Sting: Bilge Bir Genç Adamım - Son Dakika
Magazin

Sting: Bilge Bir Genç Adamım

Sting: Bilge Bir Genç Adamım

İstanbul'da 26 Kasım gecesi en sevilen parçalarını beş enstrüman eşliğinde söyleyeceği konsere çıkmaya hazırlanan Sting: Müzikte meraklı bir çocuk gibiyim.

24.11.2012 06:03  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Desert Rose', 'Shape of My Heart', 'English Man in New York' gibi parçalarıyla efsane olan İngiliz şarkıcı Sting, 'Back to Bass' turnesi kapsamında 26 Kasım Pazartesi gecesi Ataköy Atletizm Arena'da İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. Son 25 yıldaki en sevilen şarkılarını yeni düzenlemeleriyle, beş enstrüman eşliğinde seslendirecek olan ünlü yıldız, "Bu turne, uzun süredir yaptığım hiçbir şeye benzemiyor" diyor.

Türkiye'de ikinci kez konser verecek olan müzisyen, GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı.

'Back To Bass' turnenizde, sadece beş enstrümandan oluşan bir grup size eşlik ediyor. Nasıl bir konser olacak?

'Symphonicity' adını taşıyan ve şarkılarımı büyük bir orkestra eşliğinde senfonik olarak seslendirdiğim turnemin ardından, bu kez bunun tam tersi bir şey yapmak istedim. İşin en basit haline dönme ve beş enstrümanlı bir grupla şarkılara yalın bir yaklaşım getirme fikri doğdu. Grubumla çalışmak çok keyifli. Bu turne, uzun süredir yaptığım hiçbir şeye benzemiyor; çok eğleneceğiz.

YAŞIMI SAKLAMIYORUM

Turne sonrası nasıl projeleriniz olacak?

Bu turnenin ardından vites değiştireceğim ve yazdığım müzikal üzerine çalışmaya devam edeceğim. Halen çok yol kat etmiş değilim ama kendimi ilham dolu hissediyorum. Bu proje için birçok yeni şarkı yazdım. Oyun yazarlığı benim için tümüyle keşfedilmemiş bir alan ve çok heyecan verici.

60 yaşındasınız ve sizin için 'yaşlanmayan adam' deniyor...

Şu anı yaşamayı seviyorum. Geçmiş veya gelecek hakkında çok kafa yormuyorum. Olduğum yaştan çok memnunum. Gurur duyuyorum ve yaşımı saklamıyorum. Bu çok eğlenceli çünkü ben yaşımın iki yönüne de sahibim; biraz bilgelik ve genç bir adamın enerjisi...

En büyük hayaliniz nedir?

Çeşitli işler yaptığım dönemlerde de, her zaman bir müzisyen olarak hayatımı kazanmanın hayalini kurdum. Bence bu çok asil bir meslek. Hayatta, insanlara keyif vermekten daha iyi bir şey olamaz. Müzikte bir çocuk gibi meraklı olmaya ve öğrenmeye devam ediyorum.

EŞİM EN İYİ DOSTUM

Eşiniz Trudie Styler ile 20 yıldır evlisiniz. Mutluluğunuzun sırrı nedir?

Mükemmel bir hayatım olduğu izlenimini vermek istemiyorum ama aile babası, koca ve müzisyen olmak arasında denge sağlamaya çalışıyorum. Bunu başardım gibi görünüyor. Eşim benim en iyi arkadaşım. Onu sadece sevmiyorum, çok beğeniyorum da! O etrafına ışık saçan biri.

15 BİN KİŞİ İZLEMİŞTİ

Türkiye'de ikinci kez konser verecek olan Sting, son olarak 2006'da Kuruçeşme Arena'da 15 bin hayranının karşısına çıkmıştı. Ünlü yıldız, bu konser sırasında sahneden gördüğü manzaraya hayranlığını dile getirmişti. 'Back to Bass' isimli yeni turnesiyle Kuzey Amerika, Avrupa, İngiltere ve Güney Afrika'da büyük ilgi gören Sting, turnenin Avrupa ayağına 7 Kasım'da Strazburg'da verdiği konserle başladı. Ünlü şarkıcıya, İstanbul sahnesinde beş kişilik grubu eşlik edecek. Gitarda Dominic Miller, davulda Vinnie Colaiuta, klavyede David Sancious, elektronik kemanda Peter Tickell ve vokalde Jo Lawry, Sting'le birlikte sahnede olacak.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Sting, sadece müzisyen değil. Aynı zamanda bir aktivist, bir aktör ve de bir yazar.

Solo kariyerinin 25'inci yılı için 'Best of 25 Years' adlı bir CD çıkardı.

'Sting 25' adlı ücretsiz iPad uygulaması, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde 'En iyi Tasarım/ Estetik' dalında ödül kazandı.

Sting'in 1984'te ayrıldığı grubu 'The Police' ile yaptığı albümler ve solo albümleri, 100 milyon adet sattı.

Müzisyenin, 10 Grammy ödülü, bir Golden Globe, bir Emmy ve üç Oscar adaylığı var

ÖZNUR KAYMAK

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Sting: Bilge Bir Genç Adamım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement