Sü Turizm Fakültesinde Oryantasyon Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Sü Turizm Fakültesinde Oryantasyon Eğitimi

Sü Turizm Fakültesinde Oryantasyon Eğitimi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında fakülteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik ‘Oryantasyon Toplantısı’ gerçekleştirdi.

09.10.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında fakülteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik 'Oryantasyon Toplantısı' gerçekleştirdi.

Konya Rixos Otel'de gerçekleştirilen eğitime Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, fakültenin dekan yardımcıları, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Oryantasyon toplantısında turizm sektörünün her geçen gün farklı boyutlarda geliştiğinin altını çizen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, "Fakültemize yeni katılan siz değerli öğrencilerimizle bir arada olmanın, hem tanışmamız hem önünüzdeki dört yıllık eğitim hayatınız hem de turizm sektörünü tanıma anlamında önemli bir vesile olacağına inanıyorum. Eğitim hayatınızla birlikte turizm sektörünü tanıdıkça istihdam ve kariyer olanaklarının ne kadar çeşitli olduğunu öğreneceksiniz. Şu an ülkemize 34 milyon turist geliyor. 2023'te 50 milyon turist hedefi de var. Yani bu hedef, kendini yetiştirmiş önemli turizmcilere de ihtiyaç olduğunu bize gösteriyor. Bunun için de elbette sektörde turizm eğitimi almış kişiler istihdam edilmeli" diye konuştu.

"HARİTANIN İÇİNİ DOLDURACAK SİZLERSİNİZ"

Turizm sektörünün gün geçtikçe daha çok çeşitlendiğini söyleyen Prof. Dr. Çukurçayır, "En fazla turist alan altıncı ülkeyiz. Sektörümüz açısından bu çok önemli bir veridir. Konaklama, seyahat, gastronomi gibi alanlarda yeni teknolojiler ve yöntemlerle birlikte turizm gün geçtikçe kendine yeni sahalar buluyor. Bunun için sizlerin de kafasına yeni hedefler koyması gerekiyor. Turizm eğitimi size sadece rehberlik yapar. Yol haritasını gösterir. O haritanın içini dolduracak sizlersiniz. İşinize ne kadar çok emek verirseniz geleceğiniz de o kadar parlak olur." dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sü Turizm Fakültesinde Oryantasyon Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement