Spor Spor Toto Judo Süper Lig'de Galatasaray'dan Çifte Şampiyonluk - Son Dakika
Spor

Spor Spor Toto Judo Süper Lig'de Galatasaray'dan Çifte Şampiyonluk

Spor Spor Toto Judo Süper Lig'de Galatasaray'dan çifte şampiyonlukGalatasaray, kadınlar ve erkeklerde Türkiye şampiyonu olduErcan ATA ANTALYA (DHA) - Antalya'da bugün yapılan Türkiye Spor Toto Judo Süper Lig karşılaşmalarında 16 kadın ve 16 erkek takım tatamiye çıktı.

22.12.2018 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Spor Toto Judo Süper Lig'de Galatasaray'dan çifte şampiyonluk

Galatasaray, kadınlar ve erkeklerde Türkiye şampiyonu oldu

Ercan ATA ANTALYA (DHA) - Antalya'da bugün yapılan Türkiye Spor Toto Judo Süper Lig karşılaşmalarında 16 kadın ve 16 erkek takım tatamiye çıktı.

Antalya Spor Salonu'nda yapılan Süper Lig final karşılaşmalarında kadın ve erkek takımlar 5'er sıklette mücadele ettiler. Maçlar sonunda ilk 4'e giren kulüpler Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil etme hakkı elde ederken, kadınlar ve erkeklerde 4'er takım bir alt lige düştüler.

ERKEKLERDE GALATASARAY ŞAMPİYON

2017 yılında ligi üçüncü tamamlayan sarı kırmızılı kulüp, Antalya'da yapılan takımlar finallerinde tatamiye Furkan Ahmet Besdil (+90), Akil Gjakova (73), Ivaylo Ivanov, Bayram Ceylan (90), Rustam Orujov (81), Enes Çelik (66) ve Bilal Çiloğlu (73) ile çıktı.

Grup elemelerinde Ordu İhtisas'ı 4-1, Bursa Osmangazi'yi 4-1 yenen ve Erzurumspor'a 3-2 yenilen Galatasaray, final grubuna kaldı. Galatasaray, çeyrek finalde geçen yılın şampiyonu İstanbul Büyükşehir'i 3-2 ve yarı finalde ise Ankara EGO Spor'u 4-1 yenerek finale yükseldi. Finalde Erzurum Gençlik Spor Kulübü ile karşılaşan Galatasaray çekişmeli maçlar sonunda 3-2 mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu.

ERZURUMSPOR TÜRKİYE İKİNCİSİ

İlk defa Süper Lig'de mücadele eden Erzurum Gençlik Spor Kulübü, Antalya'da yapılan finallerde tatamiye Varlam Liparteliani (+90), Lasha Shvadatuasvhli (73), Rahman Rahim Katipoğlu (90), Ertuğrul Dönmez (66) ve Cengizhan Dönmez'den (81) oluşan kadrosuyla çıktı. Doğu temsilcisi elemelerde Bursa Osmangazi Belediyespor'u 4-1, Ordu Judo İhtisas'ı 5-0, Galatasaray'ı 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Balıkesir İDA ile karşılaşan doğu temsilcisi, karşılaşmayı 3-2 kazanarak yarı finale çıktı. Bu turda final vizesi için Manisa Belediyespor kulübü ile karşılaşan Erzurum Gençlik, karşılaşmayı 3-2'lik skorla kazanarak finalde Ankara Egospor'u 4-1 yenen Galatasaray ile karşılaştı. Erzurum ekibi karşılaşmayı 3-2 kaybetti ve ligi ikinci olarak tamamladı.

KADINLARDA ŞAMPİYON VE İKİNCİ DEĞİŞMEDİ

2017 yılı şampiyonu Galatasaray, Antalya'da yapılan finallerde Nora Gjakova, Hasret Bozkurt (57), Şükran Bakacak (70), Majlinda Kelmendi, Melisa Çakmaklı (52), İlayda Seyis, Merve Taş, Ayten Yeksen (63) ve Kübra Kara (+70) ile oluşan kadrosuyla tatamiye çıktı. Elemelerde İstanbul Büyükşehir Spor Kulübü'nü 3-2, Ankara Egospor'u 5-0, çeyrek finalde Trabzon Ayyıldız'ı 4-1 ve yarı finalde Sancaktepe Belediyespor Kulübü'nü 3-2 yenen Galatasaray, finale yükseldi. Sarı kırmızılılar geçen yıl da finalde karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek tekrar ligi zirvede tamamladı.

TRABZONSPOR LİG İKİNCİSİ

2017 yılında da ikinci olan Trabzonspor Kulübü finale gelinceye kadar, Işıl Gençtürk, Buse Gül Usta (57), Dilara İncedayı, Merve Ünlü (70), Mehveş Şahinoğlu (52), Duygu Topal (63) ve Nurcan Yılmaz (+70) ile tatamiye çıktı. Elemelerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü'nü 5-0, İzmir Büyükşehir Spor Kulübü'nü 3-2 yenen Trabzonspor, Sancaktepe Belediyespor Kulübü'ne 4-1 yenilerek grup ikincisi olarak çeyrek finale çıktı. Salihli Belediyespor Kulübü'nü 3-2, yarı finalde İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nü 3-2 yenerek finale çıkan Trabzon ekibi, finalde Galatasaray'a 3-2 kaybederek 2018 yılını da Süper Lig ikincisi olarak tamamladı ve Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti.

AVRUPA KUPALARINDA MÜCADELE EDECEK TAKIMLAR BELLİ OLDU

2019 yılında Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecek takımlar şu şekilde

KADINLAR Galatasaray, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Sancaktepe Belediyesi

ERKEKLER Galatasaray, Erzurum Gençlik Spor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Ankara EGO Spor

KADINLAR VE ERKEKLERDE 4'ER TAKIM KÜME DÜŞTÜ

Bir gün süren grup eleme karşılaşmaları sonunda yapılan finaller sonunda kadınlar ve erkeklerde Süper Lig'den düşen takımlar belli oldu.

Kadınlarda Konya Selçuklu Spor Kulübü, Ordu Judo İhtisas, Kocaeli Belediyesi Kağıtspor ve Sivas Gençlik Spor Kulübü ligden düşerken, erkeklerde ise Ankara Etimesgut Belediyesi, Manisa Salihli Belediye Spor Kulübü, Ordu Judo İhtisas ve Konya Selçuklu Spor Kulübü Süper Lig'den düşen ekipler oldu.

Öte yandan Antalya Spor Salonu'nda yarın yapılacak maçlar sonunda Süper Lig'e yükselen kadın ve erkek takımları belli olacak.

Spor Spor Toto Judo Süper Lig\'de Galatasaray\'dan Çifte Şampiyonluk
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Spor Spor Toto Judo Süper Lig'de Galatasaray'dan Çifte Şampiyonluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement