Spor Turizminden Milyonlar Kazandı - Son Dakika
Ekonomi

Spor Turizminden Milyonlar Kazandı

Spor Turizminden Milyonlar Kazandı

Antalya'nın Alanya İlçesi'ni ziyaret 65 bin turist, kent ekonomisine 15 milyon lira katkı sağladı.

02.01.2012 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal ve uluslararası düzeyde 2011 yılında 60 spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Antalya'nın Alanya İlçesi'ni ziyaret 65 bin turist, kent ekonomisine 15 milyon lira katkı sağladı.

Yılda yaklaşık 3 milyon turistin ziyaret ettiği Alanya, spor organizasyonlarıyla turizmde fark yaratmaya çalışıyor. Alanya, 2011 yılında triatlon, plaj voleybolu, sokak basketbolu, bisiklet, plaj futbolu, tekvando, yarı maraton, yelken, plaj ve açık alan hentbol turnuvaları başta olmak üzere ulusal ve uluslararası 60 spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Spor organizasyonları için ilçeye gelen 65 bin kişi, ilçe ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladı. 2010 yılında 36 ulusal ve uluslararası sportif faaliyetin gerçekleştirildiği ilçeye, 53 bin turist gelerek 265 bin konaklama yaptı.

300 BİN KONAKLAMA YAPILDI

Spor organizasyonlarının kent ekonomisine ciddi bir gelir ve tanıtım sağladığına dikkati çeken Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı, 2011 yılında organizasyon sayısının 60'a, bu organizasyonları izlemek için ilçeye gelen turist sayısının ise 65 bine yükseldiğini söyledi. Spor organizasyonları için gelenlerin yaklaşık 300 bin konaklama yaptığını dile getiren Kanlı, "Spor turizmine verdiğimiz önemin meyvelerini toplamaya başladık. Alanya, sporun başkenti olma yolunda önemli adımlar atıyor. Çok sayıda spor organizasyonu düzenlenmesi Alanya'nın iç ve dış tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Spor organizasyonları sayesinde ilçe ekonomisi yaklaşık 15 milyon lira kazanç sağladı" dedi.

HEDEF KIŞ ORGANİZASYONLARI

Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak ise turnuva ve şampiyonaların yanı sıra eğitim seminerleri kapsamında da ilçeye çok sayıda federasyon ve spor kulübünün geldiğini kaydetti. Seminerlerin Alanya ekonomisine büyük ölçüde katkı sağladığını vurgulayan Tamrak, "Sporun ulusal ve uluslararası düzeyde en etkili tanıtım olduğuna inandığımız için gelen konuklara yardımcı oluyoruz. Alanya Belediyesi ile birlikte tam bir uyum içinde organizasyonları başarıyla gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Tamrak, Alanya'da spor turizminin kış aylarına da yayılması için belediyeler, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kayak, golf, yüzme ve yelken spor branşları ile futbol kamp organizasyonları için gerekli tesislerin planlamasına ve yapılmasına destek verdiğini söyledi. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Spor Turizminden Milyonlar Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement