Spor Hukukunda Ulsulararası Başarı - Son Dakika
Spor

Spor Hukukunda Ulsulararası Başarı

Spor hukuku alanında Türkiye’nin tecrübeli avukatlarından Emin Özkurt, spor kaynaklı anlaşmazlıkları çözmek için kurulmuş olan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a seçildi.

19.12.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor hukuku alanında Türkiye'nin tecrübeli avukatlarından Emin Özkurt, spor kaynaklı anlaşmazlıkları çözmek için kurulmuş olan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a seçildi.

Dünyada sadece 370 hukukçunun bulunduğu bu hukuk zirvesinde Av. Emin Özkurt Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Vekili Av. Türker Aslan ile birlikte Türkiye'yi temsil edecek iki isimden birisi olacak.

Av. Emin Özkurt, Av. Kısmet Erkiner'den sonra dünyada spor hukuku konusunda çalışan en seçkin hukukçulardan sınırlı sayıda üyenin kabul edildiği hakem listesine Türkiye'den kabul edilen üçüncü kişi oldu.

CAS'a seçilmiş en genç hakemlerden

Av. Emin Özkurt Uluslararası Olimpiyat Komitesi, UEFA, FIFA ve de FIBA gibi kurumların üstünde yer alan, bu kurumların kararlarını denetleme noktası olan, sporun Yargıtay'ı ya da Anayasa Mahkemesi olarak adlandırılan CAS'a seçilmiş en genç hakemlerden oldu.

Böylece Av. Emin Özkurt, Finansal Fair Play, Doping, UEFA ve de FIFA tarafından verilen cezalar gibi konularda en yüksek yargı organı CAS'ın zirvesindeki en genç Türk unvanını elde etmiş bulundu.

Merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde yer almakla birlikte, New York, Sidney ve Lozan'da mahkemeleri bulunan CAS'a hakem olarak seçilen Av. Emin Özkurt, uluslararası spor uyuşmazlıklarının çözümünde görev alacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Hukukunda Ulsulararası Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement