Srebrenitsa Anneleri Anneler Günü'nde Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Srebrenitsa Anneleri Anneler Günü'nde Unutulmadı

Srebrenitsa Anneleri Anneler Günü\'nde Unutulmadı

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden çocuklarının masumiyetini anlatmak için kurulan Srebrenitsa Anneleri Derneği üyelerini İzmir'de misafir ederek, Anneler Günü'nde acılarını paylaştı.

11.05.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden çocukların anneleri Anneler Günü'nde unutulmadı.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, her yıl düzenlediği Anneler Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl Srebrenitsa Anneleri Derneği'nin 20 üyesini  İzmir'de misafir etti.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Anneler Günü organizasyonunda Srebrenitsa katliamında yaşanan acılara dikkati çekmeyi istediklerini belirterek, "1992-1995 yılları arasında Avrupa'nın göbeğinde çok büyük katliam oldu. O katliamın en büyük acılarını anneler yaşadı. Biz de o annelerle bir araya gelerek acılarını paylaşmak ve hukuksal mücadelelerini İzmir'den tüm dünyaya tekrar duyurmayı amaçladık" diye konuştu.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasiç de annelerin "varlık sebebi" olduğunu ifade ederek, "Anne demek hayat demektir" dedi. Derneğin 1996'da yaşadıklarını dünyaya anlatmak için kurulduğunu aktaran Subasiç, şunları kaydetti:

"3 gün içerisinde 10 bini aşkın çocuk öldürülmüştü. Onların kaderini dünyaya duyurmak için bu kuruluşu kurmaya karar verdik. Çocuk masum bir şekilde öldürüldüğünü duyurmak için bu derneği kurduk. Benim ailemden 22 kişi öldü. Katliamı yapanlar cezasız kalmamalı."

-Anneler yakalarına el işi çiçek taktı

Etkinliğe katılan anneler yakalarına halkaları beyaz, içi yeşil renkli el işi çiçekler taktı.

Çiçek figüründeki halka sayısının Boşnakların yaşadığı 11 katliamı ifade ettiği, beyaz rengin masumiyeti, yeşilin ise İslamiyeti ve canlılığı temsil ettiği öğrenildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Srebrenitsa Anneleri Anneler Günü'nde Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement