Stratejik Plan Meclisten Geçti - Son Dakika
Yerel

Stratejik Plan Meclisten Geçti

Stratejik Plan Meclisten Geçti

Yalova Belediyesi’nin stratejik planı meclisten geçti.

02.09.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediyesi'nin stratejik planı meclisten geçti.

Yalova Belediye Meclisi, Eylül ayı ikinci birleşimi Ömer Aslan başkanlığında yapıldı. Toplantıda AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun bir konuşma yaparak, yeni meclise görevinde başarılar diledi. Yalova'ya beraber hizmet etmenin önemine dikkati çeken Coşkun, "Demokratik bir mücadele geride kalmıştır. Bundan sonra herkese düşen görev, daha iyi hizmet etmektir. İlin gelişmesinde hepimize ihtiyaç var. Bu bir hizmet yarışı. Muhalefetsiz iktidar, iktidarsız muhalefet olmaz. Herkesin sorumluluğu bellidir. Meclis çoğunluğu AK Parti'de, başkan ise CHP'den. Bu noktada daha iyi çalışmaya ihtiyaç var. Ortak menfaatlerde bana ne görev düşüyorsa yapacağım. Diğer milletvekilimiz de öyle düşünüyordur. Şu anda kendisi başka bir mücadelede. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.

AK Parti Meclis üyesi Ahmet Özsümer, Vefa Salman'ın seçim döneminde hazırladığı projelerin hiçbirinin stratejik planda yer almadığını, planın içinin boş olduğunu söyledi. Ardından AK Partili üye İlknur Demirel stratejik planla ilgili soru önergesi verdi. 15 maddeden oluşan soru önergesinde Demirel şu ifadelere yer verdi:

"Hazırlanan stratejik planda ne yapılacağı, kimin için yapılacağı açıkça ifade edilmesine rağmen, nasıl yapılacağı ile ilgili net bir yaklaşım bulunmamaktadır. 'Yalova Belediyesi, sosyal hayatın ve demokrasinin evrensel değerlerini benimser ve aşağıdaki ilkelere uygun olarak çalışır' ifadesinin yer aldığı stratejik planın 5. maddesi ilkeler bölümünde belirtildiği gibi, stratejik planın çevrenin korunması, hukuka uygunluk, şeffaflık, yasallık ve adalet ilkelerine uygun olarak hazırlanması, stratejik planda yer alan projelerin zamanlama ve planlama tarihlerinin daha şeffaf belirtilmesi ve planda yer aldıkları şekli ile uygulanmaları, ayrıca Yalova Belediye Başkanı sayın Vefa SaIman'ın Yalova halkına söz verdiği, ancak stratejik planda yer almayan projelerin de stratejik plana ilave edilmesi, Özel Kalem Müdürlüğü ve Kültür işleri Müdürlüğü ne ait stratejik planda yer alan projelerin de yukarıda belirttiğimiz konulara ilaveten, tasarruf tedbirleri ve mali yapı dikkate alınarak titizlik ile incelenmesi, gerekirse bu müdürlüklerle alakalı tasarrufa gidilmesi uygun olacaktır" denildi.

Daha sonra söz alan Başkan Yardımcısı Halit Güleç, stratejik planın olduğu şekilde kabul edilmesi gerektiğini ve birçok projenin detayları olmasa da stratejik planda olduğunu kaydetti.

Ahmet Özsümer ise, seçim döneminde liman-port gibi verilen sözlerin vatandaşın beklentileri olduğunu, bu yüzden planın bu şekilde kabul edilmemesi gerektiğini kaydetti. Sunumun ardından plan kabul edildi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stratejik Plan Meclisten Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement