Sualtı Sporlarında Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olan İsimlere Ödüller Verildi - Son Dakika
Spor

Sualtı Sporlarında Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olan İsimlere Ödüller Verildi

Sualtı Sporlarında Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olan İsimlere Ödüller Verildi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Avrupa ve dünya şampiyonu olan sporcuları, Sualtı Sporları Onur Gecesi'nde bir araya getirdi.

23.11.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Avrupa ve dünya şampiyonu olan sporcuları, Sualtı Sporları Onur Gecesi'nde bir araya getirdi.

Bayrampaşa Titanic Hotel'de düzenlenen organizasyonda TSSF eski Başkanları Taylan Uygur, Tunay Gürsel, Atilla Baykal, Mehmet Saim İzci, Harun Sevinç ile Sualtı Hokeyi, Sualtı Ragbisi, Paletli Yüzme, Serbest Dalış gibi branşlarda Uluslararası alanda başarılara imza atan milli sporculara ödüller verildi.

Onur Gecesi ve ödül töreninde konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başlayan TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özgen, 2016 yılından bu yana elde edilen başarıları hatırlatarak, "Sporcularımız 2016 yılı Ekim ayından bu yana kadar birçok branşta yurt dışında ülkemizi başarı ile temsil ettiler. Bu gece burada bulunmamızın nedeni bu başarı tablosunu tüm kalbimizle alkışlamak ve mimarlarına teşekkür etmek. Onur gecemizde kutladığımız bu tarihi başarıların arkasında olan antrenörlerimiz, kulüpler ve sporcu aileleri, bu başarıların hepsinde sporcular kadar sizler de pay sahibisiniz. Ümidimiz; Uluslararası alanda bu başarıların 2018 yılından sonra da devam etmesi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilatı'na ve sponsorumuza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Uluslararası alanda şampiyonluk yaşayan sporcu ve milli takımlar şu şekilde:

SUALTI HOKEYİ A MİLLİ TAKIMI:

23 Mart-02 Nisan 2016 tarihlerinde Güney Afrika Stellenbosch'da düzenlenen CMAS Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Dünya İkinciliği.

21-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Macaristan Eger'de düzenlenen CMAS Sualtı Hokeyi Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonluğu.

SUALTI HOKEYİ GENÇ MİLLİ TAKIMI:

14-22 Temmuz 2017 tarihlerinde Avustralya Hobart'ta düzenlenen CMAS U23 Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Sualtı Hokeyi Genç Milli Takımı Dünya Şampiyonluğu.

PALETLİ YÜZME MİLLİ SPORCUSU ÖMER FARUK SAYDAM:

04-11 Temmuz 2016 tarihlerinde Fransa'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda 100 metre Suüstü Dünya Şampiyonluğu ile paletli yüzme tarihinde ilk dünya şampiyonluğu.

Saydam, bu yarışmalarda 50 metre dip ve 50 metre Suüstü kategorilerinde de Dünya Üçüncülüğü.

PALETLİ YÜZME MİLLİ SPORCUSU AYŞE CEREN YEŞİLBAŞ:

02-06 Ağustos 2017 tarihlerinde Rusya Tomsk'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda 1500 metre Suüstü Dünya Şampiyonluğu, 400 metre Suüstü ve 800 Metre Suüstü Dünya İkinciliği.

PALETLİ YÜZME MİLLİ SPORCUSU MUHAMMED EMİN BAY:

04-11 Temmuz 2016 tarihlerinde Fransa'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda 6 bin metre Açık Su Dünya Üçüncülüğü.

02-06 Ağustos 2017 tarihlerinde Rusya Tomsk'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası 6 bin metre Açık Su Dünya Şampiyonluğu.

1500 metre Suüstü ve 800 metre Suüstünde Dünya İkinciliği.

SERBEST DALIŞ MİLLİ SPORCUSU ŞAHİKA ERCÜMEN:

02-09 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya Kaş'ta düzenlenen CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Sabit Ağırlık Paletsizde Dünya İkinciliği ve Sabit Ağırlık Çift Palet Dünya Üçüncülüğü.

SERBEST DALIŞ MİLLİ SPORCUSU DERYA CAN:

02-09 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya Kaş'ta düzenlenen CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Sabit Ağırlık Mono Palet Dünya Üçüncülüğü.

SUALTI  RAGBİSİ GENÇ MİLLİ TAKIMI:

11-13 Kasım 2016 tarihlerinde Norveç'te düzenlenen Sualtı Ragbisi U21 Avrupa Şampiyonası'na ilk kez katılan Sualtı Ragbisi Genç Milli Takımı Avrupa Şampiyonu oldu.

SUALTI HOKEYİ GENÇ MİLLİ TAKIMI:

14-22 Temmuz 2017 tarihlerinde Avustralya Hobart'ta düzenlenen CMAS U23 Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Sualtı Hokeyi Genç Milli Takımı Dünya Şampiyonu oldu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Sualtı Sporlarında Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olan İsimlere Ödüller Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.


Advertisement