Spor Ve Sanat Aynı Dili Konuşur - Son Dakika
Güncel

Spor Ve Sanat Aynı Dili Konuşur

Spor Ve Sanat Aynı Dili Konuşur

Rezan Has Müzesi'nde devam eden ve yoğun ilgi nedeniyle üçüncü kez uzatılan "Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde" sergisi kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

22.09.2017 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rezan Has Müzesi ve Şişli Spor Kulübü birlikteliğiyle düzenlenen davetle, daha fazla çocuğun spor yapmasına olanak sağlayan bir sosyal sorumluluk hareketi gerçekleştirilmiş oldu.

Küratörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yonca Kösebay Erkan ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Elif Coşkun Orlandi'nın üstlendiği "Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde" sergisi kapsamında 21 Eylül Perşembe akşamı özel bir davet düzenlendi. Rezan Has Müzesi'nde devam eden ve yoğun ilgi sebebiyle 31 Ekim tarihine kadar uzatılan sergide, Kadir Has Üniversitesi ve Rezan Has Müzesi sponsorluğunda Şişli Spor Kulübü davetlileri ağırlandı.

Şişli Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sevan Kılıçyan, "Kapalıçarşı'nın dünyaya ışık tutan, özgün bir hikayesi var. Gerek bu hikayenin dünyaca ünlü günümüz temsilcilerinin tezgahlarından çıkmış biricik örneklerinin ihtişamına şahitlik etmeye, gerekse de UNESCO'nun zanaatkarlarımıza verdiği değerin altının çizilerek farkındalığın artmasına vesile olmak bizleri mutlu ediyor. Rezan Has Müzesi'nde gerçekleştirdiğimiz bu buluşma, daha çok çocuğun spor yapmasına da imkan tanıyacak. Sporun ve sanatın aynı dili konuştuğuna, birbirini tamamladığına inanan bir kulüp olarak kurumsal sosyal sorumluluklarımız kapsamında sporcularımızın çok yönlü gelişimine katkıda bulunmak, yeteneklerini keşfetmelerine fırsat sunmak amacıyla çeşitli sanat faaliyetlerini takip ederek, çocuklarımızın katılımlarını ve üretimlerini teşvik etmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Rezan Has Müzesi Müdürü Ahu Has, "Bir üniversite müzesi olmamız ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarma yükümlülüğümüzün bilinciyle, ne kadar çocuğa ulaşırsak bizim için o kadar kıymetlidir. Sanatın, sanatçının, bilimin ve kültürel varlıklarımızın değerinin anlaşılması, korunması ve yaşatılması için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bizler de emin adımlarla hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz" dedi.

"CEVHER VE ZANAAT: KAPALIÇARŞI USTALARININ İZİNDE" SERGİSİ 31 EKİM'E KADAR ZİYARETE AÇIK

UNESCO'nun 'Yaşayan İnsan Hazineleri' envanteri kriterlerini karşılayan, Kapalıçarşı'nın 550 yıla varan köklü kuyumculuk geleneğinin temsilcileri büyük ustalarımızın hikayelerini ve eserlerini içeren "Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde" sergisi, İstanbul kuyumculuk mirasının izlerini sürmeye devam ediyor. Cevherin en yalın halden mücevherin en göz alıcı haline bürünmesinin yolculuğuna tanıklık edilebildiği ve TÜBİTAK destekli bilimsel bir projenin bulgularından beslenen sergi; sadekarlık, mıhlayıcılık, cilacılık, kalemkarlık, minecilik gibi geleneksel üretim kollarına da ışık tutuyor.

Serginin üçüncü kez uzatıldığının bilgisini veren Rezan Has Müzesi Koordinatörü Zeynep Çulha, "Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde sergisi açıldığı ilk günden bu yana sanatzeverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gelen talepler doğrultusunda sergiyi üçüncü kez uzatma kararı aldık. Sergi 31 Ekim Salı gününe kadar Rezan Has Müzesi'nde ziyarete açık olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Spor Ve Sanat Aynı Dili Konuşur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement