Sulakyurt İlçesinde Çiftçiler Eğitildi - Son Dakika
Yerel

Sulakyurt İlçesinde Çiftçiler Eğitildi

Sulakyurt İlçesinde Çiftçiler Eğitildi

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

22.12.2012 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçeye bağlı Ambardere köyünde düzenlenen toplantıya, Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Sulakyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü (SYDV) Emin Yüksel, Kırsal Kalkınma ve Örğütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali Kabaklı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilal Öztürk, İl Genel Meclis Üyesi Kadir Çakıroğlu, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi ile teknik personel ve yöredeki Ambardere-Deredüzü Tarımsal Kalkınma Kooperatif ortaklarının yanı sıra diğer çiftçiler katıldı.

Çiftçilerle yapılan toplantıda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, burada yaptığı konuşmada ülkemizde kooperatif bilincinin yeterince gelişmediğini, bunun için Bakanlık olarak bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ve kooperatiflerin çeşitli projelerle bundan böyle destekleneceğini belirterek, bu tür bilgilendirme toplantıların devam edeceğini söyledi.

Kırbaş, "Kırıkkale İlimizde bugüne kadar 6'sı Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP), 14'ü de genel bütçe kaynaklı yatırım projesi olmak üzere toplam 20 proje uygulandı. Uygulanan projelerle 14 bin 300 küçükbaş ve 3 bin 68 büyükbaş damızlık hayvan kooperatif ortağı çiftçilerimize dağıtılarak yaklaşık 17 milyon 500 bin TL kredi kullandırıldı" şeklinde konuştu.

Toplantıda tarım danışmanı Veteriner Hekim Savaş Aydın tarafından hayvan bakımı ve beslenme, ahırların hijyeni, çeşitli hayvan hastalıklarıyla mücadele, suni tohumlama gibi daha birçok konuların da önemine değinilerek, Bakanlık tarafından yapılan desteklemeler hakkında da sunumlar yapıldı.

Düzenlenen program, çiftçiler tarafından merak edilen çeşitli soruların cevaplandırılmasının ve ikili sohbet ve görüşmelerin ardından son buldu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sulakyurt İlçesinde Çiftçiler Eğitildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement