St. Vincent, 21 Şubat Salon'da - Son Dakika
Güncel

St. Vincent, 21 Şubat Salon'da

St. Vincent, 21 Şubat Salon\'da

Annie Clark, nam-ı diğer St. Vincent, Salon'un konuğu olarak ilk defa İstanbul'da.

15.02.2012 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemin başarılı müzisyenlerinden, Amerikalı besteci ve söz yazarı Annie Clark, nam-ı diğer St. Vincent, Salon'un konuğu olarak ilk defa İstanbul'da. İsmini Dylan Thomas'ın hayatını kaybettiği St. Vincent's Catholic Medical Center'dan alan sanatçı, indie-rock'la kabare caz arasında gezinen melodileriyle 21 Şubat Salı akşamı saat 21.30'dan itibaren Salon sahnesinde.

12 yaşından beri gitar çalıp müzikle uğraşan Annie Clark, 2006 yılında Sufjan Stevens'ın grubuyla beraber çıktığı turnenin ardından St. Vincent sahne adıyla kendi solo projesini başlattı. 2007 yılında yayımladığı Marry Me adlı ilk albümünü, davulda The Polyphonic Spree'den Brian Teasley ve David Bowie'nin piyanisti Mike Garson ile kaydetti. İlk albümüyle ilgileri üzerine toplayan St. Vincent, albümünün adı Marry Me'yi "Arrested Development" adlı dizideki bir replikten aldı.

2009 yılında yayımlanan ikinci albümü Actors, David Bowie de dahil olmak üzere pek çok sanatçı tarafından olumlu tepkiler aldı, müzik listelerinde üst sıralara tırmandı. St. Vincent'ın, albümdeki şarkıları bestelerken "Pamuk Prenses" ve "Oz Büyücüsü" gibi Disney filmlerinden esinlendiği belirtiliyor.

St. Vincent'ın geçtiğimiz Eylül'de yayınladığı son albümü Strange Mercy ise tüm müzik eleştirmenlerinden tam not aldı. Pek çok "yılın en iyi albümleri" listesinde en üst sıralarda yer alan Strange Mercy, Pitchfork tarafından 10 üzerinden 9 puanla değerlendirildi. Besteci ve söz yazarı Annie Clark, gitar, piyano ve bas gibi pek çok enstrüman çalabiliyor.

Sufjan Stevens'tan Bon Iver'e St. Vincent

St. Vincent, The Polyphonic Spree grubunun üyesi olarak başladığı müzik hayatında Sufjan Stevens'la aynı sahneyi paylaştı; Arcade Fire, Andrew Bird, Television, Xiu Xiu, Death Cab for Cutie ve Grizzly Bear gibi isimlerin ön grubu olarak konserler verdi. St. Vincent, geçtiğimiz günlerde iki Grammy Ödülü'yle dikkatleri üzerine çelen Bon Iver'in The Twilight Saga: New Moon filminin müziklerinde yer alan şarkısı Rosyln'i de seslendiren isim. Sanatçı ayrıca, Cage ile beraber, Amerikalı rap sanatçısı Kid Cudi'nin ikinci albümü "Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager"da, bir parçayı seslendirdi.

St. Vincent Gossip Girl'de

St. Vincent, Gossip Girl dizisinin 13 Şubat'ta yayınlanan "Crazy, Cupid, Love" başlıklı Sevgililer Günü özel bölümüne de konuk olarak, grubuyla birlikte "Cruel" ve "Cheerleader" gibi parçalarını seslendirdi.

St. Vincent, Selda Bağcan Hayranı Çıktı

St. Vincent, geçtiğimiz günlerde, hayranlarının yakından takip ettiği www.ilovestvincent.com adlı blogunda Selda Bağcan'ın "Yaylalar" adlı şarkısını paylaşarak, Türk halk müziğinin ve protest müziğin önde gelen sanatçılarından biri olan Selda Bağcan'a olan hayranlığını gösterdi.

St. Vincent konserinin biletleri 35 TL (ayakta) ve 25 TL (öğrenci). Biletler, Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden satılıyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerlidir. Lale Kart sahipleri bilet alımlarında %25'e varan özel indirimlerden yararlanabilirler. Salon gişesi Pazar günleri hariç her gün 10.00–18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel St. Vincent, 21 Şubat Salon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement