Sudanlı Heyet'ten Kütahya'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sudanlı Heyet'ten Kütahya'ya Ziyaret

Sudanlı Heyet\'ten Kütahya\'ya Ziyaret

Türkiye'ye bir program için gelen Sudan'ın çeşitli eyaletlerinin Belediye Başkanları Kütahya'da Hayrat Vakfı temsilciliğin i ve Sancak-Der'i ziyaret etti.

04.07.2012 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'ye bir program için gelen Sudan'ın çeşitli eyaletlerinin Belediye Başkanları Kütahya'da Hayrat Vakfı temsilciliğin i ve Sancak-Der'i ziyaret etti. Heyet burada dernek mensuplarıyla görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

Sudan Cumhuriyetinin bazı eyaletlerinin belediye başkanları bir program için geldikleri Türkiye'de Kütahya'yı da ziyaret etti. İstanbul, Ankara, Bursa, Isparta, Denizli gibi illeri ziyaret ederek buradaki Belediyelerde incelemelerde bulunan heyet, Kütahya'ya da ziyarette bulundu. Hayrat Vakfı Kütahya Temsilciliği ve Sancak Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin organizasyonuyla Kütahya'yı da ziyaret ettiler. Heyeti Sancak-Der Onursal Başkanı İbrahim Akın ve Başkanı Raşit Şimşek, Hayrat Vakfı Kütahya Temsilcisi Hüsrev Kanat ve dernek mensupları karşıladı. Kütahya ve dernek olarak yapılan hizmetler konusunda Sudanlı Belediye Başkanlarına bilgiler veren Sancak-Der Onursal Başkanı İbrahim Akın, Kütahya'nın çok eski bir tarihe sahip olduğunu ifade ederek birçok beyliğe yurtluk yaptığını söyledi. Sudanlı heyetin Kütahya'yı ve derneklerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti bildiren Onursal Başkan İbrahim Akın dernek olarak da özellikle yaz aylarında 4 yaşından 24 yaşına kadar olan çocuk ve gençlerin Kur'an-ı Kerim öğrenmesine ve adab-ı muaşeret denilen toplum içerisinde yaşarken uyulacak genel kaide ve kuralların öğretilmesine vesile olduklarını kaydetti. Hayrat Vakfı Kütahya Temsilcisi Hüsrev Kanat ve Sancak-Der Dernek Başkanı Raşit Şimşek de heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek karşılıklı kültür ve eğitim alış verişlerinin devam edeceğini belirttiler.

Daha önce İstanbul'da bir üniversitede Yüksek Lisans eğitimi için bulunan ve Türk dilini ve kültürünü öğrenen ve Sudan'ın Hartum üniversitesinde Türkçe Dili Bölüm Başkanı ve öğretim görevlisi olarak görev yapan Ahmet Fadlullah Sudanlı Belediye Başkanlarını temsilen konuşarak Kütahya'ya gelmiş olmaktan ve buradaki hizmet insanları ile tanışmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Ahmet Fadlullah Kütahya'dan da Sudan'a ziyaret için dernek mensuplarını beklediklerini sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sudanlı Heyet'ten Kütahya'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement