Niğde'de Su Aramak İçin Yapılan Kazıda Çıkan Doğal Gaz 24 Saattir Hala Yanıyor - Son Dakika
Güncel

Niğde'de Su Aramak İçin Yapılan Kazıda Çıkan Doğal Gaz 24 Saattir Hala Yanıyor

Niğde'de dün içme suyu aramak için yapılan kazıda doğal gaz çıkmıştı. Aniden fışkıran doğal gaz 24 saati aşkın süredir hala yanıyor.

10.02.2018 13:50  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde su aramak için kazılan kuyudan doğal gaz çıktı. 24 saattir durmadan yanan gazda su ile sıkışmadan dolayı zaman zaman küçük çaplı patlamalar da meydana geliyor.

İÇME SUYU ARARKEN DOĞAL GAZ ÇIKTI

Ulukışla'nın Alpagut Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Can elma bahçesine içme suyu için sondaj vurdurduğu sırada su ile ortaya gaz çıktı. Çıkan gazı ateşle yakan vatandaşlar gaz sevinci yaşıyor.

Niğde'de Su Aramak İçin Yapılan Kazıda Çıkan Doğal Gaz 24 Saattir Hala Yanıyor

130 metrede çıkan gaz ile ilgili Konya Maden Teknik Arama (MTA) ekipleri yaptığı inceleme sonrasında BOTAŞ ekiplerine bilgi verildi. Bölgeye BOTAŞ ekibinin gelmesi bekleniyor.

"DEVLETİMİZ İÇİN SEVİNDİK"

Kuyudan koku geldiğini fark eden Bahçe sahibi Mehmet Can, "Dün sabaha doğru beni aradılar ve kuyudan bir koku geldiğini buradan çıkan suyun işe yaramayacağını söylediler. İptal edelim mi dediler devam edin dedim ve yarım saat kadar sonra işçinin biri bayılacak gibi gaz kokusundan durulmuyor biz son veriyoruz dediler.

Niğde'de Su Aramak İçin Yapılan Kazıda Çıkan Doğal Gaz 24 Saattir Hala Yanıyor

Olay yerine geldim gerçekten de gaz kokusu geliyor. Sondaj aletleri buradayken yaksaydık bütün araçlar yanabilirdi. Tutuşmaya başladı ve anladık ki yanıcı bir gaz. Devletimiz için çok sevindik bedava enerji. Saf gaz yanıyor. Benim toprağımda olması mesele değil vesile olmama çok sevinirim" dedi.

24 SAATTİR YANIYOR

Doğalgazda dışa bağımlı olan Türkiye için umut ışığı doğduğunu dile getiren AK Partili Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ise, "Ulukışla'nın Alpagut Mahallesinde çiftçilerimiz su aramak üzere sondaj çalışması yaparken 130 metrede bir kokuya rastlıyor ve durumu belediyeye bildiriyorlar. Biz buraya geldiğimizde ateşle baktık ve bir gaz olduğu ortaya çıktı. Olay yerini karantinaya alıp ve yetkililere haber verdik. MTA'dan yetkililer geldi ve Türkiye Petroller ve Botaş'ın bakması gerektiğini söylediler.

Niğde'de Su Aramak İçin Yapılan Kazıda Çıkan Doğal Gaz 24 Saattir Hala Yanıyor

Oradan yetkililer bekliyoruz. Ama buradan ben yetkililere sesleniyorum ülkemizin bu konuda dışa bağımlı bir durumu var bu gazın çıktığı yerin bizzat araştırılarak incelenmesini yetkililerin buraya hızlı bir şekilde müdahale etmesini istiyoruz. Gaz yaklaşık 17 saattir bir metre eninde 6 metre yükseklikte yanmaya devam ediyor" diye konuştu.

NİĞDE'DE ZENGİN DOĞAL GAZ VAR

Vali Yılmaz Şimşek ise yaptığı yazılı açıklamasında, "Ulukışla ilçesi Alpagut Mahallesinde bir vatandaşımızın bahçesine içme suyu için sondaj vurdurduğu sırada su ile ortaya çıkan gaz yanmaya başlamıştır. Konuyla ilgili MTA'dan ekipler gelerek inceleme başlatmış olup Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve BOTAŞ ekipleri ise bölgeyi incelemek üzere Hareket etmişlerdir. Yapılan inceleme çalışmaları sonucunda kamuoyu bilgilendirilecektir. Ümit ediyorum ki; ilimiz Niğde için büyük bir öneme sahip bu bölgede zengin bir doğalgaz rezervi vardır" ifadelerini kullandı.

Niğde\'de Su Aramak İçin Yapılan Kazıda Çıkan Doğal Gaz 24 Saattir Hala Yanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğde'de Su Aramak İçin Yapılan Kazıda Çıkan Doğal Gaz 24 Saattir Hala Yanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Köyün delisi: Boşuna gaza gelmeyin, gelirler betonu döküp giderler, kapatırlar orayı. 23 1 Yanıtla
  • Reco: MTA nın bulamadıgını vatandaş buluyor. MTA da mühendisler ne işe yarıyor. 12 2 Yanıtla
  • Cemil: İnşallah la maşallah la olmuyor bu işler . Gaz şirketlerinin işine gelmez bir yolunu bulup kapattırırlar . Olan Tarla sahibine olur . Tarlasının büyük kısmı betonlanır . 6 4 Yanıtla
  • varya: taşı toprağı altın olan bir memleket işte yaşadığımız yer 9 1 Yanıtla
  • KAHRAMAN: MALESEF BUNUN KIYMETİNİ ANLAMAYIZ BİZ ÖYLEKİ YILAR BOYU ORADA YANABİLİR O ŞEKİLDE TIPKI ANTALYADA YANARTAŞ OLDUĞU GİBİ:) YADA YURT DIŞINA GİDER YADA YABANCI FİRMALARA PEŞKEŞ ÇEKİLİR.. 7 1 Yanıtla
  • bu memlekette boş yok: nereyi kazsanız cevher fıskırıyor1 batının gözü boşuna mı burada (gözlerini oyacağız) 4 1 Yanıtla
  • gazmantürk: vahim durum,,, oturup bi köşeye ağlanmalı halımıza ! anaaam ağlaaar baş ucumdaaa 0 5 Yanıtla
  • gazmantürk: Rusyaya bile ihraç edecek gazımız VAR,,, vatandaş biliyor, en azında BULUYOR ! 5 0 Yanıtla
  • gazmantürk: YABAN futbolcularına milyarlar yatıracanıza ,,,,bir kaç mühendisimiz organize olup ufaktan başlamalı ,,elin gavuru yapar biz niye yapamayalım (Bağımsızız) 4 0 Yanıtla
  • AHA BURAYA YAZIYORUM.. YAZDIM: GELEĞİN YAŞAM İXİRİ VE SONSUZ KAYNAGI TÜRKİYEDİR. SİZ VARLIK İÇİNDE YOKLUGU YAŞIYORSUNUZ BE... Şİİİ UYUMA 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement