küflerden arınmış olduğunu göreceksiniz.

Çamaşır makinesinde spor ayakkabı yıkamalı mı?

Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar

Spor ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak da en sık başvurulan yöntemlerden biri. Bez spor ayakkabıları yine bez bir torba içerisinde çamaşır makinesine atarak inatçı kirlerden kurtulabilirsiniz. Ancak; bez dışında malzemelerden üretilmiş spor ayakkabılar için bu yöntem geçerli değildir. Ayakkabılarınızda ciddi yıpranmalarına neden olarak, kullanım süresini kısaltır.


yazısı ilk önce

üzerinde ortaya çıktı.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Dekorasyon Spor Ayakkabı Temizliğinde Püf Noktalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'un Kalbindeki Vadi İstanbul: Skyland Home ve CoFounder Workspace
    27 Mar İstanbul'un Kalbindeki Vadi İstanbul: Skyland Home ve CoFounder Workspace

    İstanbul'un merkezinde yer alan Vadi İstanbul, Skyland Home ve CoFounder Workspace ile iş dünyasının ve ev dekorasyonunun merkezi haline geliyor. Skyland Home, ev dekorasyonu ve mobilya alışverişi için zengin bir ürün yelpazesi sunarken, CoFounder Workspace tasarımcılar ve iç mimarlar için özel bir çalışma alanıdır. İş ve yaşamı bir araya getiren bu merkez, inovasyon ve estetik arasındaki dengeyi bulmayı mümkün kılıyor.


Advertisement