Sualtı Ragbisinde Bayanlarda Dünya Şampiyonu, Erkeklerde Üçüncü Olduk - Son Dakika
Güncel

Sualtı Ragbisinde Bayanlarda Dünya Şampiyonu, Erkeklerde Üçüncü Olduk

Sualtı Ragbisinde Bayanlarda Dünya Şampiyonu, Erkeklerde Üçüncü Olduk

Sualtı ragbisinin anavatanı Almanya'nın Oberhouse kentinde 14-18 Kasım'da yapılan CMAS Sualtı Ragbisi U21 (21 Yaş Altı) Dünya Şampiyonası'nda, Türkiye bayanlarda namağlup Dünya Şampiyonu, erkeklerde Dünya Üçüncüsü oldu.

19.11.2018 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeyrek final maçında İsveç'i 9-0, yarı finalde ise Norveç'i 3-0 yenen Sualtı Ragbisi U21 Bayan Milli Takımı'mız şampiyonanın favori takımı Kolombiya'yı 1-0 yenerek Dünya Şampiyonluğu'na ülkemizin adını yazdırdı. Sualtı ragbisinde genç bayanlarda ilk kez Dünya Şampiyonluğu kazanarak milli marşımızı okutturan Milli Sporcular ve Milli Takım Kafilesi, bu tarihi zaferin haklı gururunu yaşadılar. Bayanlar Milli Takımı'mız şampiyonada toplam 6 maç yaptı. Sadece Almanya ile 0-0 berabere kalan Milliler, finalde yendikleri Kolombiya'yı aynı skorla eleme maçlarında da yenmişlerdi. 6 maçta 20 gol atan Bayan Milli Takımı'mız hiç gol yemedi.

Sualtı Ragbisi U21 Erkek Milli Takımı'mız yarı finalde Almanya'ya 2-1'lik yenilgisinin ardından bronz madalya için Norveç ile karşılaştı. 4-1'lik skorla rahat bir galibiyet alan Erkek Milli Takımı'mız Dünya Üçüncüsü olarak bayrağımızı madalya kürsüsünde dalgalandırdı. Final maçında Almanya'yı 2-1 yenen Kolombiya Dünya Şampiyonu oldu. Şampiyonada 5 maç yapan Erkek Milli Takımı'mız sualtında rakip kaleye 33 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü. Tek mağlubiyetini Almanya'ya karşı yarı finalde aldı.

Milli takımların kazandığı bu tarihi başarılarının karşısında duyduğu mutluluğu ifade etmekte kelimelerin yetersiz kaldığını belirten Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Sualtı ragbisinin anavatanı Almanya'da Genç Bayan Milli Takımı'mız Dünya Şampiyonu olurken, Genç Erkek Milli Takımı'mız ise Dünya Üçüncüsü oldu. Kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir başarı tablosu. Bütün sporcularımızı, antrenörlerimizi tüm kalbimizle kutluyoruz. Uzun ve disiplinli bir çalışmanın, azmin ve kararlılığın en büyük madalyasını ülkemize armağan ettiler. Almanya'da ülkemizin gururu oldular, bütün dünyaya sualtı ragbisinde en iyi olduklarını ispatladılar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Bayan ve erkek Milli Sporcuları'mızın hepsini tek tek kutluyor, gözlerinden öpüyorum" dedi.

Bayanlar ve erkekler kategorisinde yapılan dünya şampiyonasında erkeklerde Kolombiya, İsveç, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Türkiye, Norveç, Çek milli takımları yarıştı. Bayanlarda ise İsveç, Norveç, Kolombiya, Almanya ve Türkiye mücadele etti.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen başkanlığında, TSSF Sualtı Ragbisi Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Levent Cavaş, Tarkan Laleli, Didem Özlem ve Hakan Toğar antrenörlüğündeki Sualtı Ragbisi U21 Bayan ve Erkek Milli Takımlarımız 26 sporcudan oluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sualtı Ragbisinde Bayanlarda Dünya Şampiyonu, Erkeklerde Üçüncü Olduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Adıyaman'da işçi merdivenlerden yuvarlandı
    13:02 Adıyaman'da işçi merdivenlerden yuvarlandı

    Adıyaman'da bir fabrikada çalışan işçi, merdivenlerde dengesini kaybederek yaralandı. Yaralı işçi hastaneye kaldırıldı.

  • Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış
    13:01 Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış

    Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava raporuna göre, Eskişehir geneliyle doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı
    13:01 Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı

    Avcılar'da bir kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ünün tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin çalışma yürüttü ve kimliği belirlenen 5 şüpheli Esenyurt ve Avcılar'da gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir zanlı ise serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi
    13:00 Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi

    Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve farkındalık oluşturma amacıyla 32 anne ve anne adayına eğitim verdi.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

  • İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    12:59 İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir, Aydın ve Manisa'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 15 bin litre etil alkol, 11 kişi yakalandı. Operasyonda çok sayıda etil alkol damıtma kazanı, doldurma makinası ve diğer malzemeler de ele geçirildi. İki şüpheli tutuklandı, diğerlerinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti
    12:59 Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazanın fark edilmesi üzerine olay yerine giden vatandaşlar ve sağlık ekipleri müdahale etti ancak sürücü tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement