Sudan'da Arakanlı Müslümanlara Destek Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Sudan'da Arakanlı Müslümanlara Destek Gösterisi

Sudan\'da Arakanlı Müslümanlara Destek Gösterisi

Sudan'ın Mavi Nil eyaletinde, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri protesto edildi.

14.09.2017 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan'ın Mavi Nil eyaletinde, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri protesto edildi.

Sudan resmi ajansı SUNA'nın haberine göre, Mavi Nil eyaletindeki Sudan Öğrenciler Birliği, Rohingya Müslümanlarına destek için gösteri düzenledi.

Eylemde konuşan Mavi Nil Valisi Huseyin Yasin, "Myanmar'daki Müslümanlara yönelik vahşi uygulamalar, İslam düşmanlarının kinlerinin somut hali." dedi. Yasin, dünyadaki tüm ülkelere bu saldırılara engel olma çağrısı yaptı.

Sudan Öğrenciler Birliği Başkanı Ahmed Tatay da Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırıları ve katliamları kınadıklarını söyledi. Tatay, İslam ülkelerinden Myanmar'daki Müslümanları korumalarını talep etti.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarı köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılmaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller, dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor.

Birleşmiş Milletler'e göre, 25 Ağustos'tan bu yana sınırı geçenlerin sayısı 370 bine ulaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'da Arakanlı Müslümanlara Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement