Sri Lanka'nın Ulaşım Yükünü "Tuk-tuk" Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka'nın Ulaşım Yükünü "Tuk-tuk" Çekiyor

Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde, Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Sri Lanka'da en yaygın ulaşım aracı olan "tuk-tuk"lar, adeta ülkenin yükünü çekiyor.

11.06.2018 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RECEP BİLEK - Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde, Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Sri Lanka'da en yaygın ulaşım aracı olan "tuk-tuk"lar, adeta ülkenin yükünü çekiyor.

Uzak Doğu ülkelerinde şehir içi ulaşımı sağlamak için kullanılan bir tür motor taksi olan tuk-tuklar, trafiğin soldan işlediği Sri Lanka'da da vatandaşların günlük işlerini görmek için tercih ediliyor.

Yük ve eşya taşımacılığının yanı sıra taksi olarak da kullanılan araçlar, resmi adıyla Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti'nin tropikal iklim yapısı ile yemyeşil doğasını görmek isteyenlere gezme imkanı da sunuyor.

Küçük olmalarından dolayı diğer araçlara göre trafikte daha rahat hareket eden tuk-tuklar, direksiyonlu ve gidonlu olarak 2 farklı türe sahip.

İki zamanlı motora sahip olan tuk-tuklar, ismini çıkardığı sesten alıyor.

Ülkede tuk-tukların dışında otobüs ile motosikletler de kullanılıyor.

Sri Lanka

Aralık ve mart aylarında tropikal ve kuzeydoğu muson yağmurlarını alan ülke, haziran ve ekim aylarında ise güneybatı muson yağmurlarının etkisi altında kalıyor.

Tropikal ormanları, çay tarlaları, baharat ağaçları, pirinç tarlaları ve kauçuk ağaçlarıyla bezeli ülkede çay, ana geçim kaynağını oluşturuyor.

Başkenti Kolombo olan ve yaklaşık 22 milyon insanın yaşadığı ülkede farklı dinler ve kültürler bir arada yaşıyor.

Hindistan'ın güneyinde bulunan, coğrafi yapısından dolayı "Hindistan'ın gözyaşı" olarak adlandırılan ve insanlığın "baba yurdu" olduğu söylenen Sri Lanka'da Hindular, Budistler, Hristiyanlar ve Müslümanlar bir arada yaşam sürüyor.

Ülkede yaklaşık 2,5 milyon Müslüman bulunuyor.

Kültür çeşitliliği yapılara da yansıyan ülkede, UNESCO'nun koruma altına aldığı antik kentleri, Budist tapınaklarını ve tarihi mekanları görmek mümkün.

Eski adı Seylan olan ülkede halkın yüzde 74'ü Seylanca, yüzde 18'i Tamilce, yüzde 8'i diğer dilleri konuşuyor.

Hazreti Adem'in dünyada ilk ayak bastığı yer olduğu rivayet edilen ülkede, Hz. Adem'in ayak izinin olduğuna inanılan Adem Tepesi, başkent Kolombo'nun doğusunda yüksek bir dağ olarak Müslümanlarca ziyaret ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sri Lanka'nın Ulaşım Yükünü 'Tuk-tuk' Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement