'Sporda Şiddet Ve Önlenmesi' Konulu Panel Olimpiyatevi'nde Yapıldı - Son Dakika
Spor

'Sporda Şiddet Ve Önlenmesi' Konulu Panel Olimpiyatevi'nde Yapıldı

'sporda Şiddet ve Önlenmesi' Konulu Panel Olimpiyatevi'nde Yapıldı

20.03.2011 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'SPORDA ŞİDDET VE ÖNLENMESİ' KONULU PANEL OLİMPİYATEVİ'NDE YAPILDI

İstanbul-DHA

(fotoğraflı)

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi 'Spor Hukuku Komisyonu'nca 'Spor Hukuku'nda Güncel Sorunlar -IV' kapsamında düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Önlenmesi' konulu panel bugün Olimpiyatevi'nde yapıldı. Açılış konuşmasını yapan TMOK Başkan Yardımcısı ve Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Türker Arslan, 'sporda şiddet' konusunun günümüzde her zaman olduğundan daha fazla önem kazandığını belirterek,

"Sahalarımızda, salonlarımızda yaşananlar, hatta zaman zaman saha dışına dahi taştığına tanık olduğumuz sporda şiddet içeren her türlü harekete karşı gerekli önlemleri almak ortak sorumluluğumuzdur" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. A.Can Tuncay'ın yönettiği panelde ilk olarak Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Köksal Bayraktar 'Sporda Şiddet Yasa Tasarısı'nın Ceza Hukuku Açısından Değerlendirilmesi' konulu bir konuşma yaptı.

Daha sonra 'Şiddetin Genel Değerlendirilmesi' konusunda panelistler; Prof.Dr.Köksal Bayraktar, İstanbul Barosu Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ümit Kocasakal, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Av. Şekip Mosturoğlu, eski futbol hakemi Av. Cem Papila, 1907 ÜNİFEB Derneği Üyesi ve Taraftar Temsilcisi Av. İsmail Coşkun görüşlerini açıkladılar.

100'e yakın TMOK üyesi, hukukçu ve davetlinin izlediği panel soru - cevap - tartışma bölümüyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Sporda Şiddet Ve Önlenmesi' Konulu Panel Olimpiyatevi'nde Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement