Suçun Önlenmesinde İşbirliği Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Suçun Önlenmesinde İşbirliği Çalıştayı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, "Bizim kaybedecek tek bir çocuğumuz, ellerimizin arasından kayıp gitmesine göz yumacağımız tek bir gencimiz dahi yoktur.

21.02.2018 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, "Bizim kaybedecek tek bir çocuğumuz, ellerimizin arasından kayıp gitmesine göz yumacağımız tek bir gencimiz dahi yoktur. Suçla mücadelenin en temel, birincil yöntemi kişilerin suça erişimine engel olabilmektir." dedi.

Yılmaz, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen "Suçun Önlenmesinde İşbirliği Çalıştayı"nda, etkinlikte suçla mücadele kapsamında yapılması gerekenlerin ele alınacağını söyledi.

Çalıştayda çocukların suça sürüklenmesi, çocuğa karşı suçların önlenmesi, uyuşturucuyla mücadele ve suçun tekerrürü konularının değerlendirileceğini belirten Yılmaz, cezaevlerindeki eğitim birimlerince çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığınca cezaevlerinde hükümlülere meslek edindirilmesine yönelik faaliyetler yürütüldüğünü anlatan Yılmaz, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerince de tahliyeden sonra topluma kazandırma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Yılmaz, "Bizim kaybedecek tek bir çocuğumuz, ellerimizin arasından kayıp gitmesine göz yumacağımız tek bir gencimiz dahi yoktur. Suçla mücadelenin en temel, birincil yöntemi kişilerin suça erişimine engel olabilmektir." ifadesini kullandı.

Yılmaz, uyuşturucu, cinsel istismar ve hırsızlık suçlarındaki ceza oranlarının artırıldığını kaydetti.

"Eğitimin olmadığı yerde sorunların çözümü zor"

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ise çalıştayın düzenlenmesinden dolayı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

İnsanların yaşamında eğitim, sağlık ve hukuk alanları olduğunu belirten Haberal, ülkelerin gelişmişliğinin de bu 3 alanda gelinen seviyeyle değerlendirildiğini dile getirdi.

Sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Haberal, hukuk konusunda da birçok çalışmanın yapıldığını ifade etti.

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konularının son zamanlarda gündeme gelmeye başladığına işaret eden Haberal, "Her şeyin başı eğitim. Eğitimin olmadığı yerde bu sorunların çözümünün zor olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Haberal, toplumsal sorunların el ele verilerek çözülebileceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suçun Önlenmesinde İşbirliği Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement