Stefanel'den Organik Koleksiyon - Son Dakika
Kadın

Stefanel'den Organik Koleksiyon

Stefanel\'den Organik Koleksiyon

Stefanel markasının Türkiye Genel Müdürü, sağlıklı giyinme konusunu ve sonbahar-kış trendlerini konuştuk

11.10.2011 17:58  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1992 yılında Türkiye pazarına giren Stefanel markası, organik koleksiyonunu sunmaya hazırlanıyor. Markanın Türkiye Genel Müdürü Füsun Çevikel Kuran'la sağlıklı giyinme konusunu ve sonbahar-kış trendlerini konuştuk

Dünyada yeni trend: Organik... Sadece beslenmeden bahsetmiyorum. Nevresim takımları ya da kıyafetler de söz konusu. Birçok marka artık organik koleksiyonlar üretiyor. Organik boyalar, iplikler vs... Kanser oranının bu denli arttığı çağımızda, sağlığımıza dikkat etmek, tenimize değen malzemeyi özenle seçmek gerekiyor. Elbette öncelikle kıyafetlerin stiline bakıyoruz; oysa çok önemli bir konu olan 'sağlıklı giyinme'yi unutabiliyoruz. 1992'de Türkiye pazarına giren Stefanel, koton kıyafetleriyle sağlıklı giyim pazarının öncülerinden. Marka, Organik Kaşmir Kapsül adını verdiği 2012 ilkbahar-yaz koleksiyonunu Berlin Moda Haftası'nda tanıttı. Ben de markadaki bu değişimi ve sonbahar-kış trendlerini konuşmak üzere Stefanel Türkiye Genel Müdürü Füsun Çevikel Kuran'la buluştum. Sağlıklı giyinmeyi ciddiye almamız gerektiğini belirten Kuran, "Aldığınız kıyafetlerin etiketlerini okumayı ihmal etmeyin, " diye uyararak söze başladı ve ekledi: "Etiket okumak, aldığınız giysinin yapıldığı malzemeyi bilmek önemli. Birçok marka, ucuz olduğu için sağlığa zararlı maddeler kullanıyor. Ucuza ürettiğini de ucuza sattığı için müşteri bakımından cazip hale geliyor. Oysa tüm dünya artık organik giyinmeye doğru gidiyor. Özellikle çocuk kıyafetlerinde organik ve sağlıklı seçimler yapmak çok önemli. Biz de yakında çocuk koleksiyonuyla mağazalarda yerimizi alacağız." Organik ürün seçmenin hem kendimizi hem de çevreyi korumak için harika bir yol olduğunu belirten, "Bu yüzden de organik kıyafetler giymek, moda dünyasında yeni bir trend haline geldi. Üstelik üst sosyoekonomik seviyede olanlardan çok, eğitim dercesi üst düzeyde olanlar organik giyim satın almayı tercih ediyor, " diyen Kuran, Stefanel Organik Kaşmir Kapsül koleksiyonunun makul fiyatla tüketiciyle buluşacağının da müjdesini veriyor. Genelde organik kıyafetler daha pahalı olduğu için pek tercih edilmiyor. Marka limitli sayıdaki bu koleksiyonun alınabilir olması için fiyat aralığını da makul tutmuş.

İLHAM BIANCA JAGGER'DAN Müzisyen Mick Jagger'ın eşi, eski model Bianca Jagger'ın stili ve karakterinden ilham alınarak oluşturulan ve 25 üründen oluşan koleksiyonda hırka, pantolon ve elbiseler yer alıyor. Kuran kıyafetlerin üretim aşamasını ise şöyle anlatıyor: "Kıyafetler, organik işleminden geçirildi. Bazı parçalara file ya da yırtık görünümlü dokular, üst üste geçmiş yapılar, asimetriler ve drapeler eklendi." Organik Kaşmir Kapsül koleksiyonu henüz vitrinlerde değil. Ama sonbahar-kış sezonunun en iddialı parçaları mağazalarda satışa çıktı bile. Bu kışın çok renkli geçeceğini söyleyen Kuran, "Bu kış deri, güderi ve kürk çok moda. Ama biz besi hayvanı kullanıyoruz, av hayvanı kullanmıyoruz, " sözleriyle çevreye verdikleri önemi dile getiriyor. Kuran, örgülerin bu kışa damgasını vuracağını söylüyor: "Çok rahat ve konforlu bir kış bizi bekliyor. Elbiselerin altına tozluklar giyeceğiz. Tozluklar hem çok şık hem de kullanışlı. Gündüz triko bir elbise altına tozluk giyebilir, akşamsa tozluğu çıkarıp gecenize devam edebilirsiniz."

KABAN YERİNE TRİKO

Bu kışın bir başka trendi ise kaban yerine triko giymek. Elbette kabanlar da var ama onların yerine çok kalın hırkalar da tercih edebilirsiniz. Kuran, bu kış aksesuarların öne çıkacağını söylüyor. "Biz daha çok kırmızı, sarı botlar ve leopar aksesuarlar çalıştık, " diyen Kuran, dekolte olaraksa bacak ve sırtın ön planda olacağını vurguluyor. "Etek boyları bu kış çok kısa olacak. Dar deri ceketlerle kombinleyebilirsiniz, " diyor.

MAĞAZALAR UZAY ÜSSÜ GİBİ

Stefanel'in bir başka uygulaması ise tüm dünyada yarattığı konsept mağazalar. Markanın ulk yeni konsept mağazası Frankfurt'ta açılmıştı. Şu anda Türkiye genelinde Marmara Forum, Akbatı ve Antalya Terracity'deki mağazalarında bu konsept uygulanıyor. Nişantaşı mağazası ise 11 Ekim'de yeni konseptiyle açılacak.

Kaynak: Sabah Cumartesi

Kaynak: ModaHaber.com

Son Dakika Kadın Stefanel'den Organik Koleksiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement