Stephen Hawking'den Korkutan Açıklama: 1000 Yıl Bile Ömrümüz Yok - Son Dakika
Dünya

Stephen Hawking'den Korkutan Açıklama: 1000 Yıl Bile Ömrümüz Yok

Stephen Hawking\'den Korkutan Açıklama: 1000 Yıl Bile Ömrümüz Yok

Ünlü fizikçi Stephan Hawking, insanlığın 1.000 yıl içerisinde yaşayabileceği yeni bir gezgegen bulamaması hâlinde neslinin tükenebileceği konusunda uyarıda bulundu.

16.11.2016 12:24  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stephen Hawking geçtiğimiz pazartesi 'Oxford Union Society' için insanoğlunun kökenleri ve geleceği hakkında bir konuşma yaptı. Hawking gezegenimizin geleceğinin parlak olmadığını ve yaşayacak yeni bir gezegen bulamazsa insanoğlunun sonunun 1.000 yıldan az sürede geleceğini söyledi.

74 yaşındaki fizik profesörü ve kozmolog Stephen Hawking, "Kırılgan gezegenimizden kaçmadığımız takdirde, bin yıla sağ çıkacağımızı sanmıyorum" ifadeleri kullandı.

'YAŞAM NÜKLEER SAVAŞ İLE SONA EREBİLİR'

Ünlü fizikçinin tezine göre, dünyadaki yaşam; aniden meydana gelecek bir nükleer savaş, genetik olarak değiştirilmiş bir virüsün yaratılması ya da giderek artan yapay zekâ tehdidi nedeniyle sona erebilir. Hawking konuyla ilgili olarak, "Bana göre, uzaya gitmezse, insan ırkının geleceği yok" yorumunu yaptı.

'SÜPER BİLGİSAYARLAR İLE EVRENİ DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ'

Son 50 yılda insanoğlunun evrenle ilgili bilgisinin kayda değer ölçüde arttığını belirten Hawking, "Ufacık bir katkım olduysa ne mutlu bana. Bilim insanlarının büyük bir heyecan ve tutkuyla devam ettirdiği deneyler, evreni çok daha iyi anlamamızı sağlayacak. Cosmos gibi süper bilgisayarların da yardımıyla evrende milyonlarca galaksinin haritasını çıkarabileceğiz. Böylece evrendeki yerimizi de daha iyi anlayacağız" dedi.

'BİR GÜN YER ÇEKİMİ DALGALARI İLE BIG BANG'İ AYDINLATABİLİRİZ. ANCAK YAŞAYABİLECEĞİMİZ GEZEGEN ARAYIŞINI SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ'

Zamanın Kısa Tarihi kitabıyla dünya genelinde 10 milyondan fazla satan ünlü fizikçi, "Kim bilir belki bir gün yer çekimi dalgalarını Büyük Patlama'nın kalbine bakmak için kullanmayı da başarabiliriz. Ancak aynı zamanda insanlığın geleceği için kendimize başka bir gezegende yer aramaya da devam etmek zorundayız. İklim değişikliği, yavaş yavaş Dünya'da yaşamın sonunu getirecek. Yaşanacak başka bir gezegen bulamamamız halinde insanoğlunun, narin gezegenimizde bin yıl daha ayakta kalabileceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milliyet

Son Dakika Dünya Stephen Hawking'den Korkutan Açıklama: 1000 Yıl Bile Ömrümüz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement