SPOR Dünya şampiyonu Yasemin Adar Yiğit, memleketinde coşkuyla karşılandı - Son Dakika
Güncel

SPOR Dünya şampiyonu Yasemin Adar Yiğit, memleketinde coşkuyla karşılandı

Dünya şampiyonu Yasemin Adar Yiğit, memleketinde coşkuyla karşılandıFatih Emrah ERDOĞAN / BALIKESİR, (DHA)- Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda şampiyon olan milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, memleketi Balıkesir'de coşkuyla karşılandı.

17.09.2022 00:20  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya şampiyonu Yasemin Adar Yiğit, memleketinde coşkuyla karşılandı

Fatih Emrah ERDOĞAN/ BALIKESİR, (DHA)- Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda şampiyon olan milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, memleketi Balıkesir'de coşkuyla karşılandı. Davullar eşliğinde Balıkesirliler ile birlikte Milli Kuvvetler Caddesinde yürüyen Yiğit, 'Bu coşku karşısında tüylerim diken diken oldu. Çok duygulandım' dedi.

Şampiyonada 76 kilo finalinde Mısırlı Samar Amer Ibrahim Hamza'yı 6-0 mağlup eden milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, altın madalyanın sahibi oldu. Kariyerinde ikinci kez dünya şampiyonu olan Yasemin Adar Yiğit, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla saat 18.20'de İstanbul'a ardından da Balıkesir'e geldi. Milli Güreşçi Balıkesir'de davullar, zurnalar ve konfetilerle karşılandı. Balıkesirlilerle birlikte davullar eşliğinde Milli Kuvvetler Caddesinde yürüyen Yiğit, daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Burada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sagay tarafından karşılanan Yiğit, karşılamanın kendisini şok duygulandırdığını belirtti.

Yiğit burada yaptığı konuşmada, "2017 yılının ardından 2'nci kez dünya şampiyonu oldum. Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı'nı okuttum. Öncelikle memleketim Balıkesirime, sonra Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten çok mutluyum. Çok gururluyum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, Başkan Yücel Yılmaz'ın ve kulübümün destekleriyle ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Burada olmaktan gururluyum, mutluyum. Çok güzel bir karşılama töreni hazırlamışlar benim için. Gerçekten tüylerim diken diken oldu. O kadar güzel bir coşkuyla karşılandım ki çok mutlu oldum. Çok küçük genç kızlarımız vardı, benimle beraber. Onlara rol model olabiliyorsam, beni örnek alabiliyorlarsa ne mutlu bana? dedi.

"GENÇLER SPOR YAPLAMALI"

Gençlere spor yapmaları konusunda öneride bulunan Yasemin Adar Yiğit, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

'Güreş çok zor bir spor. Ama genç arkadaşlarımızın mutlaka kötü alışkanlıklardan kurtulmak için spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Bu herhangi bir branş olabilir. Sadece güreş olması önemli değil. Şöyle söylemek gerekirse bayrağımız dalgalandırıp İstiklal Marşı'nı okutmak gerçekten herkese nasip olmuyor ve çok güzel bir duygu. İnşallah arkamdan gelen gençlerimizin de beni örnek alarak bu duyguyu yaşamalarını isterim. Ailemin bana desteği çok büyük oldu. Hiçbir zaman beni yadırgamadılar. Sağ olsunlar ailem de sürekli beni destekledi ve müsabakalarıma da geldi' dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Yasin Sagay ise 'Bu gurur gerçekten hepimize yeter. Yasemin bir kez daha bizim göğsümüzü kabarttı hem Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hem de Türkiye olarak. Ama en önemlisi bu sefer Balıkesir Büyükşehir Belediye sporcusu olarak dünya şampiyonu oldu. Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak sporculara her branşa destek olmaya devam edeceğiz inşallah' dedi. (DHA)

SPOR Dünya şampiyonu Yasemin Adar Yiğit, memleketinde coşkuyla karşılandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Dünya şampiyonu Yasemin Adar Yiğit, memleketinde coşkuyla karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı
    13:30 Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı

    Myanmar'ın Yangon kentinde düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde insanlar serinleyebilmek için birbirlerine su sıçrattı. Festivale özgü bu su sıçratma geleneği, kötü şansı uzaklaştırmayı ve sağlık ile mutluluğa ulaşmayı temsil ediyor. Myanmar Yeni Yılı'nın başlangıcına işaret eden festival genellikle Nisan ayı ortasında gerçekleşiyor ve dört ila beş gün sürüyor. Festival bu yıl 13 Nisan'a denk geldi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.


Advertisement