Spordaki Sakatlanmalar Ankara'da Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Spor

Spordaki Sakatlanmalar Ankara'da Masaya Yatırıldı

Spordaki Sakatlanmalar Ankara\'da Masaya Yatırıldı

Sporda yaşanan sakatlıklar Ankara'da masaya yatırılarak, uluslararası uzmanların katıldığı sempozyumda yeni yöntemler üzerinde sakatlıkların en aza indirilmesi üzerine çalışıldı.

01.06.2013 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sporda yaşanan sakatlıklar Ankara'da masaya yatırılarak, uluslararası uzmanların katıldığı sempozyumda yeni yöntemler üzerinde sakatlıkların en aza indirilmesi üzerine çalışıldı. Kayseri spor Kulüp Doktoru ve Ayak Fonksiyon Merkezi kurucusu Doktor Ahmet Hamdi Çağlar, sporcu sakatlanmalarının öne geçmek için yeni bilimsel gelişmeleri tartıştıklarını söyledi.

Son zamanlarda spor hayatında artan sakatlıklar uzmanları yeni yöntemler üzerinde çalışmalara itti. Sporda artan sakatlıkların en aza indirilmesi için Ankara'da bir araya gelen uzmanlar spordaki sakatlıkların en aza indirilmesi için fikirlerini açıkladılar.

Ayak Fonksiyon Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Kayseri Kulüp Doktoru Ahmet Hamdi Çağlar, Ghent Üniversitesi Spor Bilim Uzmanı Isabel Van Obergen, Rs Scan International'dan Spor Bilim uzmanı Jean Pierre Wilssens ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Kayseri Kulüp Doktoru Ahmet Hamdi Çağlar, sporcu sağlığının en önemli konularından birisinin spor sakatlıkları olduğunun altını çizdi. En önemli konuların başında spor sakatlıklarının önlenmesi olduğunu dile getiren Çağlar, sempozyumda spor sakatlıklarının nasıl engelleneceği konusunda toplantı yaptıklarını söyledi. Sempozyumda spor sakatlıklarının önlenmesiyle ilgili yeni bilimsel gelişmelerin ve teknolojileri tartışacaklarını kaydeden Çağlar, sempozyumun sonunda alınan kararların uygulanabilir kısmını hayata geçireceklerini vurguladı.

Sempozyumda sporcuların risk profillerinin de çıkartılacağını dile getiren Çağlar, "Sporcuların hangi sakatlıklara daha yatkın olduklarının çıkartılması. Bunları çıkartıp o sakatlıklara önceden tedbir alarak sakatlıkların oluşumunu engellemek en öncelikli konumuz olacak" diye konuştu.

Sporcu sağlığı ile ilgili olarak ise Çağlar, "Burada basma konuları özellikle performans ve sporcu sağlığı açısından önemli. Bunlara nasıl önlem alabiliriz, nasıl düzeltebiliriz ve nasıl katkıda bulunuruz onların çalışması yapılacak. Daha sonra bunlar buradaki bilim insanlarıyla birlikte uygulana bilir hale gelecek. Dünyanın bir çok ülkesinden uzmanların bulunduğu bir sempozyum olacak" dedi.

Türkiye'de futbolda ağır idmanlardan dolayı yaşanan sakatlıkları da değerlendiren Çağlar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sempozyumda ilk konuların başında ağır idmanlardan dolayı meydana gelen sakatlıkların önlenmesi olacak. Sporcuların öncelikle risk faktörleri yani genel kondisyon nedir, hangi antrenmanın kapsamına ve şiddetine dayanabilir veya hangi antrenmanlarda sakatlanma riski daha fazla oluru burada tartışacağız. Bunların önlemini alarak sporcuların antrenmanları rahat çıkartmaları sağlamak istiyoruz. Antrenmanlarda darbe dışında sakatları önlemek bizim en önemli gayemizdir."

Fazla ayakta kalan insanların yapması gereken kuralları sıralayan Çağlar, fazla ayakta duran insanların en fazla yükü ayaklara verdiğinin altını çizdi. Fazla ayakta duran insanların ayak yapısının ve fonksiyonlarının test edilmesi gerektiğini belirten Çağlar, yapılan testlerde bir bozukluk varsa öncelikli onların düzeltilmesinin gerektiğini ifade etti. İnsanların ayağındaki aksaklıkların tespit edilerek doğru ayakkabı seçimi ve ayak tabanlığı seçimi ile bu durumun düzeltile bileceğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spordaki Sakatlanmalar Ankara'da Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement