Spor Müdürleri, Terim'in Görevinden Ayrılmasını Değerlendirdi (3) - Son Dakika
Spor

Spor Müdürleri, Terim'in Görevinden Ayrılmasını Değerlendirdi (3)

Gazete ve televizyonların spor müdürleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

27.07.2017 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazete ve televizyonların spor müdürleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Tivibu Spor Program Müdürü Özgür Buzbaş, Fatih Terim'in milli takıma çok büyük başarılar kazandırdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Milli takımın en büyük başarılarında her zaman onun imzasını gördük, görmeye alıştık. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda sportif olarak başarısız olmuş olabilir ama onu ayrılığa götüren sebeplerin sadece saha içinde alınan veya alınamayan sonuçlarla ilgili olmadığı kesin. Aslında yetiştirdiği ve çok iyi tanıdığı futbolcularla yaşadığı problemler ve bu problemlerden sonraki süreçleri kendisinden beklenen tecrübede idare edememiş olması, medya önünde milli takım dışındaki tartışmaların içinde yer alması, futbol direktörlüğü makamının içini çok iyi dolduramamış ve kamuoyuna iyi anlatamamış olması bu ayrılığı zorunlu kıldı."

Özgür Buzbaş, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörünün yerli olması gerektiğini vurgulayarak, "Formda bir teknik direktör olmalı ve oyuncu grubunu iyi tanımalı. Şenol Güneş ve Abdullah Avcı gibi bir isim olmalı." diye konuştu.

Kenan Karcı: "Çok ani bir ayrılık oldu"

Akşam Gazetesi Spor Müdürü Kenan Karcı, Terim'in ayrılığının ani olduğunu belirterek, "Böyle bir şeyi beklemiyorduk. Yaşanan olaylar işi bu noktaya götürdü. Bu kadar önemli mevkilerde görev yapan kişilerin istikrarından yanayım. Fatih Terim, Türk futbolunu yeniden yapılandırmak için gelmişti. Belki teknik direktörlükten ayrılabilirdi ama yapılan çalışmaların sonucunu alana kadar futbol direktörlüğü görevinde kalmalıydı." açıklamasında bulundu.

Terim'in yerine gelecek teknik adamla ilgili öngörüde bulunmanın çok zor olduğunu vurgulayan Karcı, "A Milli Takım teknik direktörlüğü için Abdullah Avcı, Şenol Güneş ve Mircea Lucescu konuşuluyor. Lucescu yaşlı. 2-3 sene sonra ayrılacaksa hiç gelmesin. Daha genç ve dinamik bir hocadan yanayım. İsim çok önemli değil. Federasyon bir kriter belirlemeli ve ona göre bir teknik adam seçilmeli. Bana göre en ideal isim Abdullah Avcı. Daha önce bir denemesi oldu ve başarısız da değildi." ifadelerini kullandı.

Ali Yüksel: "Fatih hoca ayrılarak hem doğru hem de adil davrandı"

Milat Gazetesi Spor Müdürü Ali Yüksel, Fatih Terim'in görevden ayrılarak doğru bir davranış sergilediğini bildirdi.

Terim'in yaşadığı Alaçatı olayına değinen Yüksel, "Fatih Terim'in yaşadığı malum olay basının çok dikkatini çekti. Çekmemesi de mümkün değildi. Ortalıkta uçuşan iddialar, dedikodular manşetleri süslerken hem Terim hem de TFF yıpranmaya başlamıştı. Biz gazete olarak, Terim'in Arda olayında olduğu gibi görevi bırakması gerektiğinin doğru olacağını yazmıştık. Çünkü adil olmak lazımdı. Bana göre Fatih hoca ayrılarak hem doğru hem de adil davrandı." şeklinde görüş belirtti.

A Milli Takım'ı çalıştırmak için ilk adayının Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş olduğuna vurgulayan Yüksel, "A Milli Takım'ın başına geçecek isim konusunda Beşiktaş Kulübü ikna edilirse adayım Şenol Güneş'tir. Şayet bu konuda anlaşma sağlanamazsa Yılmaz Vural da düşünülebilir." değerlendirmesinde bulundu.

İlhami Yetiş: "Çok geç alınmış bir karar"

Milli Gazete Spor Müdürü İlhami Yetiş, alınan ayrılık kararının geç olduğunu söyledi.

Türk futboluna büyük hizmetleri bulunan Fatih Terim'in son zamanlarda girdiği birçok polemikle yıprandığını aktaran Yetiş, şunları kaydetti:

"Daha önce prim kavgası ve akabinde Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe'ye saldırı olayında kaosu iyi yönetememiş, Adana Demirspor'un eski başkanı ile girdiği son münakaşa bardağı taşırmıştır. Fatih Terim'in milli takım ile yollarının ayrılması çok geç alınmış bir karar. Sayın Terim birçok polemiğin içinde olması, gerek tehditkar davranışları gerekse astığım astık kestiğim kestik hareketleri Türk futbolseverlerde kendisine karşı antipati oluşturmuştur. Zaten Fatih Terim'in aklı Galatasaray'daydı."

Ay-yıldızlı ekibin başına Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in geçmesi gerektiğini vurgulayan Yetiş, "Bundan sonraki süreçte milli takımın başına gelebilecek en iyi hoca son zamanlarda Beşiktaş ile yakaladığı çıkışla Şenol Güneş'tir. Bence şu anda A Milli Takım'ı bu kaostan kurtaracak tek hoca Şenol Güneş'tir." diye konuştu.

Hasan Emrah Savcı: "Beklenen ve olumlu bir gelişme"

Yeni Akit Gazetesi Spor Müdürü Hasan Emrah Savcı, Terim'in görevinden ayrılmasını beklenen ve olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Fatih Terim'in adının geçtiği olaylara vurgu yapan Savcı, şu ifadeleri kullandı:

"Fatih Terim'in yolların ayrılması beklenen ve olumlu bir gelişme olarak görmekteyim. Türk futbolunun başında olan bir ismin, futbol dışı olaylarla gündeme gelmesi Fatih Terim'den ziyade o makamı yaralamaktaydı. Olması gereken bir gelişmeydi. Arda Turan krizi, daha öncesinde Fransa'daki şampiyona sürecindeki anlamsız prim mevzuları ve son olarak Alaçatı mekan basma olayları bardağı taşıran damlalar olmuştur. Türk futbolunun 3. kez Terim'le biten birlikteliği, Dünya Kupası yolundaki millilerimiz ve altyapının geliştirilmesine vesile olur düşüncesindeyim."

A Milli Takım'ın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde kalan 4 maça Mehmet Özdilek yönetiminde çıkacağını savunan Savcı, "Şu aşamada yardımcı Mehmet Özdilek hocanın kalan maçlarda takımın başında çıkacağını düşünüyorum. Ondan sonra da basında devamlı dillendirilen ve Sayın Fikret Orman'ın hemen açıklama gereği duyduğu Şenol Güneş alternatifinin olmayacağı kanısındayım. Türk futbolunu yepyeni bir Türk teknik adama emanet edip, geride bırakmayı umduğumuz krizlerin üstüne toprağı atmamız lazım. İsim anlamında aklıma gelen; milli takımın tozunu yutmuş olan Akhisar Belediyespor'la tecrübe kazanan Okan Buruk'tur." diyerek sözlerini tamamladı.

(Son)

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Müdürleri, Terim'in Görevinden Ayrılmasını Değerlendirdi (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement