'Sporla Yaşa' Projesi Törenle Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

'Sporla Yaşa' Projesi Törenle Tanıtıldı

\'Sporla Yaşa\' Projesi Törenle Tanıtıldı

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 2.etabı devam eden 'Sporla Yaşa' projesinin tanıtımı görkemli bir törenle yapıldı.

29.03.2012 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 2. etabı devam eden 'Sporla Yaşa' projesinin tanıtımı görkemli bir törenle yapıldı.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Aydın Valisi Kerem Al, çevre ile kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda il protokol üyesi katıldı. Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya yaptığı konuşmada; "Çocukların sosyal ve bedensel gelişimlerini sağlamak, suç kavramı hakkında farkındalık kazandırarak suçlu davranışlardan uzak durmasını sağlamak amacıyla hem erkek hem de kız çocuklarına yönelik Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, Nazilli Halk Eğitim Müdürlüğü, Nazilli İlçe Gençlik Müdürlüğü işbirliğinde yapılan proje Türkiye'de ilktir. Hayata geçirilen "Sporla Yaşa" projesinin 1. etabı Nazilli'de bulunan okullardan rehber öğretmenler vasıtası ile tespit edilen toplam 297 öğrencinin katılımı ile tamamlandı. 2. etabı ise 274 öğrenci ile halen devam etmektedir" dedi.

Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda yapılan tanıtım töreninde konuşan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, 'Sporla Yaşa' projesi kapsamında 2 etapta toplam 571 öğrencinin sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sağlandığını ifade etti. Kaya, faaliyetler kapsamında 30 öğrencinin katılımıyla Türkiye Futbol Federasyonunun İzmir ilindeki faaliyetlerine de katılıklarını belirterek; "İlçedeki okullarımızda seçtiğimiz dezavantajlı çocuklarımızın sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sağlamak için ilk yaptığımız etkinlik Çanakkale Eceabat Kaymakamlığının ev sahipliğinde ve rehber eşliğinde 2 günlük Çanakkale gezisi düzenledik. Bundan sonraki süreçte 2-3 Mayıs 2012 tarihlerinde 50 öğrencinin katılımıyla Türk Hava Kurumunun ev sahipliğinde gezi planladık. Bu gezinin birinci gününde Ankara'da bulunan kurum tesisleri ile Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilecek. İkinci gününde ise Eskişehir ilindeki Türkkuşu tesisleri ziyaret edilerek çocukların etkinliklere katılımı sağlanacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığının da desteği ile projeye katılan 4 öğrenci UEFA'nın Polonya tesislerinde 28 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında 5 günlük kampa katılacaklar."

"KAYMAKAMLIKTAN BÜYÜK DESTEK"

12-18 yaş gurubundaki bu çocukların okullarından sonraki boş zamanlarını değerlendirmeleri ve kendileri üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilecek ortamlardan uzaklaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Başsavcı Kaya; "Bu çocuklarımızın kendilerine alternatif ortam bulabilmeleri amacıyla Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Başkanlığında yürütülen projede kurumlarımızın iyi bir diyalogu olmuştur. Özellikle çocuklar için Nazilli Kaymakamlığı büyük destek vermektedir. Kaymakamlığımız tarafından alınan eşofman ve ayakkabıların proje süresince çocuklarımızın kullanmaları sağlanmıştır. Ayrıca bu çocuklarımızın ailelerine de büyük görevler düşmekte ve bizlere çalışmalarımızda yardımcı olmalarını beklemekteyiz" dedi.

Düzenlenen törene Aydın Valisi Kerem Al'ın yanı sıra Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Karacasu Kaymakamı Ahmet Gencer, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Buharkent Kaymakamı Osman Bilgin, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı H.Haluk Alıcık, Aydın Alay Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Denetimli Serbestlik Hizmetlerinden sorumlu C.Savcısı İlkay Özçelik, Denetimli Serbestlik Müdürü Özgür Bozat ve Adnan Menderes Üniversitesi Bölüm Başkanı Dç.Dr.Reşat Kartal ile çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Çocuklar için alınan çok sayıda spor malzemesi de protokol üyelerince öğrencilere teslim edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Sporla Yaşa' Projesi Törenle Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement