SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zam oranı 5 Temmuz'dan sonra belli olacak - Son Dakika
Ekonomi

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zam oranı 5 Temmuz'dan sonra belli olacak

Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon rakamlarına göre maaş zammı alan emekliler, bu Temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. Emeklilerin alacağı zam oranı, 5 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından belli olacak.

01.07.2021 22:25  Güncelleme: 00:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılda iki kez zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılki ikinci zam aylarının gelmesiyle birlikte ne kadar zam alacaklarını merak etmeye başladı. Buna göre emeklilerin alacakları zam oranı, 5 Temmuz'dan sonra açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte belli olacak.

OCAK AYI ZAMMI 8.36 OLDU

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı zammı yüzde 8.36, memurlar ve memur emeklilerinde ise yüzde 7.33 olmuştu. Merkez Bankası beklenti anketinden çıkan rakama göre, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66'ya ulaşacak.

AYNI AY İÇERİSİNDE ALACAKLAR

Emekliler 5 Temmuz'da Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak.

DOĞRUDAN ETKİSİ 0.6 OLACAK

Elektrik ve doğalgaza gelen yüzde 15 ve yüzde 12'lik zamların tüketici enflasyonuna doğrudan etkisi 0.6 puan olacak. Enerji maliyetlerinin artması başka zamları da tetikleyeceği için toplam etki 1 puanı aşabilir. Fakat bu yüzde 1'lik artış Temmuz ayında gerçekleştiği için emeklilerin ve memurların zamlarına yansımıyor. Ekonomistler ise artışın maaşlara yansıtılması görüşünü savunuyor.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zam oranı 5 Temmuz\'dan sonra belli olacak

Son Dakika Ekonomi SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zam oranı 5 Temmuz'dan sonra belli olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Emekli Tahminci: 0 de zam gelse bu duzen saglanmaz ortalik karıştı kiralar aldi gitti marketler azar azar zamla 6 ayda 0 zam yaptilar,herseye zam geldi daha soz verilen 3600 ek gösterge unutuldu,enflasyon az gosterildi,milleti geri zekali yerine koyan yönetim isini yapamiyor bitik yorgun 72 10 Yanıtla
  • ahmey bulut: %5 verirler kac vercekler markete elketre suya dogalgaza kiraya yiyecege icecege 1 yılda %.30 zam geliyor gramjları dusuyor sonra enflasyon  dimi yazıklar olsun valla billa yazıklar olsun ya köle yaptnız şu milleti 62 4 Yanıtla
  • ATSIZ : Sırf maaşlara yansımasın diye elektrik ve doğalgaz zammını temmuz ayında yaptılar...Yandaşlara var ama garip-gurebaya yok...Hakkımı helal etmiyorum... 33 2 Yanıtla
  • Nuray Yigit: seçim istiyoruz seçim 11 1 Yanıtla
  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement