"Sulak Alanlarda Yönetim Planlaması Eğitimi" Programı - Son Dakika
Yerel

"Sulak Alanlarda Yönetim Planlaması Eğitimi" Programı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2.Bölge Müdürlüğü Yalova Şubesi ve Altınova Belediyesi'nce düzenlenen "Sulak Alanlarda Yönetim Planlaması Eğitimi ve Hersek Lagünü Yönetim Planı" programı, sona erdi.

22.02.2013 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Şubesi ve Altınova Belediyesi'nce düzenlenen "Sulak Alanlarda Yönetim Planlaması Eğitimi ve Hersek Lagünü Yönetim Planı" programı, sona erdi.

Şaban Temüge Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde 4 gün süren program sonunda katılımcılara sertifika verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Daire Başkanlığı Planlama Şube Müdürü Hakan Erden, törende yaptığı konuşmada, Altınova ilçesinde bulunan lagün gölü için hazırlanan "Taslak sulak alan yönetim planını" ile ilgili çalışmaların, Ankara'da yapılacağını söyledi.

Eksikliklerin tamamlanmasının ardından "Yerel Sulak Alan Komisyonu" ile

"Ulusal Sulak Alan Komisyonu"nda onaylamayı planladıklarını ifade eden Erden, 2013-2018 yılları arasında bu yönetim planını uygulamak istediklerini bildirdi.

"İki idari hedef belirledik. Bunlardan birincisi biyolojik çeşitliğin korunması ve geliştirilmesiydi. İkincisi de bölgenin tanınabilirliğini sağlayarak doğa turizmi yönünde geliştirilmesi" diyen Erden, bu hedefler kapsamında faaliyet planlarını belirlediklerini ifade etti.

Doğa Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erdem de 2011 yılında Hersek Lagünü'nde çalışmaların başladığını anımsatarak, "Çalışmalar güzel şekilde devam ediyor. Herkes konu üzerine hassas davranıyor. Biz dernek olarak elimizden gelen desteği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" dedi.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan ise Darülaceze'ye ait olan Hersek Lagünü'ndeki çalışmaları takdirle karşıladıklarını bildirdi.

Bayhan, "Zenginliklerimizin, doğal güzelliklerimizin farkına varan bir ülke olduk. Hersek Lagünü'nde düşünülen güzel çalışma bizi mutlu ediyor. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral da lagünü halkla buluşturarak, dünya mirasına bir yer kazandırmak istediklerini belirterek, "Kuşlar yönünden yan faktörler, otoyol, tersaneler olmasına rağmen, planlamalarla geçmişten daha iyi olacağını düşünüyorum. Buraya 'kuş oteli' diyorum. Kuş cennetinde farklı olarak. Güzel bir kuş otelini dünyaya ve ülkemize kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Daha sonra "Sulak Alanlarda Yönetim Planlaması Eğitimi" programına katılanlara sertifikaları verildi.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Yayıncı: Haluk Yüksel - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sulak Alanlarda Yönetim Planlaması Eğitimi' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement