Spor Turizminden Milyonlar Kazandı - Son Dakika
Ekonomi

Spor Turizminden Milyonlar Kazandı

Spor Turizminden Milyonlar Kazandı

Antalya'nın Alanya İlçesi'ni ziyaret 65 bin turist, kent ekonomisine 15 milyon lira katkı sağladı.

02.01.2012 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal ve uluslararası düzeyde 2011 yılında 60 spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Antalya'nın Alanya İlçesi'ni ziyaret 65 bin turist, kent ekonomisine 15 milyon lira katkı sağladı.

Yılda yaklaşık 3 milyon turistin ziyaret ettiği Alanya, spor organizasyonlarıyla turizmde fark yaratmaya çalışıyor. Alanya, 2011 yılında triatlon, plaj voleybolu, sokak basketbolu, bisiklet, plaj futbolu, tekvando, yarı maraton, yelken, plaj ve açık alan hentbol turnuvaları başta olmak üzere ulusal ve uluslararası 60 spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Spor organizasyonları için ilçeye gelen 65 bin kişi, ilçe ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladı. 2010 yılında 36 ulusal ve uluslararası sportif faaliyetin gerçekleştirildiği ilçeye, 53 bin turist gelerek 265 bin konaklama yaptı.

300 BİN KONAKLAMA YAPILDI

Spor organizasyonlarının kent ekonomisine ciddi bir gelir ve tanıtım sağladığına dikkati çeken Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı, 2011 yılında organizasyon sayısının 60'a, bu organizasyonları izlemek için ilçeye gelen turist sayısının ise 65 bine yükseldiğini söyledi. Spor organizasyonları için gelenlerin yaklaşık 300 bin konaklama yaptığını dile getiren Kanlı, "Spor turizmine verdiğimiz önemin meyvelerini toplamaya başladık. Alanya, sporun başkenti olma yolunda önemli adımlar atıyor. Çok sayıda spor organizasyonu düzenlenmesi Alanya'nın iç ve dış tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Spor organizasyonları sayesinde ilçe ekonomisi yaklaşık 15 milyon lira kazanç sağladı" dedi.

HEDEF KIŞ ORGANİZASYONLARI

Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak ise turnuva ve şampiyonaların yanı sıra eğitim seminerleri kapsamında da ilçeye çok sayıda federasyon ve spor kulübünün geldiğini kaydetti. Seminerlerin Alanya ekonomisine büyük ölçüde katkı sağladığını vurgulayan Tamrak, "Sporun ulusal ve uluslararası düzeyde en etkili tanıtım olduğuna inandığımız için gelen konuklara yardımcı oluyoruz. Alanya Belediyesi ile birlikte tam bir uyum içinde organizasyonları başarıyla gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Tamrak, Alanya'da spor turizminin kış aylarına da yayılması için belediyeler, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kayak, golf, yüzme ve yelken spor branşları ile futbol kamp organizasyonları için gerekli tesislerin planlamasına ve yapılmasına destek verdiğini söyledi. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Spor Turizminden Milyonlar Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı
    10:21 Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de sürdüreceklerini belirterek, otopark kapasitesini yapacakları 50 bin araçlık yatırımla üst seviyeye taşıyacaklarını açıkladı.

  • Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor
    10:11 Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor

    Fildişi Sahilleri ve Gana'da bulunan büyük kakao fabrikaları, artan tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimlerini kısmaya ya da durdurmaya karar verdi. Bu durum, dünya çapında kakao üretimini ve tedarikini etkileyebilir.

  • BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,18 düşüşle 8.702,35 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,77 puan ve yüzde 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puana indi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yatay seyretti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybıyla 8.718,11 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.800 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
    09:49 SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere toplam 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Yapılan düzenleme ile kanser, multipl skleroz, immunosupresan, antibiyotik, kan ürünü ve diyabet ilaçları geri ödeme listesine dahil edildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.


Advertisement