Startup İstanbul Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Startup İstanbul Sonuçlandı

Borsa İstanbul Özel Pazar'ın sponsoru olduğu Startup İstanbul'un en başarılı ilk üç girişimcisi Kenya, Endonezya ve İran'dan çıktı!

10.10.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum tarafından Borsa İstanbul Özel Pazar sponsorluğuyla düzenlenen Startup İstanbul konferansı, Startup Challenge yarışmasıyla son gününde etkinliğin en başarılı 15 girişimini seçti. Bu yıl 78 ülkeden başvuru alan yarışmada Kenya çıkışlı kurumsal ödeme girişimi "Nims" birinciliği elde etti.

200'den fazla girişimi 150'den fazla yatırımcı ile buluşturan Startup İstanbul, etkinliğin en başarılı ilk üç girişimcisini belirledi. Farklı ülkelerdeki girişimcilik kültürünü yansıtan ve girişimciler ile yatırımcılara küresel fırsatları yakalayabilme imkânı sunan Startup Challenge yarışmasının moderatörlüğünü MEF Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erhan Erkut yaptı. Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, yarışma sonunda, finale kalan en az beş girişime Etohum Yatırım Ağı'nın yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Borsa İstanbul Kotasyon ve Özel Pazar Grup Müdürü Sertac Fuad Karaağaoğlu ise etkinlik dâhilinde katıldığı panelde ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini tek çatı altında toplayan Borsa İstanbul Özel Pazar'ın girişimcilere sağladığı faydaları ve ekosistemin gelişmesine yönelik faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı.

EN İYİ GİRİŞİMLER SEÇİLDİ

Bu yıl bir kez daha dünya çapında umut vaadeden girişimcilerin yarışına sahne olan Startup İstanbul, Nijerya'dan Endonezya'ya, Yunanistan'dan İran'a kadar 78 ülkeden gelen 200'den fazla girişimi dünyaca ünlü yatırımcılarla buluşturdu. Online oyun platformlarından yenilikçi siber güvenlik çözümlerine kadar pek çok farklı alanda geleceğin teknolojilerini yaratma hedefiyle yola çıkan 100 girişimci, iki günlük eğitim ve zorlu etaplar sonunda dünya devlerinin dikkatini çekebilmek ve finalde yer alabilmek için ter döktü.

Finale kalan 15 girişim, "Lean Startup (Yalın Girişim) hareketinin öncülerinden" Steve Blank, Beenos CEO'su Teruhide Sato ve 500 Startups Girişim Ortağı Andrea Barrica'dan oluşan zorlu bir jüri önünde ikişer dakikalık sunumlar ile ürünlerini, ekiplerini ve iş modellerini yatırımcılara, yaklaşık 2 bin katılımcıya ve canlı internet yayını aracılığıyla dünya çapındaki binlerce izleyiciye anlatma fırsatını yakaladı.

Jüri oylaması sonunda Kenya çıkışlı mobil para/fintech girişimi "Nims" birinciliği elde ederken, Endonezya'nın gıda ve beslenme sorununa çözüm bulmak amacıyla yola çıkan iGrow ikinci, İran çıkışlı yeni nesil proje yönetimi platformu Taskulu da üçüncü oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Startup İstanbul Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. İkamette yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının gizli bölmesi tespit edildi ve şahıs burada yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement