Sulama Kanalına Düşen Kardeşini Kurtarmak İsterken Kayboldu - Son Dakika
Güncel

Sulama Kanalına Düşen Kardeşini Kurtarmak İsterken Kayboldu

Sulama Kanalına Düşen Kardeşini Kurtarmak İsterken Kayboldu

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bir kişi, sulama kanalına düşen kardeşini kurtarmak isterken suda kayboldu.

07.07.2013 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bir kişi, sulama kanalına düşen kardeşini kurtarmak isterken suda kayboldu.

Edinilen bilgiye göre, Kılavuzlar köyünde yevmiye usulü bir tarlada patos çeken İbrahim Özkan (23) ile kardeşi Ekrem Özkan (18) bir süre çalıştıktan sonra öğle yemeği için mola verdi. Serinlemek için Kemer Barajı'ndan Akçay HES'e giden su kanalına eğilerek yüzünü yıkamaya çalışan Ekrem Özkan dengesini kaybederek suya düştü. Kardeşini kurtarmak suya giren İbrahim Özkan, kardeşiyle 400 metrelik tünel içinden geçerek yüzeye çıkmak istedi. Ekrem Özkan tünel sonunda borulara tutunarak kanaldan çıkarken, İbrahim Özkan ise 100 metre ilerde su kanalından kolay bir çıkış noktası olduğunu söyledi. Ağabeyini bir anda kaybolduğunu gören Ekrem, durumu 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ile köylülerin geldiği olay yerinde aramalar sonuç vermezken, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi.

İbrahim Özkan'a ulaşılamazken, Akçay HES'i besleyen Kemer barajından su kesilmesi için DSİ ile görüşmeler yapıldı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nden destek istendi. Marmaris'ten gelecek ekibin havanın karacağı nedeniyle sabah geleceği öğrenilirken, suyun debisinin gece geç saatlerde düşeceği belirtildi.

ARAMALAR SONUÇ VERMEDİ

AFAD ve jandarma ekipleri ile köylüler su yüzeyinde sulama alanlarındaki borular etrafında İbrahim Özkan'ı aradı. Yetkililer Özkan'ı bulmak için yüzey tarama çalışmalarını sürdürürken, Bozdoğan Kaymakamı Asım Solak da çalışma yapan ekiplerden bilgiler aldı.

Öğlen saatlerine sulama kanalına giren bir gencin kaybolduğunu ifade eden Kaymakam Solak, "Ziyaretli köyünde ikamet eden ve Kılavuzlar köyünde bulunan bir tarlada patos çeken İbrahim Özkan isimli bir gencimiz sulama kanalına düşen kardeşini kurtarmak için suya girmiş. Kardeşlerden biri yüzeye çıkmış fakat İbrahim isimli kardeş ise maalesef çıkamamış. İhbar ile başlayan çalışmalarda Jandarma ekiplerimiz, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz aramalarını sürdürüyor. Akçay HES'e giden su kanalında kesinti yapıldı fakat 40 kilometrelik bu alandaki su anca gece saatlerinde belirli bir seviyeye inecek. İbrahim'i bulmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sulama Kanalına Düşen Kardeşini Kurtarmak İsterken Kayboldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement