Starbucks, Rusya'dan tamamen çekilme kararı aldı - Son Dakika
Yerel

Starbucks, Rusya'dan tamamen çekilme kararı aldı

Dünyaca ünlü kahve devi Starbucks, 15 yıl sonra Rusya'dan tamamen çekilme kararı aldı. Ayrıca Starbucks Rusya'daki yaklaşık 2 bin çalışanına 6 aylık ödeme yapacağını açıkladı.

24.05.2022 11:28  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü markalar, Ukrayna'nın işgali sonrası sonrası birer birer Rusya'dan çekilmeye başladı. McDonald's ve Exxon Mobil gibi dünyaca ünlü şirketlerin ardından kahve devi Starbucks da 15 yılın ardından Rusya'dan tamamen çekileceğini açıkladı.

ÇALIŞANLARA 6 AYLIK ÖDEME

Rusya'da 130 şubesi bulunan firma, yaklaşık 2 bin çalışanına 6 aylık ödeme yapacağını aktardı. Starbucks CEO'su Kevin Johnson geçtiğimiz mart ayında yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırıların ardından Starbucks'ın tüm ürünlerinin sevkiyatı da dahil olmak üzere Rusya'daki tüm ticari faaliyetlerini askıya aldığını bildirmişti.

130 MAĞAZASI VAR

Rusya'daki ilk mağazasını 2007'de açan Starbucks'ın ülkede lisans sahibi Alshaya Group tarafından işletilen 130 mağazası bulunuyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Rusya'daki operasyonlarını gözden geçiren şirketlerin sayısı da artış göstermeye devam etmişti. Son olarak McDonald's, 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çıkacağını ve operasyonlarını satma sürecini başlattığını açıklamıştı.

Starbucks, Rusya\'dan tamamen çekilme kararı aldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Starbucks, Rusya'dan tamamen çekilme kararı aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Rena Qasımova: Ama McDonalds bazi kucuk şehirlerde açilmiş 0 0 Yanıtla

Advertisement