Sri Lanka'da Kilise ve Otellere Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka'da Kilise ve Otellere Terör Saldırıları

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Sri Lanka'da kilise ve otellere yönelik terör saldırılarına ilişkin, "Masum insanları hedef alan bu tür terör saldırılarını lanetliyoruz.

22.04.2019 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Sri Lanka'da kilise ve otellere yönelik terör saldırılarına ilişkin, "Masum insanları hedef alan bu tür terör saldırılarını lanetliyoruz. Bu barbarca saldırı, terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Durmuş, Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca ve Fransızca yayımladığı mesajında, Sri Lanka'da kilise ve otellere yönelik terör saldırısını kınadığını bildirdi.

Yeni Zelanda'da camilere yönelik saldırıyı yapanlar ile Sri Lanka'daki saldırıları yapanların aynı zihniyet olduğuna işaret eden Durmuş, mesajında şunları kaydetti:

"Kaos ve terörden beslenen nefret söylemlerinin zirveye ulaştığı günümüzde faili, adı, kaynağı ve ideolojisi ne olursa olsun masum insanları hedef alan bu tür terör saldırılarını lanetliyoruz. Bu barbarca saldırı, terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, din ve ibadet özgürlüğüne yönelik bu tür barbarca saldırıların önlenmesi için dünya liderlerinin birlikte hareket etme günüdür."

Sri Lanka halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Durmuş, mesajında saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sri Lanka'da Kilise ve Otellere Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement