Spor Kenti Bolu" Konferansı Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Spor Kenti Bolu" Konferansı Sona Erdi

Bolu Belediyesinin düzenlediği, Türkiye'deki federasyon düzeyinde temsil edilen spor dallarının federasyon başkanları ile temsilcilerinin katıldığı "Spor Kenti Bolu" konferansı sona erdi.

06.11.2017 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediyesinin düzenlediği, Türkiye'deki federasyon düzeyinde temsil edilen spor dallarının federasyon başkanları ile temsilcilerinin katıldığı "Spor Kenti Bolu" konferansı sona erdi.

Bolu'nun hem doğal güzelliklerini hem de sportif altyapısını yerinde inceleme fırsatının bulunduğu Karacasu beldesindeki konferansa, 13'ü federasyon başkanı olmak üzere 43 federasyon temsilcisi katıldı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Termal yatırımlarla sağlık turizmi konusunda da mesafe aldık. Spor, bu şehrin güçlü geleceğine atacağımız en önemli adım. Yamaç paraşütü, off-road, dağ bisikleti gibi alternatif sporlar da dahil olmak üzere, tüm olimpik sporların yapılabileceği kamplara ve organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahibiz." ifadesini kullandı.

Bolu'nun spor kenti olması için tüm alt yapı projelerini tamamladıklarını anlatan Yılmaz, olimpik standartlardaki tesislerin de yakın zaman dilimi içinde tamamlanacağını aktardı.

Yılmaz, konferansa katılan 43 spor dalının yöneticilerinin görüş, önerileri ve talepleri doğrultusunda yol haritalarını oluşturacaklarını da belirterek, şunları kaydetti:

"Bolu'nun hem Avrupa hem de Türkiye liglerindeki futbol kulüplerinin kamp merkezi olabileceğini düşünüyoruz. Futbol kulüplerinin kamp çalışmaları için en uygun iklim koşulları Bolu'da. Avrupa ve Türk liglerinde mücadele eden futbol takımlarının kamp merkezi olması için de çalışmalarımız var. Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'nda tesisi var. Beşiktaş da Gerede'ye gelecek. Şu an Bolu'nun her köşesinde 4 bin 32 adet futbol sahası yapılabilecek yer tespit ettik. Futbol kulüplerinin hepsine çağrıda bulunuyoruz."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan da olimpik bir hokey sahasının Bolu'ya 2018 yılı içinde kazandırmış olacaklarını ifade etti.,

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise "Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, malzemeden spor arazisine kadar Bolu'daki sporculara ne istersek verdi, tüm taleplerimizi karşıladı. Bu nedenle Sayın Yılmaz'a sonsuz teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da Yılmaz'ın vizyon projeleri ile Bolu'nun dünyada bir spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini gördüğünü yorumunda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Kenti Bolu' Konferansı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement