Strasburg CHP Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Strasburg CHP Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı

Strasburg CHP Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı

Strasburg CHP Seçim Koordinasyon Merkez bürosu törenle açıldı.

11.04.2015 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Strasburg CHP Seçim Koordinasyon Merkez bürosu törenle açıldı. Törene katılan 100'e yakın davetli arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, yazar Necdet Saraç, Strasburg Başkonsolosu Serdar Cengiz ve Fransa CHP teşkilat üyeleri bulundu.

Fransa'da 6'ncı, yurtdışında toplam 30'a yakın CHP teşkilat merkezleri yurtdışında yaşayan yaklaşık 6,5 - 7 milyon yurttaşa hizmet veriyor. Strasburg CHP Koordinasyon Merkezin açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Fransa'da CHP birliklerin kurulmasından büyük mutluluk duyuyorum. Yarım asırdır yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın oy kullanamama yanlışı, anayasa değişikliğiyle aşıldı. Önce yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında yüzde 18 oranla katılım çok düşüktü. Avrupalı Türkler ilk defa TBMM seçimleri için yine sandığa gidecek katılımın daha yüksek olmasını yüzde 50 oranını geçmesini hedefliyoruz. Yurtdışında açılan CHP birimlerinin seçime olan katılımı artıracağına inanıyoruz. 7 haziran çok önemli bir tarih. Koordinasyon merkezlerin açılımı seçmeni seçimlere hazırlamasında yardımcı olacak. Seçimler demokrasi için çok önemlidir" dedi.

Yazar Necdet Saraç ise 1789 Fransa devrimin temel sloganı özgürlük, eşitlik, kardeşlik sloganın Fransa ve Türkiye'de halen geçerli olduğunu, bu sloganın Fransa'dan Türkiye'ye taşınarak ışık olmasını arzuladığını söyledi. Törende Strasburg CHP başkanı Mustafa Kemal Özçelik, Paris CHP başkanı Hüseyin Çiçek, Lyon CHP başkanı Nedim Koçak, CHP Marsilya başkanı Hakan Kılıç, CHP Strasburg Sekreteri Emre Çam da yer aldı. Çam, "Seçmene her türlü yardım için bürolarımız hizmete açık olacak, bu davayı ileriye doğru taşımak için Fransa'da çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz" dedi. - Strasbourg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Strasburg CHP Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı
    17:49 AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı

    AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen mitingde Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı. Bir yurttaşın hatırlatması üzerine Çelik, yolun sağlıklı bir şekilde bağlanacağını söyledi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:49 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği usul ve esaslarını kapsamaktadır. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ile birlikte protokolü imzaladı. Altun, üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimine dikkat çekerek, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.


Advertisement