SPOR Spor müdürleri, TFF'nin futbol sezonu kararlarını yorumladı - Son Dakika
Güncel

SPOR Spor müdürleri, TFF'nin futbol sezonu kararlarını yorumladı

SPOR Spor müdürleri, TFF'nin futbol sezonu kararlarını yorumladıFatih Doğan Nihat Özdemir ateşten gömleği giydiBirçok karanlık nokta aydınlığa kavuştuCem Yılmaz Alt ligler için başka bir formül uygulanabilirTFF Sağlık Kurulu'nun hazırladığı Futbola Dönüş Protokolü'nün nasıl...

07.05.2020 11:51  Güncelleme: 07:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPOR Spor müdürleri, TFF'nin futbol sezonu kararlarını yorumladı

Fatih Doğan Nihat Özdemir ateşten gömleği giydi

Birçok karanlık nokta aydınlığa kavuştu

Cem Yılmaz Alt ligler için başka bir formül uygulanabilir

TFF Sağlık Kurulu'nun hazırladığı Futbola Dönüş Protokolü'nün nasıl uygulanacağı önemli

Bahadır Çokişler Anlaşılamayan noktalar aydınlatıldı

Uğur Tenekecioğlu Futbolcular sahada nasıl mücadele edecekler

Dijital ortamda tarihi bir toplantı gerçekleşti

TFF Başkanı soruları video konferans sistemiyle yanıtladı, merak edilenler aydınlandı

Uğur DEMİRKIRDI - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, dün dijital ortam üzerinden basın mensupları ile bir toplantı düzenleyerek liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıklarken, Türk spor medyasında görev yapan spor müdürleri, açıklanan kararları yorumladı.

Sabah gazetesinin spor yazarı Fatih Doğan, toplantının çok verimli geçtiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı TFF Başkanı Özdemir ile yapmış olduğumuz basın toplantısının verimli olduğunu düşünüyorum. Gazeteciler sorularını sordu, birçok karanlık nokta aydınlığa kavuştu. Ancak bir o kadar da cevabını bekleyen sorular var. Bu da zaman içerisinde aydınlanacak. Şunu da kabul edelim ki, gerek dünyada, gerek Avrupa'da, gerek Türkiye'de koronavirüs sürecinin çok farklı ve değişken bir yapıda seyrettiğini söyleyebiliriz. 35-40 gün sonrasına yapılan hamlelerin kararlılık anlamında doğru olduğunu söyleyebiliriz. Fakat alınan riskler kolay değil, çok büyük. Bu konuda Sayın Nihat Özdemir ve ekibinin büyük risk alarak ateşten gömleği giydiğini söyleyebiliriz. Federasyon ve kulüp paydaşları, üzerlerine düşeni yaparak bu süreci atlatacaklardır. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Umarım beklentiler, hedefler, planlar, en az zararla, insan sağlığının en az etkileneceği bir ortamda futbol maçlarını oynarız ve sağlıklı şekilde futbol yaşantımıza devam ederiz.

CEM YILMAZ ALT LİGLER İÇİN BAŞKA BİR FORMÜL UYGULANABİLİR

CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz, kararın hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlarken, şöyle konuştu TFF'nin 12 Haziran'da ligleri başlatma kararı hayırlı olsun. Bu tarih üzerinde uzun zamandır çalışılıyordu ve bugün (dün) açıklandı. Bu video konferansta da biz de sorularımızı sorduk. Bu sürede, ülkemizdeki hem vaka, hem de can kayıpları çok aza inecektir ve koşulların önümüzdeki ay daha olumlu olacağını bekliyoruz. Fakat önlemler devam edecek. TFF Sağlık Kurulu'nun hazırladığı Futbola Dönüş Protokolü'nün nasıl uygulanacağı önemli. Ligleri mayıs ayında başlatmayı planlayan Almanya'nın bize örnek olacağını ve referans alacağımızı düşünüyorum. Çünkü onlar bizden 3 hafta önce başlayacaklar. Tabii ki uygulamalar önemli. 8 hafta içerisinde Süper Lig, 6 hafta içerisinde 1'inci Lig tamamlanacak play-offlar hariç. Ama alt ligler ile ilgili kafamda soru işareti var. Yaz aylarında ışıklandırması olmayan statlarda alt lig takımları nasıl akşam saatinde maç yapacaklar Belki farklı bir şey uygulanabilir diye düşünüyorum. Süper Lig ve 1'inci Lig'in sağlıklı bir şekilde oynanması ile ilgili ise hata yapmayarak, önlemlere uyarak bir çözüme ulaşabileceğimizi umuyorum.

BAHADIR ÇOKİŞLER ANLAŞILAMAYAN NOKTALAR AYDINLATILDI

Sözcü Gazetesi Spor Müdürü Bahadır Çokişler, dijital ortamdan yapılan basın toplantısının kamuoyu ve gazeteciler için çok faydalı olduğunu belirterek, Basın toplantıları uzadığı zaman çok verimli olmaz ama bu sefer verimli oldu. Çünkü kamuoyunun merak ettiği o kadar çok şey vardı ki, sayın başkan da o kadar iyi aydınlattı ki... Liglerin oynanacağı tarih belli oldu, alınan protokol kararları, anlaşılmayan noktalar aydınlatıldı. Bu hep böyle olmalı. Hep böyle toplantılar yapılsın ki, biz de kamuoyunu doğru bilgilendirelim diye konuştu.

UĞUR TENEKECİOĞLU FUTBOLCULAR SAHADA NASIL MÜCADELE EDECEKLER

Türkgün Gazetesi Spor Müdürü Uğur Tenekecioğlu ise liglerin devam kararının yanlış olduğunu söyleyerek, Nihat Özdemir'in basın mensuplarıyla kurala uygun olarak toplantı yapması gayet doğru ancak Sayın Özdemir böyle bir toplantı yapıyor ancak futbolcuları düşünmüyor. Peki futbolcular sahada nasıl mücadele edecekler, nasıl temassız sahada oyun ortaya koyacaklar, bu tabii soru işareti. Sağlık Bakanı Koca'nın açıklaması da çok enteresan. Topun Nihat Özdemir ve federasyonda olduğunu gösteriyor ve onay vermediğini de gösteriyor. Sayın Nihat Özdemir ve ekibi çok zor bir starta dahil olmuş oldu, nasıl çıkacak bilmiyorum dedi.

DİJİTAL ORTAMDA TARİHİ BASIN TOPLANTISI

Liglerin 12 Haziran'da başlayıp, 26 Temmuz'da sona ereceğini açıklayan Özdemir'in basın toplantısı, Türk spor medyasında görev yapan spor müdürleri, editörler ve muhabirlerin yoğun ilgisini gördü. Dijital görüşme uygulaması olan Zoom üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılan basın toplantısına farklı yayın organlarından çok sayıda spor müdürü, editör ve muhabir katılım gösterdi. TFF İletişim Danışmanı ve TRT Spor Spikeri Ersin Düzen'in koordine ettiği basın toplantısı, Nihat Özdemir'in TFF'nin liglerin devamıyla ilgili aldığı kararı açıklamasıyla başladı. Bu açıklamanın ardından spor medya çalışanlarına tek tek soru hakkı verilirken, basın mensupları Nihat Özdemir'e sorularını ileterek birçok konunun aydınlanmasını sağladı. Teknik olarak basın mensuplarının kolaylıkla ulaşabildiği dijital basın toplantısı, herhangi bir aksaklık yaşanmadan başarıyla tamamlandı.

SPOR Spor müdürleri, TFF\'nin futbol sezonu kararlarını yorumladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Spor müdürleri, TFF'nin futbol sezonu kararlarını yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Didim'de Uyuşturucu Satıcısı Yakalandı
    15:57 Didim'de Uyuşturucu Satıcısı Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen şüpheli kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda ise büyük miktarda uyuşturucu madde ile suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi. Şüpheli, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Hatay'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:57 Hatay'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, seçim güvenliği, seçim süreci ve oyların sayımı konularında alınacak tedbirler ele alındı. Toplantıda, il genelinde asayiş, güvenlik ve diğer alanlarda alınan önlemler ve atılması gereken adımlar da görüşüldü.

  • Türkiye, Su Fakiri Ülkeler Arasına Girebilir
    15:57 Türkiye, Su Fakiri Ülkeler Arasına Girebilir

    Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, yapılan çalışmalara göre Türkiye'nin 2030 yılından sonra su fakiri olan ülkeler arasında yer alabileceğini belirtti. Fındık, su kaynaklarının azalacağı, yağışların azalıp sıcaklıkların artmasıyla su stresi yaşayan bir ülke haline gelebileceğimizi ifade etti. Bu nedenle su verimliliği seferberliği başlatıldığını ve 114 eylem belirlendiğini söyledi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katıldı
    15:55 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katıldı

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde düzenlenen iftar programlarına devam ediyor. Vali Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:55 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda seçim sürecinin kentte huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler ele alındı.

  • Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi
    15:54 Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

    Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu denize indirdi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denize indirme törenine katıldı. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir.

  • Özgür Özel:
    15:54 Özgür Özel: "Yerlikaya, Soylu Gibi Makamın Ağırlığını Taşıyamayacak İşler Yapmıyordu. Bu Yaptıkları O İmajına Çok Ters"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en müstesna, en mahrem kurumunun yıllarca başında olmuş kişi gidiyor, uzman doktor Halil Nacar'a destek istiyor. Devlete yazık, kuruma yazık. Siyaseti bu hale getirmemek lazım. Adaya, hatta Ömer Çelik'e de yazık. Sen partinin sözcüsü olacaksın, ilin yıllarca milletvekilliğini yapmış olacaksın, ilinde bir tane belediye başkan adayın var. Ona sen yetemeyeceksin de Hakan Fidan'ı getireceksin. Süleyman Soylu son derece partizan, sürekli polemiklere giren bir kişiydi ve bu çok ayıplanacak bir durumdu. Onun yerine Ali Yerlikaya gelmiş, farklı bir profil çizmişti. Elbette AK Parti'liydi. Elbette birçok yaptığını eleştirdim ama Soylu gibi o makamın ağırlığını taşıyamayacak işler yapmıyordu. Bu yaptıkları, o imajına çok ters.” dedi.

  • Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi
    15:53 Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü. Sezon başlamadan yaşanan turist hareketliliği sezonun iyi geçeceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

  • İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı
    15:53 İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı

    İskilip Ziraat Odası Başkanı Adem Efe, ilçedeki üreticileri çeşitli hastalıklara karşı tedbir almaları konusunda uyardı. Efe, kök boğaz hastalıkları, pas ve septoria hastalıkları ile böcek, yaprak biti zararı ve fare tespit edildiğini belirtti. Verim kaybı ve arazi bozulması riskine dikkat çeken Efe, çiftçilere arazilerini kontrol etmeleri ve hızla uygulama yapmaları çağrısında bulundu.

  • Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek
    15:53 Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbulluların 31 Mart'ta gereken cevabı vereceğini söyledi. Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun villasına ilişkin sorulara cevap verirken, dürüstlük ve adalet vurgusu yaptı. Ayrıca, terörün kırmızı çizgi olduğunu belirten Kurum, İstanbul'un tüm etnik kökenlerine ve inançlarına hizmet edeceklerini ifade etti.

  • Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    15:51 Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Eskişehir'de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi. Yakalanan 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti
    15:51 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni ziyaret ederek, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.


Advertisement