Su sporları kampında can kurtarma eğitimi - Son Dakika
Güncel

Su sporları kampında can kurtarma eğitimi

Su sporları kampında can kurtarma eğitimi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Su Sporları Kampı, Antalya Adrasan'da başladı.

15.06.2019 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Su Sporları Kampı, Antalya Adrasan'da başladı. Kampa katılan 100 öğrenci, suda boğulma, kurtarma ve ilkyardım konularında eğitim aldı.

AÜ Öğretim Görevlisi aynı zamanda AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül'ün koordinatörlüğünde gerçekleşen kampın eğitim kadrosunda, AÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Turgut suda boğulma ve ilk yardım, AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ise scuba dalış konusunda eğitim verdi. Kamp içinde kano eğitimleri de yer aldı. Askeri eğitim disiplininde gerçekleşen kampta öğrenciler, farklı dallarda aldıkları eğitimlerde ter döktü.

2019 yaz dönemi su sporları kampının konusunun 'Kano, scuba ve can kurtarma' olduğunu belirten Yılmaz Sevgül, kampın dolu dolu geçtiğini söyledi. Sabah erken saatlerde başlayan programın denizde ve karada sürdüğünü anlatan Sevgül, "Bir hafta boyunca su sporları eğitimini teorik ve pratik olarak yapıyoruz. Akdeniz Üniversitesi olarak bir yıl içinde üç farklı kampımız oluyor. Bu kamplar kış aylarında kayak kampı, yaz döneminde su sporları ve doğa sporları kampı olarak ayrılıyor. Öğrencilerimize kamplarda teorik ve pratik eğitimler vererek, gelecekte kullanabilecekleri etkin bilgilerle donatıyoruz" dedi.

Kampın en önemli eğitimlerinden suda boğulma, kurtarma ve ilkyardım dersi ise tatbikatlarla anlatıldı. Prof. Dr. Adnan Turgut tarafından dört gruba ayrılan öğrenciler, 10'ar kişilik istasyonlarda senaryo gereği boğulmakta olan bir yaralıyı kurtarıp, karaya çıkararak ilk yardımlarını gerçekleştirdi. Kazazedenin suda nasıl taşınacağını, dışarı nasıl çıkarılacağını ve sabitlenerek nasıl müdahale edilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Turgut, Türkiye'deki suda boğulmaların nedenlerini de aktardı.

YILDA 1000 İLE 1200 BOĞULMA

Türkiye'de yılda 1000 ila 1200 kişinin suda boğularak hayatını kaybettiğini, bunların çoğunun kalabalık boğulmalar olarak adlandırıldığını aktararak Prof. Dr. Turgut, "Ülkemizde boğulan kazazedeyi kurtarmaya gidenler de onunla birlikte boğuluyor. Nedeni ise kurtarmaya gidenlerin nasıl kurtaracağını, kazazedeye nasıl yaklaşacağını bilmemesi. Aslında boğulan yüzme bilmiyor, kurtarmaya gidenler yüzme bilseler de nasıl kurtaracaklarını bilmiyor. Bunun sonunda da çoklu boğulmalar gerçekleşiyor. Biz burada öğrencilerimize yüzmeyi değil, nasıl yüzerek nasıl kurtaracaklarını anlatıyoruz" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Su sporları kampında can kurtarma eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    12:47 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

  • Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı
    12:43 Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde çeşitli suçlardan hakkında 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İncilipınar Parkı çevresinde kimlik kontrolü yapmak isteyen polisler tarafından yakalandı. Şahsın 17 farklı suçtan arandığı belirlendi ve emniyet işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

  • Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
    12:41 Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

    Denizli'de İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir şüpheli tutuklandı. Ekipler, yabancı uyruklu A.D'nin üzerinde yaptıkları aramada 836 gram reçine esrar ele geçirdi. Zanlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

  • Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem
    12:40 Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem

    Samsun'da bir kafede para karşılığı barbut (kumar) oynandığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 7 kişi suçüstü yakalandı. Olayda kullanılan para ve kumar malzemelerine el konulurken, her bir kişiye 6 bin 425 TL para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

  • İstanbul'da Kuaförlük Yapan Kadın, Köyde Hayvan Yetiştiriciliği ve Seracılıkla Huzur Buluyor
    12:39 İstanbul'da Kuaförlük Yapan Kadın, Köyde Hayvan Yetiştiriciliği ve Seracılıkla Huzur Buluyor

    İstanbul'da uzun yıllar kuaförlük yapan Nuray Onsekiz, stresli şehir hayatından kurtulmak için Düzce'deki köyüne yerleşti. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve seracılıkla uğraşan Onsekiz, aradığı huzuru doğada bulduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı desteklerle işini sürdüren Onsekiz, çiftçilik yapmanın gerekliliğine dikkat çekerek, köylerdeki çiftçilere üretmeyi bırakmamaları çağrısında bulundu.

  • Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı
    12:39 Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmasıyla 3 tarihi çeşmeden yeniden su akmaya başladı. İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tarihi çeşmelerin özgün yapıları korunarak restore edildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi de çalışmalar kapsamında su bağlantılarını gerçekleştirdi. Elazığ Caddesi'nde bulunan Kurtoğlu Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.


Advertisement