Sü Rektörü Gökbel Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı - Son Dakika
Yerel

Sü Rektörü Gökbel Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı

Sü Rektörü Gökbel Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı

Konya'da lise öğrencileriyle bir araya gelen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof.Dr.Hakkı Gökbel, düzenlenen söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtladı.

10.06.2013 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da lise öğrencileriyle bir araya gelen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, düzenlenen söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Doğa Koleji'nin lise öğrencilerine yönelik uyguladığı T-MBA (MBA for teenagers) uygulaması kapsamında düzenlenen söyleşiye, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Doğa Koleji Lise Müdürü Funda Uçar, Konya Doğa Koleji Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Furkan Baranok ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı. Programda ilk olarak Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Furkan Baranok, 'T-MBA' konulu sunum gerçekleştirdi. Daha sonra söyleşide konuşan Rektör Prof. Dr. Gökbel, öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Çocukluğumdan beri okumayı ve araştırmayı seven bir yapım vardı. Oldukça çalışkan bir öğrenciydim. Küçüklüğümde doktor olma gibi bir hedefim yoktu. Matematik ve sosyal bilimlere çok ilgim vardı. Ancak sonradan üniversiteye hazırlık dönemimde tıp fakültesine ilgi duymaya başladım. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandım. Şu an çok severek yaptığım bir mesleğim var. 33 yıldır tıp alanının içindeyim. Rektör olmama rağmen hala derslere gidiyorum ve öğrencilerimle bir araya geliyorum. Onlara severek ders anlatıyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Kendi ilgi alanınız ne ise ona yönlenin. Sevdiğiniz işi yapın. Bunun için de derslerinizi derste iyi dinleyin ve ders dışında tekrar yapın. Meslek seçimi yapmanın ilk adımı üniversitede tercih ettiğiniz bölümle yakından ilgilidir. O yüzden öncelikle meslekleri iyi tanımalısınız. İş imkanlarını iyi bilmelisiniz, seçeceğiniz meslekle ilgili çevrenizde araştırma yapmalısınız ve çok daha önemlisi kendinizi iyi tanımalısınız. Böylelikle sevdiğiniz ve size uygun mesleği seçmiş olursunuz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından öğrenciler günün anısına Rektör Gökbel'e plaket ve çiçek verdi. Daha sonra Rektör Gökbel ile öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sü Rektörü Gökbel Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement