Spor Toto Süper Lig'de Göztepe küme düştü! - Son Dakika
Güncel

Spor Toto Süper Lig'de Göztepe küme düştü!

Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalan İzmir ekibi resmen küme düştü. Yeni Malatya'nın ardından Süper Lig'e veda eden ikinci takım Göztepe oldu.

23.04.2022 18:15  Güncelleme: 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep ve Göztepe karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 1-1'lik skor çıktı. Bu sonuçla Göztepe'nin küme düşmesi kesinleşti.

TARİHE GEÇEN MAÇ

Göztepe, 90'da Jahovic'le bulduğu gol için hakeme itiraz etti. Hakem atışıyla başlayan top gol olunca Göztepeli oyuncular bunun fair playe uygun olmadığını ifade etti ama karar değişmedi. Kaleyi boşaltan Göztepe, Figueiredo'nun gol atmasına izin verdi. Antep, son anda Muhammet Demir'le bulduğu penaltıyı değerlendirmedi. Muhammet, penaltıyı dışarı attı. Maç bu sonuçla bitince Göztepe küme düştü.

Süper Lig'de tarihi maç! Kaleyi açıp rakibin gol atmasına izin veren Göztepe küme düştü
Görüntü: beIN Sports. Muhammet'in dışarı attığı penaltı

OLAY NASIL YAŞANDI?

Göztepe 90+2'de Jahovic'le golü buldu. Orta yuvarlak içinde yapılan hakem atışı sonrası Soner, topu rakip yarı alana bakan kısmından kaleye vuruş yaptı. Top üst direkten döndü. Dönen topu ceza sahası içinde Jahovic gol yaptı. Göztepe bulduğu gol sonrası rakibin gol atmasına izin verdi. Figueiredo topu rakip ceza alanına kendisi götürüp ağlara bıraktı. Antep 90+8'de penaltı kazandı. Muhammet Demir kazandıkları penaltıda topu bilerek dışarıya gönderdi ve maç beraberlikle sonuçlandı.

"GARİP HİSSEDİYORUM"

Penaltıyı dışarı atan Gaziantep FK'nın forveti Muhammet Demir maçın ardından olayla ilgili, "Saniyeler önce fair play örneği göstermiş bir takıma karşı penaltı atmak, sevinmek içimize sinmezdi. Penaltıyı atmadığım için pişman değilim. Vicdanım çok rahat. Göztepe o fair play'i göstermeseydi, penaltı da olmazdı. Küme düşecek bir takımın, topu bırakıp gol attıracağını düşünmüyorum. Birçok takım, bize bunu yaptırmazdı. Gerçekten çok garip hissediyorum kendimi" açıklamasında bulundu.

30. KEZ MÜCADELE ETTİLER

İzmir temsilcisi bu sezon 30. kez mücadele ettiği Süper Lig'de daha önce 1976-1977, 1979-1980, 1981-1982, 1999-2000 ve 2002-2003 sezonlarında küme düşmüştü.

Spor Toto Süper Lig\'de Göztepe küme düştü!

Son Dakika Güncel Spor Toto Süper Lig'de Göztepe küme düştü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.

  • Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı
    22:09 Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dicle Nehri'nde bir ceset olduğu ihbarı üzerine AFAD, 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehirde bir süre arama çalışması yaptıktan sonra çalışmaya yarın sabah da devam edecek.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu
    22:08 Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucunda Kayseri'de ikamet eden Ferdi Yakupoğlu'nun evinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Yakupoğlu, evin oturulacak halde olmadığını ve ailesinin risk altında olduğunu belirtti. AFAD'a bilgi verildi.


Advertisement