Stanley Kubrick Filmleri ile Gerçeklik Kavramı Tartışılacak - Son Dakika
Eğitim

Stanley Kubrick Filmleri ile Gerçeklik Kavramı Tartışılacak

Stanley Kubrick Filmleri ile Gerçeklik Kavramı Tartışılacak

DBE nisan ayı açık eğitimleri Kubrick filmleri ile devam ediyor.

02.04.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Yetişkin ve Aile Psikolojik Danışma Merkezi'nin düzenlediği Nisan ayı açık eğitimleri bu kez ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in filmlerini ağırlıyor. Felsefi Danışman Erol Coşkuner tarafından verilecek eğitimlerde; 2001: Bir Uzay Destanı, Otomatik Portakal, Cinnet ve Gözü Tamamen Kapalı filmleri üzerinden gerçeklik kavramı tartışılacak…

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Yetişkin ve Aile Psikolojik Danışma Merkezi'nin Nisan ayı açık eğitimleri film söyleşi serisi ile devam ediyor. Amerikalı ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in dört filminin inceleneceği seride Kubrick filmleri üzerinden; "Nasıl bir dünyada yaşıyoruz? Böyle bir gerçeklik karşısında nasıl bir tavır takınmalıyız?" gibi soruların yanıtları aranacak.

Film söyleşileri kapsamında; 5 Nisan 2014 tarihinde 2001: Bir Uzay Destanı (2001: A Space Odyssey), 12 Nisan tarihinde Otomatik Portakal (A Clockwork Orange), 19 Nisan'da Cinnet (The Shining) ve 26 Nisan'da ise Gözü Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut) filmleri tartışılacak.

11.00 ila 13.00 saatleri arasında düzenlenecek söyleşiler DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Eğitim Salonları/ Esentepe'de Felsefi Danışman Erol Coşkuner tarafından gerçekleştirilecek.

"Bu söyleşi serisinde Kubrick filmlerine dayanarak dünya ve hayat üzerine araştırmamızı sürdüreceğiz" diyen Erol Coşkuner, "Tüm batı sanatçıları eserlerini belli bir felsefi geleneğin kavramlarıyla kurmuştur. Gerçekliğin ne olduğunu anlatmayı denemiştir. Kubrick de bu sanatçılardan biri. Söyleşilerimizde onun film diliyle söylediklerini, sanat diline alışık olmayanların bile anlayacağı konuşma diline çevireceğiz. Filmleri yorumlarken Kubrick'in yaşam teklifini ortaya çıkarmayı, onu değerlendirmeyi deneyeceğiz" dedi.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Stanley Kubrick Filmleri ile Gerçeklik Kavramı Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement