Steve Jobs'ın Mezarını Arıyorlar - Son Dakika
Teknoloji

Steve Jobs'ın Mezarını Arıyorlar

Steve Jobs\'ın Mezarını Arıyorlar

Steve Jobs'ın hayatını anlatan film gişede hüsran yaşadı.

28.10.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Dünyanın önde gelen teknoloji markası Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın yaşam öyküsünü anlatan film, gişelerde hayal kırıklığı yarattı. ABD'de geçtiğimiz hafta gösterime giren filmin gişe hasılatı beklentilerin altında kaldı. Oscar Ödüllü Danny Boyle'un yönetmenliğini üstlendiği "Steve Jobs" Kuzey Amerika'da ilk haftada sadece 7.3 milyon dolar hasılat elde edebildi. Film toplam 30 milyon dolara mal olmuştu. Michael Fassbender'ın Jobs rolünde en iyi aktör dalında Oscar'a aday olması beklenen film haftalık en çok izlenenler listesine 7. sıradan girebilirken, listenin zirvesine 15.9 milyon dolar hasılat toplayan Ridley Scott'ın yönettiği "Marslı" filmi oturdu. Yapımcılar filmin başarısızlığının şokunu yaşarken, hayranları Steve Jobs'ın mezarının tam yerini bulabilmek için kıyasıya bir mücadele veriyor. ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Silikon Vadisi kapsamında yer alan Alta Mesa Anıt Parkı'nda kendisine ait bir mezar taşı bulunan Jobs'ın tam olarak nereye gömüldüğü ise bilinmiyor. Teknoloji dünyasının seyrini değiştiren en önemli kişilerden biri sayılan Jobs'ın fanatik hayranları ise mezarı bulabilmek için Çin, Endonezya, Brezilya, Fransa, Rusya ve diğer pek çok ülkeden anıt parka akın ediyor.


Anı defteri bile açıldı


Parkın yöneticisi, "Son zamanlarda mezarı bulacağı iddiasıyla çok fazla insan geliyor. Hepsine başarılar diliyorum" ifadelerinde bulunuyor. Ziyaretçi akınına uğrayan anıt parkının yönetimi, Jobs hayranları için bir defter dahi oluşturmuş.


Gizli kalmasını ailesi istedi


Ailesinin talebi nedeniyle gömüldüğü nokta dünya kamuoyundan gizli tutulan teknoloji dâhisinin mezarıyla ilgili birçok iddia mevcut. 2013'te Walter Isaacson'un yazdığı Steve Jobs biyografisinde Jobs'ın mezarının bir meyve ağacının yanında olduğu öne sürülürken, bazıları ise mezarın çevresinde Apple'ın simgesi olan elma işaretini arıyor. Örneğin İtalya'daki bir haber sitesinin muhabiri yanında yarısı yenmiş bir elma bulunan mezarın Jobs'ın olduğunu iddia etmiş, ancak söz konusu yerin yaklaşık olarak aynı tarihlerde hayatını kaybeden bir kadına ait olduğu ortaya çıkmıştı.


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Steve Jobs'ın Mezarını Arıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement