Spor Salonlarını Down Sendromlu Çocuklara Tahsis Ettiler - Son Dakika
Güncel

Spor Salonlarını Down Sendromlu Çocuklara Tahsis Ettiler

Elazığ'da yaşayan Arzu ve eşi Ömer Güneş, işletmeciliğini yaptıkları sağlıklı yaşam ve spor merkezini haftanın bir günü down sendromlu çocuklara tahsis ettiler.

22.07.2018 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ELAZIĞ - Elazığ'da yaşayan Arzu ve eşi Ömer Güneş, işletmeciliğini yaptıkları sağlıklı yaşam ve spor merkezini haftanın bir günü down sendromlu çocuklara tahsis ettiler.

Arzu ve Ömer Güneş çiftinin, yaklaşık bir yıl önce açtıkları ve haftanın 6 günü hizmet verdikleri sağlıklı yaşam ve spor merkezindeki spor aktivitelerine, aynı binada yaşayan down sendromlu bir kız çocuğu da zaman zaman katıldı.

Bu kız çocuğundaki gelişimi gören çift, salonlarını hafta sonu bu özel çocukların da kullanımına açmaya karar verdi.

Pazar günleri salonda zamanlarını aerobik, zumba ve çeşitli spor aktiviteleriyle değerlendiren yaklaşık 50 özel çocuk hem eğleniyor hem sosyalleşiyor.

Güneş çiftinin hafta sonu evlerinde olmak yerine merkezde rehabilitasyonlarına katkı sunması, özel çocukların yüzünü güldürüyor.

"Onların mutluluğunu hiçbir şeye değişmeyiz"

Ömer Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sürsürü Mahallesi'nde yaklaşık bir yıldan bu yana sağlıklı yaşam ve spor merkezi işlettiklerini söyledi.

Merkezi açtıktan sonra aynı binada yaşayan down sendromlu bir kız çocuğunun zaman zaman merkeze gelip aktivitelere katıldığını ifade eden Güneş, "Down sedromlu çocuklarla tanışmamız Aslı adındaki özel kızımızdan kaynaklandı. Bu kızımızla ilk tanıştığımızda inanın konuşmayı dahi unutmuştu, kendini dışlanmış hissediyordu. Sonrasında sürekli olarak buraya gelmeye başladı. Zamanla onun aktivitelerdeki azmini, hırsını, mutluluğunu görünce hafta sonlarını down sendromlu çocuklarla gönüllü etkinlikler yaparak geçirmeye karar verdik." dedi.

Merkezde pazar günü gruplar halinde aldıkları yaklaşık 50 çocuğa gönüllü olarak çeşitli aktiviteler düzenlediklerini dile getiren Güneş, zamanla çocuklarda gelişimi gördüklerini, çocukların sosyalleştiklerini ve çevreleriyle daha rahat iletişim kurmaya başladıklarını aktardı.

"Normalde pazar günü iş yerimiz kapalı olurdu ancak çocuklardaki değişimi ve mutluluğu gördükten sonra onlar için fedakarlık yapmaya karar verdik." diyen Güneş, çocuklarla birebir ilgilendiklerini belirtti.

Güneş, "Onların mutluluğunu hiçbir şeye değişmeyiz." diye konuştu.

"Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz"

Arzu Güneş de herkesin birer engelli adayı olduğunu, özel bir çocuk sahibi olabileceğini belirterek, bu bilinçle engellilerin toplumda daha fazla yer edinebilmeleri için herkesin sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.

Bu sorumluluk bilinciyle eşiyle merkezin kapısını down sendromlu çocuklara açtıklarını kaydeden Güneş, "Hafta sonunu eşimle ve çocuğumla geçirmek yerine özel çocuklarımızı mutlu edebilmek adına burada geçiriyorum. Onların mutluluğu her şeyden önemli. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel çocuklardan Duygu Yıldız, Güneş çiftinin kendilerine bu imkanı sağlamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, herkesin bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini söyledi.

Aslıhan Deniz, sağlıklı yaşam ve spor merkezine gelebilmek için hafta sonunu sabırsızlıkla beklediğini anlatarak, "Öğretmenlerimi çok seviyorum. İyi ki varlar. Burada aletlerle spor yapıyorum ve zumba yapıyorum. Burayı çok seviyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Spor Salonlarını Down Sendromlu Çocuklara Tahsis Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement