Spor Salonu Mültecilere Tahsis Edildi, Amatör Sporcular Kumsalda Çalıştı - Son Dakika
Güncel

Spor Salonu Mültecilere Tahsis Edildi, Amatör Sporcular Kumsalda Çalıştı

Spor Salonu Mültecilere Tahsis Edildi, Amatör Sporcular Kumsalda Çalıştı

İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki amatör kulüpler, yasa dışı geçişlerde yakalanan mültecilerin işlemlerinin yapılıncaya kadar kentte tutulduğu spor salonunda artık antrenman yapamadıklarını belirterek, soruna çare bulunmasını istedi.

22.02.2016 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki amatör kulüpler, yasa dışı geçişlerde yakalanan mültecilerin işlemlerinin yapılıncaya kadar kentte tutulduğu spor salonunda artık antrenman yapamadıklarını belirterek, soruna çare bulunmasını istedi.

Dikili'de polis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanan mültecilerin götürüldüğü spor salonu, kentteki amatör kulüplerde antrenman için yer sorunu ortaya çıkardı. Şubat boyunca kentte yakalanan 3 bini aşkın mültecinin, işlemleri tamamlanıncaya kadar ve İzmir Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslimi öncesi tutulduğu spor salonlarına giremediklerini söyleyen kulüpler, çözüm istedi. Çaresiz kalan Dikili Lodos Spor Kız Voleybol takımı antrenmanlarını olumsuz hava koşullarına rağmen deniz kenarında kumsalda, Dikili Güneş Spor Hentbol Takımı okul bahçesinde betonda ve Dikili Belediyesi Karate Kursu öğrencileri ise kent merkezinden uzak olan Çandarlı'daki bir salonda yapıyor. Dikili 12 Dev Adam Basketbol Okulları öğrencileri ise spor için hiçbir yer bulamadı. Bu arada spor salonundaki odaların kapısı kırılarak malzemeleri yağmalandığı belirtildi.

ÇARE BULUNMASI İSTENDİ

Sıkıntılarını dile getiren Lodos Spor Yönetim Kurulu üyesi ve antrenörü Murat Solmaz, "Liglerde devam eden ekiplerimiz de var. Midilli'ye geçmek isteyen Suriyeli mülteciler spor salonuna konuluyor. Bu nedenle sadece biz değil, diğer Dikili kulüpleri de mağdur. Biz de bu soruna çare olarak kumsalda çalışmayı seçtik. Çalışmalarımız çok sık aksıyor. Gelen göçmenlerin buraya konulmasının, salondan gittiklerinde ilaçlama ve temizlik yapılmasına rağmen sağlık riski yarattığını da düşünüyorum. Çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.

SALON YERİNE OKUL BAHÇESİ

Dikili Güneş Spor Başkanı Psikolojik Danışman 53 yaşındaki Bekir Argun, "Uzun zamandan beri düzenli olarak antrenman yapamıyoruz. Ligde yapılan maçlarda gün geçtikçe çocuklarımızda performans düşüklüğü görmeye başladık. Çocuklarımız spor yapamıyor. Ancak ben daha önemli başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Maalesef gelişim çağındaki çocuklarımız mültecilik kavramı ile tanıştılar" dedi. Takımın antrenörü Muhlis İlter, antrenmanlarını Can Rüştü Tüfekçioğlu İlköğretim Okulu bahçesinde betonda yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

VELİLER DE TEPKİLİ

Yaşanan duruma veliler de tepki gösterdi. Kızı, Lodos Spor Voleybol takımı sporcusu olan 35 yaşındaki Şerife Kuzan, "Mülteci arkadaşlarımızın spor salonuna konulmasından dolayı çocuklarımız antrenman yapamıyor. 15-20 gündür kumsalda antrenman yapıyorlar. Sağlıklı bir ortam yok. Suriyeli mülteciler için başka bir yer ayarlanmasını istiyoruz" dedi.

Kumsalda antreman yapan sporcular da çalışmalarının olumsuz etkilendiğini, toplarının sık sık denize kaçtığı, üşütüp hasta olduklarını söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Spor Salonu Mültecilere Tahsis Edildi, Amatör Sporcular Kumsalda Çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor
    14:39 İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir marketin deposunda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar kentin birçok noktasından görülebiliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi ve ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi
    14:38 Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi

    Samsun'da yürütülen Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü personeli tarafından İlkadım ilçesindeki özel bir okulda etkinlik gerçekleştirildi. Programda, meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, teknoloji bağımlılığı ve akran zorbalığı gibi konular 160 öğrenciye anlatıldı. Etkinlikle öğrencilerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilinçlenmeleri hedeflendi ve etkinliğin ilerleyen dönemlerde devam edeceği belirtildi.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi
    14:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi

    UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Latin Amerika Bölge Teşkilatı (FLACMA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Latin Amerika belediyelerine hitap etti ve daha adil ve sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonunu paylaştı.

  • Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi
    14:35 Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi

    Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini belirtti. Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu ve zorlu bir karşılaşma beklediklerini ifade etti. Ayrıca, takımın ligde kalma mücadelesine devam edeceklerini ve sözleşme konusunun şu anda odaklarında olmadığını söyledi.


Advertisement