'Spora Işık Tutanlar' Ödüllerini Işık'lı Miniklerin Elinden Aldı - Son Dakika
Spor

'Spora Işık Tutanlar' Ödüllerini Işık'lı Miniklerin Elinden Aldı

\'Spora Işık Tutanlar\' Ödüllerini Işık\'lı Miniklerin Elinden Aldı

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen FMV Işık Okulları Spora Işık Tutanlar Ödülleri sahiplerini buldu.

07.05.2015 15:12  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor ve iş dünyasından pek çok ünlü ismi buluşturan törende 29 farklı kategoride ödül dağıtıldı. Milli futbolcu Arda Turan ödül törenine video mesajı ile katıldı.

FMV Işık Okulları öncülüğünde, tarihi 100 yılı aşan Türkiye'nin en köklü 33 lisesi arasında düzenlenen '100 Yıllık Okullar Spor Şöleni', 'Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni' ile başladı.

Işık Okulları Ayazağa Kampüsü Dr. Özge Sezerman Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde iş ve spor dünyasının ileri gelenleri buluştu. Öğrenci, mezun, veli ve öğretmenler tarafından belirlenen, Türk sporuna emeği geçen ve başarısı tescillenmiş isimlere toplamda 29 farklı kategoride ödül verildi.

Sporcular ödüllerini Işık'lı çocukların ellerinden aldı. Açılış konuşmasını yapan Feyziye Mektepleri Vakfı CEO'su Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, "Işık Okulları'nın kuruluş ilkesi olan 'önce iyi insan yetiştirmek' prensibimizin tüm eğitim kurumlarına yayılması ve sporun, eğitimin temel unsurlarından biri olduğunun vurgulanması amacıyla başlattığımız ve artık geleneksel hale gelen bu ödüller, Türk sporuna başarılarıyla damga vuran çok değerli öncülere gönülden teşekkürümüzün simgesidir. Biz de Türkiye'nin aydınlanmasına hizmet eden gençler yetiştirme deneyimimizi, Türk sporuna tesisleri ve sporcuları ile olimpiyatlara dek ulaşan başarılara imza atarak katkıda bulunmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Spora Işık Tutanlar ödüllerini, Işık'lı miniklerin elinden aldı. Yaklaşık 20 bin kişinin oyları ile Yılın Basketbolcusu seçilen Sinan Güler öğrencilere, kendinizi geliştirmeye ve merakınızı körüklemeye devam edin tavsiyesinde bulundu.

Filenin Sultanlarından ve Yılın Voleybolcusu seçilen Naz Aydemir Akyol; "Bizim için kupalar kazanmaktan çok daha önemli bir şey var; gençlere iyi bir örnek olmak. Spora ve gençlere ışık tutabiliyorsak ne mutlu" diye konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ünvanıyla ilk ödülünü alan Harun Erdenay, öğrencilerden destek isteyerek, "Sporu sevin, Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözünü unutmayın" tavsiyesinde bulundu.

Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu Çağla Büyükakçay ve Başarı Ödülünün sahibi milli futbolcu Arda Turan ödül törenine video mesajıyla katılarak FMV Işık Okulları öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan mesajında, "Sizin gibi fikrine ve düşüncesine saygı duyduğum insanlardan bu ödüllü almak beni çok mutlu etti" dedi. Arda Turan, anne ve babasını çok özlediğini de mesajına ekledi.

Yılın Işıklısı Ödülünün sahibi FIFA kokartlı hakem Serdar Ok; "13 yıl boyunca Işık Okulları'nda aldığım eğitim ve Işık disiplini ile bu günlere geldiğime inanıyorum" dedi.

Faruk Süren ve Turgay Demirel'e anlamlı ödül

Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni'nde Faruk Süren, Türk Sporuna Hizmet Ödülüne Turgay Demirel de 129'uncu Yıl Özel Ödülüne layık görüldü. Faruk Süren "129 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Işık Okulları'ndan bu ödülü almış olmak çok anlamlı" derken Turgay Demirel de öğrencilere spora önem vermeleri tavsiyesinde bulundu.

Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni kapsamında ödül alan isimler şöyle;

2014 Yılının Spora Işık Tutanları

Sinan Güler Yılın Basketbolcusu

THY Yılın Sponsoru

%100 Futbol-NTV Yılın Spor Programı

Mehmet Demirkol Yılın Spor Yazarı

Metin Tekin Yılın Spor Yorumcusu

Şahika Ercümen Yılın Sporcusu

Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı Yılın Takımı

Slaven Bilic Yılın Teknik Direktörü

Naz Aydemir Akyol Yılın Voleybolcusu

Dirk Kuyt Yılın Yabancı Futbolcusu

Burak Yılmaz Yılın Yerli Futbolcusu

Özel Ödüller

İlhan Cavcav Onur Ödülü

Arda Turan Başarı Ödülü

Demba Ba Başarı Ödülü

Harun Erdenay Başarı Ödülü

Dusan Ivkovic Kariyer Ödülü

Zeljko Obradovic Kariyer Ödülü

Aydın Örs Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Roberto Carlos Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Rahmi Koç Süleyman Seba Barış ve Dostluk Ödülü

Bülent Eczacıbaşı Türk Sporuna Hizmet Ödülü

Faruk Süren Türk Sporuna Hizmet Ödülü

Uğur Erdener Türk Sporunu Tanıtım Ödülü

Serkan Ok Yılın Işıklıl Ödülü

Mert Çetin Yılın Işıklı Ödülü

Çağla Büyükakçay En İyi Çıkış Yapan Sporcu Ödülü

Güler Demircan Fair Play Ödülü

Nevriye Güngör Paralimpik Ödülü

Yalçın Granit Vefa Ödülü

Turgay Demirel 129. Yıl Özel Ödülü

Ödül töreni ile başlayan Spor Şöleni'nde 100 yıllık okulların öğrencileri ve mezunları, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm, yüzme, tenis dallarında mücadele edecek. 4 gün sürecek 100 Yıllık Okullar Spor Şöleni'ne Galatasaray Lisesi, Özel Avusturya Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Özel İtalyan Lisesi, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi, İstanbul Lisesi, Fener Rum Lisesi, Getronogan Ermeni Lisesi, Özel Alman Lisesi, Davutpaşa Lisesi, Vefa Anadolu Lisesi ve FMV Işık Liseleri gibi köklü eğitim kurumları katılacak. Spor Şöleni 9 Mayıs'ta sona erecek.

FMV Işık Okulları Hakkında:

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları 129 yıllık köklü geçmişiyle, Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları'na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934 tarihinde kuruluşunun 49. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile "Işık" adını almıştır. FMV Işık Okulları'nın Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy kampüslerinde; anaokulu, ilköğretim ve lise, Erenköy kampüsünde ise fen lisesi de bulunmaktadır. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında açılan Ispartakule kampüsünde ise anaokulu ve ilköğretim okulu yer almaktadır. FMV Ayazağa ve Erenköy Işık Liseleri'nde 2014-2015 öğretim yılında itibaren Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (International Baccalaureate Diploma Programme/IBDP) uygulanmaktadır. Tuzla Işık Anaokulu da 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlamıştır. Şile'de yer alan kampüsüyle Işık Üniversitesi de 1996 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. "Önce iyi insan yetiştirmek" gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, öğrencilerini çağdaş,sorgulayan, araştıran, yaratıcı, bilimsel düşünen, yaşam boyu öğrenen, çevreye duyarlı, sosyal yaşamlarında etkin birer dünya vatandaşı olarak yetiştirme misyonu doğrultusunda çalışmalarına tüm gücüyle devam etmektedir.

Daha fazla bilgi için:

H+K Strategies

Eylem Bilge Yavuz/ eylem.yavuz@hkstrategies.com/ 0530 112 46 85

Mehmet Sinlenmez/ mehmet.sinlenmez@hkstrategies.com/ 0212 270 52 32

! FMV Işık Okulları ile ilgili basın bülteni veya daveti almak istemiyorsanız lütfen tıklayınız.

! bsnods.com üzerinden gönderilen basın bülteni/daveti sektörel kategori ayarlarınızı yapmak ve bsnods.com gönderim listelerinden çıkmak için lütfen tıklayınız.

Bu e-posta BSNODS (www.bsnods.com) Veritabanı İletişim Platformu kullanılarak bulten@yenimedya.com.tr e-posta adresi için gönderilmiştir. E-postanın içerdiği tüm metinler, bilgiler, görseller ve dosyalar e-postayı gönderen firmanın sorumluğundadır. Member: #4857161 CID: #320294:334510
Zoho Projects - Project Management, Collaboration & Issue Tracking Software
Insightly Gmail Gadget
Zoho CRM - Affordable On-demand CRM
Eylem Yavuz - Global Hill+Knowlton Strategies

14:51 (19 dakika önce)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor 'Spora Işık Tutanlar' Ödüllerini Işık'lı Miniklerin Elinden Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Milli Sporcularla İftar Yemeğinde Buluştu
    15:12 Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Milli Sporcularla İftar Yemeğinde Buluştu

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu kamp merkezinde olimpiyatlara hazırlanan milli güreşçi Taha Akgül, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, milli güreşçi Feyzullah Aktürk ve diğer milli sporcularla iftar yemeğinde bir araya gelerek moral desteği verdi. Vali Dallı, sporculara başarı dileklerinde bulunarak, bayrağımızı dalgalandırdıkları için teşekkür etti ve sağlık, afiyet, güç kuvvet ve hayırlı uzun ömürler diledi.

  • Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
    15:10 Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti

    Trabzon'da AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Trabzon milletvekilleri, ilçe başkanı ve belediye başkan adayları ile İYİ Parti belediye başkan adayları yer aldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Trabzon ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup Aday Kadrosu Belli Oldu
    14:47 A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup Aday Kadrosu Belli Oldu

    A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta İsviçre ve Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosunu açıkladı. İlk maçlarını 5 Nisan'da İsviçre ile deplasmanda oynayacak olan milli takım, ikinci maçını ise 9 Nisan'da Macaristan ile Pendik Stadı'nda oynayacak. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası tarafından belirlenen aday kadroda birçok futbolcu yer alıyor.

  • Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı
    14:44 Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 18 bin 898 araç denetlenirken; yüksek sesle müzik dinleyen ve abart egzoz kullanan araç sürücülerine ceza yağdı. Denetimlerde 18 araca abartı egzoz araç kullanmak, 9 araca yüksek sesle müzik dinlemek, 124 sürücüye sürücü belgesiz ve geçersiz araç kullanmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 araca yönetmeliğe aykırı ışık kullanmak ve 3 sürücüye drift yapmak maddelerinden işlem yapıldı. Denetimlerin süreceği belirtildi.

  • Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı
    14:40 Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı

    Bölgesel Amatör Lig temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü'nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, Ramazan ayında güzel bir projeye imza atarak, ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı. Bilecik'in en büyük sivil toplum örgütü olan grup, aralarında topladıkları paralarla 1 haftalık kısa bir süre içerisinde 120 Ramazan kolisi aldı. Grup üyeleri, daha önceden belirledikleri ihtiyacı sahibi 120 haneye kendi imkanları ile dağıttı. Belekoma Tayfa Tribün Lideri Mert Pekcan, tüm grup üyelerine teşekkür ederek, 'Kendi imkanlarımızla aldığımız yardım kolilerini 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarıyla başlattığımız organizasyon sonucunda 120 hanemize dağıtmış bulunuyoruz, herkesin bilmesini isteriz ki Bilecikspor'umuz var olduğu sürece bu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olan Belekoma Tayfa olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen çorbada benimde tuzum olsun diyen değerli hemşerilerimize ve üniversitemiz bünyesinde bulunan taraftar gruplarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' dedi.

  • Carlos Vinicius: 'Galatasaray'ın aile ortamıyla şampiyon olacağız'
    14:36 Carlos Vinicius: 'Galatasaray'ın aile ortamıyla şampiyon olacağız'

    Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Carlos Vinicius, kurdukları aile ortamıyla Süper Lig'de şampiyon olacaklarına inandığını söyledi. Vinicius, taraftarlarla güzel ilişki kurduklarını ve takım arkadaşlarının yardımlarının başarıya ulaşmalarını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, teknik direktör Okan Buruk'un liderliğinde şampiyon olabileceklerine inandığını ifade etti.

  • A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı'nın Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu Maç Kadrosu Belli Oldu
    14:35 A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı'nın Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu Maç Kadrosu Belli Oldu

    Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı'nın Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu maçlarının kadrosu belirlendi. Maçlar, 1-7 Nisan tarihleri arasında İstanbul Zeytinburnu Buz Adası'nda gerçekleştirilecek. Kadroda toplam 22 oyuncu yer alacak.

  • Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı
    14:32 Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı

    2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanı Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin kent genelinde 14 spor tesisinde, 14 farklı branşta spor tutkunlarına yönelik spor okullarının 2'nci Bahar Dönemi kayıtları başladı.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor
    14:27 Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor

    Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu Yarı final 1.maçında Pamukkale Belediyespor, Cumartesi günü Şanlıurfa Bedensel Engelliler ile mücadele edecek. Mavi-beyazlı takım Süper Lig yolundaki bu engeli de aşmak istiyor.

  • Bakan Bak,
    14:12 Bakan Bak, "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesinin programına katıldı

    Bakan Bak, engelli bireylerin hayata katılabilmesinde sporun önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin engelli ve özel sporcular için yaptığı atılımları anlattı. Ayrıca, engelli bireylere ve özellikle spor yapan gençlere verilen öneme değindi ve engelli bireylerin spor yapması için destek vereceklerini belirtti.


Advertisement