Sudan'da Geçiş Süreci ve Türkiye-Sudan İlişkileri Sempozyumu başladı - Son Dakika
Güncel

Sudan'da Geçiş Süreci ve Türkiye-Sudan İlişkileri Sempozyumu başladı

Sudan\'da Geçiş Süreci ve Türkiye-Sudan İlişkileri Sempozyumu başladı

Türkiye-Sudan ilişkileri ve Sudan'daki geçiş sürecini inceleyen 2 günlük sempozyum, İstanbul Ticaret Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.

27.10.2022 10:41  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- Sudan ilişkileri ve Sudan'daki geçiş sürecini inceleyen 2 günlük sempozyum, İstanbul Ticaret Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.

Afrika Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Dr. Mehmet Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye-Sudan ilişkilerinin ele alınacağı sempozyumda saha tecrübesi ve araştırmalara dayalı 22 çalışma sunulacağını söyledi.

Köse, "Türkiye ile Sudan ilişkilerini ve aynı zamanda Sudan'ın içinde bulunduğu geçiş sürecini araştırma ve çalışmalarla ele alan bir sempozyum düzenliyoruz." dedi.

Sempozyumda Sudan ve Türkiye'den akademisyen, diplomat ve uzmanların katıldığını kaydeden Köse, sempozyumun faydalı sonuçlar vereceğini düşündüklerini sözlerine ekledi.

Ortadoğu Vakfı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen sempozyumda "Türkiye-Sudan İlişkileri", "Tarihsel Bağlamı Anlamak: Sudan- Osmanlı İlişkileri", "Ekonomik İlişkiler", "Sudan'da Geçiş Süreci ve Sudan Dış Politikası", "Kültürel Etkileşim: Sosyal İlişkiler ve Algılar" ve "Sağlık: Gelecek Vadeden Bir Diplomasi Kanalı" başlıklı oturumlar düzenlenecek.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'da Geçiş Süreci ve Türkiye-Sudan İlişkileri Sempozyumu başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement