Spor izmir'in altın cimnastikçileri olimpiyat hazırlıklarına başladı - Son Dakika
Güncel

Spor izmir'in altın cimnastikçileri olimpiyat hazırlıklarına başladı

SPOR İzmir'in altın cimnastikçileri olimpiyat hazırlıklarına başladıVIDEO YOKİbrahim Çolak Tarihe ismimi yazdırmak anlatılamaz.

15.10.2019 16:55  Güncelleme: 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPOR İzmir'in altın cimnastikçileri olimpiyat hazırlıklarına başladı

VIDEO YOK

İbrahim Çolak Tarihe ismimi yazdırmak anlatılamaz. Bizden sonra gelecek nesle güzel kapılar açmak istiyorum

Ahmet Önder İstiklal Marşı'nı okutacağım

Yılmaz Göktekin Türk cimnastiğine armağan olsun

Ergin KARATAŞ İZMİR, (DHA) -

ALMANYA'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda ülkemize tarihteki ilk madalyaları getirip 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da kota almayı başaran İbrahim Çolak ve Ahmet Önder, İzmir'e döner dönmez olimpiyat hazırlıklarına başladı. Ayaklarının tozuyla Halkapınar Cimnastik Salonu'nda antrenmana çıkan sporcular, Tokyo Olimpiyatları'nda da madalya sözü verdi. Stuttgart'taki şampiyonada yine İzmirli sporcular Ferhat Arıcan ile henüz 16 yaşındaki Nazlı Savranbaşı da olimpiyat kotası alırken Türkiye, Tokyo'da ilk kez cimnastikte 4 sporcuyla birden temsil edilecek. Geçen yıl İskoçya'daki Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize ilk gümüş madalyayı getiren, daha önce kendi adını taşıyan 'The Çolak' hareketini cimnastik literatürüne soktuktan sonra Dünya Şampiyonası'nda altın madalyayı boynuna takan 24 yaşındaki İbrahim Çolak, tarif edilemez bir mutluluk yaşadığını söyledi.

SAKATLANMASINA RAĞMEN ŞAMPİYON

Yaz aylarında dizinden sakatlanıp ameliyat olmasına rağmen kısa sürede toparlanıp halka aletinde dünyanın zirvesine çıkan İbrahim Çolak, Türk cimnastiğine bu başarıları ilk kez kazandırmak çok başka bir duygu. Tarihe ismimi yazdırmak anlatılamaz. Bizden sonra gelecek nesle güzel kapılar açmak istiyorum. Ben bu aldığımız madalyalardan sonra Türk cimnastiğinin çok fazla ivme kazandıracağına inanıyorum. Tabi bu başarıların arkasında destekler var. En başında aileme teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı'na, Spor Bakanlığı'na Şavkar Spor Kulübü'ne, Federasyon Başkanımız Suat Çelen'e teşekkür ediyorum. Destekler olmasa bu başarılar olmazdı dedi. Tarihte ilk olması, ilk madalyanın altın olması ayrı bir gurur verdi diyen İbrahim, Aynı zamanda olimpiyat kotası aldım, birden fazla mutluluk yaşadım diye konuştu.

MADALYALI ÖĞRETMEN

Olimpiyatların bir sporcunun ulaşabileceği en yüksek yarışma olduğunu hatırlatan cimnastikçi, Bu başarıyı devam ettirmek istiyorum. 9 ay sonra Tokyo Olimpiyatları var. Çok sıkı çalışmak daha ciddi olmak gerekiyor, 4 yılda bir yapılan bir organizasyon ve son dünya şampiyonu olarak oraya gideceğim. Olimpiyatlarda birden çok madalya alabileceğimize inanıyorum ifadelerini kullandı.

Cimnastiğe 5 yaşında amcası Erkan Çolak'ın sayesinde Şavkar Spor Kulübü'nde başlayan, 19 yıldır Antrenör Yılmaz Göktekin'le çalışan İbrahim Çolak, çiçeği burnunda bir beden eğitimi öğretmeni olduğunu da hatırlatıp, Şubat ayındaki milli sporcu öğretmen atamalarında geçen yıl kazandığım Avrupa ikinciliğiyle Aliağa Helvacı Ortaokulu'na atandım. Öğretmenlik çok güzel bir duygu. Bizi havalimanına karşılamaya gelenler arasında öğrencilerim de vardı. Hocalarım da vardı. Çok mutlu olup heyecanlandım dedi.

DEVAMI GELECEK

İbrahim Çolak, sözlerini, İzmir'de spora verilen destek sayesinde cimnastik branşında başarılı ve genç sporcular çıkıyor. Önemli olan onlara ulaşabilmek. Ben ileride bu başarıların kat kat daha fazla olacağına inanıyorum. Altın madalyayı kazandığım an 19 yıllık sporculuk hayatım, çektiğim zorluklar, ağlamalarım, sevinçlerim gözlerimin önüne geldi. Gözlerim doldu. İstiklal Marşı'nı orada okutmak, bunu Dünya Şampiyonası'nda başarmak farklı bir duyguymuş. Oradayken rüya gibiydi, bunun değerini yeni yeni anlıyorum. Bu inanç ve çok sıkı çalışmayla oldu. Ben kendime ve Antrenörüm Yılmaz Göktekin'e inanıyorum. Dünya Şampiyonluğu kolay olmuyormuş. Cimnastik çok zor bir spor ama hiçbir şey imkansız değil. Bunun devamını getireceğim cümleleriyle tamamladı.

AHMET ÖNDER İSTİKLAL MARŞI'NI OKUTACAĞIM

DÜNYA Şampiyonası'nda ülkemize cimnastikte ilk gümüş madalyasını getiren 23 yaşındaki sporcu Ahmet Önder, olimpiyat altın madalyasına uzanacağını dile getirdi. Paralel barda kazandığı madalyayla çok gururlandığını söyleyen Ahmet, Bunun arkasında çok büyük bir emek var. Federasyonumuz, Spor Bakanlığı, kulübüm ve antrenörüme teşekkür ediyorum. Türk milletine böyle bir madalya kazandırmak benim için onur vericiydi. Çok daha güzel şeyler başaracağımıza eminim. Olimpiyatlarda da altın madalyayı alıp İstiklal Marşımızı orada okutacağıma inanıyorum. Türkiye'ye bunun sözünü verebilirim. Bu tarif edilmez bir duygu dedi.

İbrahim Çolak gibi beden eğitimi öğretmeni olan Ahmet Önder, cimnastiğe 8 yaşında başladığını belirterek, Bu sporu 15 yıldır yapıyorum. Geçmişte Türkiye ve uluslarlarası derecelerim oldu. Daha önce Dünya Şampiyonası'nda madalya alıp olimpiyatlara gitmenin hayalini kurarak spor hayatıma devam ettim. Antrenmanlara gelirken hep bu hayal vardı. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirdim. Şimdi olimpiyatlarda madalya hayali kuruyorum. Çok çalışıp olimpiyatlarda da ülkeme madalya kazandıracağım. 2 hafta sonra tekrar yarışmaya gideceğim. Bu spor ara vermeye gelmiyor, sürekli çalışmanız gerekiyor. Tokyo Olimpiyatları'na da çok fazla zaman kalmadı. Bu başarının üzerine koymak istiyoruz. Hedefe ulaşmak için hemen antrenmanlara başladık ifadelerini kullandı.

YILMAZ GÖKTEKİN TÜRK CİMNASTİĞİNE ARMAĞAN OLSUN

ARTİSTİK Cimnastik Milli Takımı Antrenörü Yılmaz Göktekin, Dünya Şampiyonası'nda kazanılan başarıyı Türk cimnastiğine armağan etti. Göktekin, Her sporcunun hayali madalya almak. Almanya'da ilk gün seçme yarışmalarında finallere kaldık ve finallere kalan sporcularla 8 gün daha aynı zaman diliminde, aynı salonda antrenman yapma fırsatı yakaladık. Ne yapabileceğimizi planladık. Sporcuları analiz ettik. İbrahim ve Ahmet çok çalışkan ve hırslı sporcular. Hırsı ve çalışma azmini antrenmana yansıttığınız zaman başarı ortaya çıkıyor. Orada finaller öncesi yeni başlıyormuş gibi antrenman yaptık ve madalyaya ulaştık dedi.

Buraya kadar gelmek kolay olmadı diyen Göktekin, Ama bunun üstesinden sporcular ve aileler çok güzel geldi. Buraya gelene kadar sporculara sponsor desteği yoktu. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi desteğiyle buraya geldiler dedi.

İbrahim Çolak'ın 19 yıldır antrenörlüğünü yapan Göktekin, Bir baba evladıyla güzel anlar paylaştıkça mutlu olur. İbrahim benim evladım gibi. Bir babanın yaşadığı mutluluğu fazlasıyla orada yaşadım. Anlatılmaz yaşanır, Ülkemize, Türk cimnastiğine armağan olsun. Dünya Şampiyonası'nda madalya alınca hedefi büyütmek zorundasınız. Bu işin zirvesinde olimpiyat var. Dün geldik, bugün antrenmanlara başladık. Olimpiyatlarda da hedefimiz madalya diye konuştu.

ÇAMDİBİ BAYRAKLARLA DONATILDI

DÜNYA Şampiyonu İbrahim Çolak'ın ailesiyle birlikte oturduğu İzmir'in Çamdibi semtindeki sokağı, milli sporcunun resimleri ve ay-yıldızlı bayraklarımızla donatıldı. İbrahim'in ailesinin mütevazı evine dev bayrağımız ve Atatürk posteri asıldı. Şampiyon sporcuyu Dünya Şampiyonası dönüşünde evinin önünde komşularından oluşan büyük bir kalabalık karşıladı. Annesi ve babası çalıştığı için İbrahim'i 5 yaşından itibaren cimnastik antrenmanlarına götüren babaannesi Sultan Çolak, zaman zaman orucunu bile torununun antrenmanında açtığını belirtip, İbrahim'i çocukluğundan beri antrenmanlara götürüp getirdim. Çok mutluyum, çok gururluyum. Finalini gözyaşlarıyla izledim. Her zaman antrenmana getirip götürüyordum. Bana, 'Babaanne sen ağır kalıyorsun, antrenmana geç kalıyorum' derdi. Oruç tutardım, orucumu orada bozardım ama memnunum. Ben bu günleri gördüm ya daha Allah'tan ne isteyeyim. Ben çocuklarımı, torunlarımı kimsenin canını yakmamayı öğreterek büyüttüm cümlelerini kurdu.

Heyecandan oğlunun finalini izleyemediklerini belirten babası Mehmet Çolak, Çok gurur verici bir olay. Bu seviyeye gelmesine çok büyük emek verdik. Hiç kolay olmadı. Bu gururu bize yaşattı. Annesi beslenmesinden antrenmanına, okuluna çok dikkat etti. Bu seviyeye gelmesinde çok katkısı var dedi. Oğlunun şampiyonluk anını tarif edemeyeceğini belirten annesi Sultan Çolak, Kazandığında havalara sıçradım. Bu madalyayı gerçekten çok hak etti. Daha önce de alabilirdi. Türkiye kazandı, milletimiz kazandı. Bu dönemlerde çok ihtiyacımız vardı. İnşallah daha iyilerini almasını bekliyoruz. Böyle çalışmaya devam ederse, Allah sakatlık vermezse olimpiyatlarda da başarı bekliyoruz. Dualarımız onunla dedi.

Ablası Fatma Tanılmış ise, Bu duygu anlatılmaz. Çok emek verdi. Ayağı alçılı antrenmana gitti. Koltuk değnekleriyle yürüyerek antrenmana gitti. İnşallah olimpiyatlarda da ülkemizi gururlandıracak şeklinde görüş belirtti. İbrahim, evde madalyalarından oluşan koleksiyonla poz verdi.

Spor izmir\'in altın cimnastikçileri olimpiyat hazırlıklarına başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Spor izmir'in altın cimnastikçileri olimpiyat hazırlıklarına başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösteriyor. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2023 yılında yüzde 14,1'e çıktı. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor
    08:33 Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor

    Twitch, müstehcen içeriklerin yayınlanmasını engellemek için yeni bir kural getiriyor. Platform, vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınları yasaklayacak ve bu içerikleri yayınlayan yayıncıları da yasaklayacak.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.


Advertisement